Dopis o pohodlí - Seznamte se s vlastnostmi a typy dopisů o pohodlí

Potěšovací dopis je dokument o věrohodnosti vystavený mateřskou společností nebo účetní firmou Big Four Accounting Firms. Účetní firmy velké čtyřky odkazují na Deloitte, PricewaterhouseCoopers (PwC), KPMG a Ernst & Young. Tyto firmy jsou čtyři největší společnosti poskytující profesionální služby na světě, které poskytují služby v oblasti auditu, transakčního poradenství, daní, poradenství, rizikového poradenství a pojistněmatematických služeb. ujistit dceřinou společnost Dceřiná společnost Dceřinou společností (sub) je obchodní subjekt nebo společnost, která je plně vlastněna nebo částečně ovládána jinou společností, označovanou jako mateřská nebo holdingová společnost. Vlastnictví je určeno procentem akcií držených mateřskou společností a vlastnický podíl musí činit alespoň 51%. společnosti o její ochotu poskytnout finanční podporu. Jedná se o potvrzovací dopis, nikoli potvrzovací dopis, který nabízí zálohu, když zákazník vyžaduje půjčku nebo společnost potřebuje finanční pomoc. Federální vláda může také vydat doporučující dopis dlužníkovi nebo dodavateli veřejného subjektu, aby znovu potvrdila podporu, pokud nejsou závazky splněny včas.

Pohodlí

Po ověření účetní závěrky vydá auditor také uklidňující dopis spolu s předběžným prospektem. Tři účetní závěrky Tři účetní závěrky jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tato tři hlavní prohlášení jsou složitě zpracovaná společností, aby se ujistila o životaschopnosti zprávy před dokončením procesu auditu. Potvrzuje, že poskytnuté informace / zpráva jsou správné a že po přezkoumání celého finančního výkazu se nepředpokládají žádné změny.

Příjemce komfortního dopisu musí mít nárok na obhajobu „due diligence“ podle zákona o bezpečnosti z roku 1933. Emitent by měl připravit a předložit registrační prohlášení a zajistit, aby dodavatel obdržel potřebné aktuální informace, aby mohl učinit rozhodnutí.

Organizační dopis může organizace vydat odlišně, v závislosti na jeho použitelnosti pro splnění různých potřeb. Mohou jej vydávat také průmyslová odvětví, upisovatelé, regulované a státem kontrolované subjekty a vlády.

Vlastnosti komfortního dopisu

Dopis na uklidnění by měl být strukturován tak, aby nebyly přidávány žádné neplánované právní formality a zbytečná rizika a aby všechna prohlášení banky nebo organizace byla platná a měla obsahovat relevantní fakta a stanoviska. Nemělo by to vytvářet neplánované daňové závazky; vždy by mělo obsahovat odmítnutí odpovědnosti, podrobné použití úvěrové služby a nástin úvěrové služby. Kromě toho by doporučující dopis měl obsahovat prohlášení o povědomí banky, která úvěr vydala, aby potvrdily své znalosti o všech stanovených povinnostech.

Dopis o pohodlí by měl uvádět služby, kterých má být dosaženo. V takovém případě by emitent neměl označit, že dopis je poskytnut jako precedenční podmínka, ale jako úvěr, který má být vydán. Dalším rysem je, že komfortní dopis neobsahuje datum vypršení platnosti, ale vyprší po poskytnutí uvedených služeb. V případě pokračování nebo v případě, že má být poskytnuta nová služba, je vydán originální dopis o pohodlí. Prohlášení o držení je další zásadní položkou, kterou je třeba vzít v úvahu v uklidňujícím dopise. Prohlášení o držení by mělo být k datu vydání dopisu.

Druhy komfortních dopisů

Dopis o pohodlí banky (BCL)

Dopis o pohodlí banky je dokument vydaný bankou jménem svého klienta (kupujícího) dodavateli, aby byl dodavateli zaručena finanční schopnost a legálnost kupujícího při udržování konzistentního obchodu. Je důležité si uvědomit, že BCL nepotvrzuje platbu, ale zaručuje prodejci stabilitu kupujícího, aby splnil svůj slib při podnikání. Banky vydávají dodavateli BCL jako potvrzení schopnosti kupujícího a je doprovázeno podepsanou nákupní objednávkou nebo kupně-kupní smlouvou a kupní smlouvou. Kupní smlouva (SPA) představuje výsledek klíčového obchodního a cenová jednání. V podstatě stanoví dohodnuté prvky dohody, zahrnuje řadu důležitých ochranných opatření pro všechny zúčastněné strany a poskytuje právní rámec pro dokončení prodeje nemovitosti. .

BCL vytváří u svého klienta (dlužníka) ujištění věřiteli při nákupu velkých komodit nebo zboží či půjčky. V případě, že úvěrová půjčka nenabízí BCL jménem svého klienta v počáteční fázi nákupu zboží / hypotéky, dodavatel / věřitel bude vnímat neschopnost kupujícího / dlužníka splnit všechny finanční požadavky. V takovém případě může dodavatel / věřitel znovu zvážit uzavření dohody s kupujícím / dlužníkem.

Komfortní dopis společnosti

Společnost, která vydává doporučující dopis, může mít občas pocit, že je obtížné přijmout tento závazek. Pro malé podniky je náročné vydávat záruky. Záruky jsou v záloze zásadní a jejich služby jsou ukončeny po uplynutí dohodnuté doby. Uvedená lhůta umožňuje bance požádat o zaplacení dluhu, a pokud není splacena, bude banka požadovat platbu od ručitele. Pokud společnost zaručuje závazky zahraničního podnikání dceřiné společnosti, existuje možnost změny daní mateřské společnosti. Pokud vzniknou závazky, nemá věřitel nárok na opci k vyrovnání dluhu.

V procesu vydávání a kontroly vzniká mnoho administrativní zátěže, zejména tam, kde je vydávaná skupina velká. Společnost by měla zajistit, aby poskytnuté informace uspokojily banku nebo dodavatele, aby se zabránilo možným rizikům. Vydávající pobočka by měla zdůraznit jasnost ohledně odpovědnosti, protože někdy může být dopis nesprávně interpretován jako příslib věřiteli.

Dopis útěchy pro upisovatele

Upisovatel zajišťuje, že informace v dopise o pohodlí jsou přesné. Prostřednictvím upisovatele se lze vyhnout závazkům, které vzniknou pojistiteli v důsledku nesprávností a finančního opomenutí. Poskytují potvrzení, že v době dokončení dopisu a vyšetřování nedošlo k žádným selháním ani chybám. Poskytují písemné důkazy o tom, že byl proveden formální výzkum a poskytnuté informace jsou přesné.

Dopis pro pohodlí účetního

Účetní předloží příslušný finanční výkaz Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výkazy jsou složitě potvrzují, že dlužník je ve srovnání s poskytnutým finančním výkazem finančně stabilní. Účetní poskytuje podrobné a aktualizované finanční údaje a často komentuje částky, které se mohou změnit nebo jim může být poskytnuta vyšší úroveň profesionálních služeb. Měl by být spokojen s poskytnutými informacemi, protože neexistují žádné záležitosti, které by vedly ke změně čísel uvažovaných v dopisu o pohodlí.

Související čtení:

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce pro útěšné dopisy. Chcete-li získat další finanční vzdělání týkající se formálních dokumentů, doporučujeme následující finanční zdroje, které vám budou užitečné.

  • Smlouva o mlčenlivosti Smlouva o mlčenlivosti (NDA) Smlouva o mlčenlivosti (NDA) je dokument, který je vyměňován mezi potenciálním kupujícím a prodejcem v počátečních fázích fúze a akvizice.
  • Memorandum o důvěrných informacích CIM - Memorandum o důvěrných informacích Memorandum o důvěrných informacích (CIM) je dokument používaný v M&A k sdělování důležitých informací v procesu prodeje. Průvodce, příklady a šablony
  • Letter of Intent Letter of Intent (LOI) Stáhněte si šablonu Finance's Letter of Intent (LOI). LOI nastiňuje podmínky a dohody transakce před podepsáním konečných dokumentů. Mezi hlavní body, které jsou obvykle obsaženy v písemném záměru, patří: přehled a struktura transakce, časová osa, due diligence, důvěrnost, exkluzivita
  • Investment Teaser Investment Teaser Investment Teaser je jednostránkový nebo dvoustránkový profesionální dokument, který slouží k zavedení akviziční nebo investiční příležitosti pro strategické nebo finanční kupce. Teaser je důležitým dokumentem v transakčním procesu, protože se jedná o první dokument, který potenciální kupující uvidí

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found