Pohotovostní financování - nabídka nebo dohoda podléhá schválení financování

V dohodě o prodeji a koupi domu pohotovostní financování odkazuje na klauzuli, která vyjadřuje, že nabídka je podmíněna tím, že kupující zajistí financování nemovitosti. Pohotovostní financování poskytuje kupujícímu ochranu před potenciálními právními důsledky v případě, že se obchod nepovede uzavřít.

Pohotovostní financování

Financování nepředvídaných událostí na silných a slabých trzích

Trhy se liší v poptávce po majetku a jeho dostupnosti. Existence nepředvídaných událostí se liší v závislosti na stavu daného tržního trhu. Tržní hospodářství Tržní hospodářství je definováno jako systém, kde je produkce zboží a služeb nastavena podle měnících se přání a schopností trhu. Na trhu s obrovskou poptávkou Zákon nabídky Zákon nabídky je základním principem v ekonomii, který tvrdí, že za předpokladu, že vše ostatní bude konstantní, bude mít zvýšení ceny zboží odpovídající přímé zvýšení jeho nabídky. Zákon dodávek popisuje chování výrobce, když cena zboží stoupá nebo klesá. u nemovitostí si prodejci vyberou nabídku s menším počtem dohod a nepředvídaných událostí. Na druhou stranu, pokud je poptávka nízká, prodávající čelí menším možnostem, a může proto zvolit nabídku bez ohledu na počet nepředvídaných událostí. Prodejce rovněž bere v úvahu hodnotu nabídky a může upřednostnit přijetí vyšší nabídky s větší pravděpodobností.

Rozhodujícím faktorem se stává prodejce, zejména v případech, kdy je po jejich prvotřídní nemovitosti vysoká poptávka. Prodejce musí zvážit podmínky, nepředvídané události a hodnotu nabídky na koupi své nemovitosti. Nabídka na koupi nemovitosti bude často obsahovat několik nepředvídaných událostí týkajících se hodnocení, financování a dalších faktorů. Kupující by si měl být vědom, že pro stejnou nemovitost existují i ​​jiné konkurenční nabídky. Kupující se může rozhodnout přehlédnout své právo požádat o ocenění nebo finanční událost, pokud to zvýší jeho pravděpodobnost, že bude vybrán prodejcem.

Kupující by si měli být vědomi finančních rizik. Systémová rizika Systémová rizika lze definovat jako riziko spojené s kolapsem nebo selháním společnosti, průmyslu, finanční instituce nebo celé ekonomiky. Jde o riziko závažného selhání finančního systému, kdy dojde ke krizi, když poskytovatelé kapitálu ztratí důvěru v uživatele kapitálu, který tyto pohyby přinášejí. Soutěžit o nemovitost je zdravé, ale vystavuje kupujícího některým zjevným a některým možná nepředvídaným výzvám. Například vzdání se možnosti financování může popřít kupujícímu pomoc financujícího při koupi domu. Některé mimořádné události jsou podle stávajících zákonů povinné, což znamená, že jejich přehlédnutí může přilákat soudní proces. Kupující také riskují ztrátu svých vážných peněz a dalekosáhlejší důsledky, pokud obchod nebudou moci finančně uzavřít. Znění klauzule v nabídce je prvořadé a může znamenat rozdíl mezi uspět s velkou nabídkou na rozdíl od čelit vážným finančním rizikům.

Vydělávejte peníze

Earnest Money je záloha na nemovitost, která je umístěna, když kupující předloží nabídku prodejci. Záloha je běžným způsobem, jak projevit upřímný zájem o koupi nemovitosti a závazek uzavřít dohodu. Výdělek peněz není povinný, ale mnoho kupujících je používá jako přesvědčivý postoj pro prodejce při hledání, aby si vybral svou nabídku na rozdíl od nabídky konkurence. Výše vkladu se pohybuje od 1% do 5% z prodejní ceny. Často se předkládá ve formě šeku. Finanční prostředky jsou nejprve drženy na vázaném účtu nebo u realitního agenta, dokud prodejce nabídku nepřijme. V případě, že kupující nemůže dokončit nákup, jsou mu peníze obvykle vráceny.

Účel mimořádné události v oblasti financování

Pohotovostní financování chrání kupujícího, pokud není schopen zajistit potřebné financování nákupu. Obvykle je podrobný a konkrétní týkající se všech předvídatelných podmínek a ustanovení. Hlavním cílem finanční události je však chránit kupujícího před penalizací v případě, že nebude schopen dokončit nákup, když již nabídku vyhrál.

Pohotovostní financování obsahuje klauzule, které určují datum dokončení transakce. Pohotovost také zdůrazňuje očekávané instance a výsledné události. Například pokud kupující není schopen zajistit financování včas, pohotovostní režim vyžaduje, aby byly zadržené vážné peníze vráceny kupujícímu bez odpočtů.

Vzhledem k tomu, že finanční událost chrání kupujícího před určitými finančními závazky vyplývajícími z jejich neúspěchu při získávání finančních prostředků, je prodávající povinen být opatrný. Před přijetím jakékoli nabídky by měl prodávající prověřit schopnost kupujícího dokončit transakci. V případě, že kupující nedokončí transakci, prodávající ztrácí drahocenný čas a energii i další nabídky zveřejněné dalšími potenciálními kupci. Je proto důležité, aby si prodejce vybral nabídku, kde má jistotu, že kupující bude schopen transakci dokončit.

Letter of Intent (LOI)

Letter of Intent Letter of Intent (LOI) Stáhněte si šablonu Finance's Letter of Intent (LOI). LOI nastiňuje podmínky a dohody transakce před podepsáním konečných dokumentů. Mezi hlavní body, které jsou obvykle zahrnuty v dopise o záměru, patří: přehled a struktura transakce, časová osa, due diligence, důvěrnost, exkluzivita je termínový list, který iniciuje proces nabídky od kupujícího k prodejci. Nepředvídaná událost financování je klauzule nalezená v LOI, která stanoví základ pro odpružení kupujícího od ztráty jeho vážných peněz jako pokutu za nedokončení nákupu nebo za žalování o náhradu škody, zejména ze strany prodávajícího. V případě, že si je kupující jistý svým stavem financování, je vhodné se vzdát možnosti financování, aby byl konkurenceschopnější při nabízení nemovitosti.

Pohotovostní financování také umožňuje kupujícímu dostatek času na zajištění financování. Prodejce nemůže zrušit nabídku kupujícího v případě opožděného financování. Proto je použití finanční události pro kupujícího bezpečnější během celého procesu nákupu domu. Rovněž nemusí být nutně nevýhodné, aby si prodejce vybral nabídku s možností financování. Na tuto nabídku se může vyplatit čekat i v případě opožděného financování.

Další zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce pro financování pohotovostních služeb. Finance je globálním poskytovatelem kurzů finančního modelování pro odborníky v oblasti financí a účetnictví. Finance také nabízí certifikaci Financial Analyst Certification FMVA® Certification Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P.Morgan a Ferrari, pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň.

Mezi další relevantní zdroje z financí patří:

  • Překlenovací půjčka Překlenovací půjčka je krátkodobá forma financování, která se používá ke splnění současných závazků před zajištěním trvalého financování. Poskytuje okamžitý peněžní tok, když je potřeba financování, ale zatím není k dispozici. Překlenovací půjčka přichází s relativně vysokými úrokovými sazbami a musí být zajištěna nějakou formou zajištění
  • Doklad o fondech (POF) Doklad o fondech (POF) Doklad o fondech (POF) je dopis nebo dokumentace, která prokazují, že jednotlivec, instituce nebo společnost má dostatečné prostředky k dokončení transakce
  • Dluhová kapacita Dluhová kapacita Dluhová kapacita se týká celkové výše dluhu, který může podnik vzniknout a splatit podle podmínek smlouvy o dluhu.
  • Revolvingový dluh Revolvingový dluh Revolvingový dluh („revolver“, někdy také známý jako úvěrová linka nebo LOC) neobsahuje pevné měsíční platby. Liší se od fixní platby nebo termínované půjčky, která má zaručený zůstatek a platební strukturu. Místo toho jsou platby revolvingového dluhu založeny na zůstatku úvěru každý měsíc.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found