Roční opakující se výnosy (ARR) - definice, použití, způsob výpočtu

Roční opakující se tržby (ARR) jsou tržby, normalizované na ročním základě, které společnost očekává od svých zákazníků za poskytování produktů nebo služeb. Produkty a služby pozornost nebo spotřeba, zatímco služba je nehmotný předmět, z něhož vyplývá. Roční opakující se výnosy jsou v zásadě metrikou předvídatelných a opakujících se výnosů generovaných zákazníky během jednoho roku. Toto opatření primárně využívají podniky provozující model založený na předplatném.

Roční opakující se příjem

souhrn

  • Roční opakující se výnosy (ARR) se normalizují na ročním základním výnosu, který společnost očekává od svých zákazníků za poskytování produktů nebo služeb.
  • Roční opakující se tržby (ARR) jsou metrikou pro kvantifikaci růstu společnosti, vyhodnocení jejího modelu předplatného a předpovědi jejích výnosů.
  • Rozdělení ARR na jednotlivé komponenty (ARR přidané od nových zákazníků, ARR přidané z upgradů atd.) Umožňuje sledovat, které zákaznické segmenty nejvíce přispívají k vytváření výnosů společnosti.

ARR vs. MRR

Metrika ARR je velmi podobná měsíčním opakujícím se výnosům (MRR). Měsíční opakující se tržby (MRR). nebo služby. MRR v zásadě měří normalizované měsíční výnosy společnosti. . Jediným rozdílem mezi těmito dvěma metrikami je časové období, ve kterém jsou normalizovány (rok vs. měsíc). ARR tedy poskytuje dlouhodobý pohled na pokrok společnosti, zatímco MRR je vhodný pro identifikaci jejího krátkodobého vývoje.

ARR je kritickou metrikou jak pro management společnosti, tak pro investory. Manažeři mohou toto opatření použít k vyhodnocení celkového stavu podniku. Kromě toho lze ARR využít také k posouzení dlouhodobých obchodních strategií společnosti. Z pohledu investorů předvídatelnost a stabilita ARR zajišťují, že metriku lze použít k porovnání výkonnosti společnosti s jejími vrstevníky, stejně jako k porovnání s její vlastní výkonností v průběhu času.

Použití ARR

Roční opakující se tržby (ARR) jsou považovány za jednu z nejdůležitějších metrik pro společnosti založené na předplatném. Metrika nabízí některé zásadní aplikace pro společnost:

1. Kvantifikuje růst společnosti

Díky předvídatelnosti a stabilitě ARR je metrika dobrým měřítkem růstu společnosti. Porovnáním ARR za několik let může společnost jasně zjistit, zda její obchodní rozhodnutí vedou k nějakému pokroku.

2. Vyhodnoťte úspěch obchodního modelu

Na rozdíl od celkových výnosů Tržby Tržby představují hodnotu veškerého prodeje zboží a služeb uznaného společností v daném období. Výnosy (označované také jako tržby nebo příjmy) tvoří začátek výkazu zisku a ztráty společnosti a jsou často považovány za „hlavní linii“ podniku. , která zohledňuje všechny peněžní příjmy společnosti, ARR vyhodnocuje pouze výnosy získané z předplatného. ARR tedy umožňuje společnosti zjistit, zda je její model předplatného úspěšný nebo ne.

3. Předpokládané příjmy

Podobně jako MRR se ARR běžně používá pro předpovídání výnosů. Metrika se běžně označuje jako základní linie a lze ji snadno začlenit do složitějších výpočtů k promítnutí budoucích výnosů společnosti.

Jak vypočítat ARR?

Výpočet ARR zohledňuje pouze opakující se výnosy a vylučuje jakékoli jednorázové nebo variabilní poplatky.

Ve zjednodušeném scénáři lze roční opakující se příjmy vypočítat z čísel souvisejících s víceletými smlouvami. Zvažte společnost s jedním zákazníkem, který si vzal pětileté předplatné v celkové výši 10 000 $. Určete ARR společnosti jednoduše vydělením celkové částky smlouvy délkou smlouvy:

ARR = 10 000 $ / 5 = 2 000 $

U více zákazníků opakujte stejný výpočet pro každého zákazníka a určete ARR přidáním všech ročních částek.

V reálném životě však společnosti dávají přednost rozdělení celkového čísla na některá jednotlivá ARR. Mezi běžné komponenty ARR patří následující:

  • ARR přidáno od nových zákazníků
  • Přidáno ARR z obnovení od současných zákazníků
  • ARR přidáno z upgradů od současných zákazníků
  • Ztráta ARR ze snížení hodnocení od současných zákazníků
  • Ztráta ARR u stísněných zákazníků

Rozdělení celkového čísla pomáhá společnosti identifikovat, které zákaznické segmenty nejvíce přispívají k jejímu ARR.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Průměrný příjem na uživatele (ARPU) Průměrný příjem na uživatele (ARPU) Průměrný příjem na uživatele (ARPU), známý také jako průměrný příjem na jednotku, je metrika mimo GAAP běžně používaná společnostmi zabývajícími se digitálními médii, společnostmi sociálních médií a telekomunikačními společnostmi vyhodnotit jejich schopnosti generovat příjmy na úrovni jednotlivých zákazníků.
  • Hrubé výnosy z her Hrubé výnosy z her (GGR) Hrubé výnosy z her (GGR), nazývané také výnosy z her, jsou klíčovým ukazatelem používaným hazardními a sázkovými společnostmi. Odráží rozdíl mezi množstvím peněz, které hráči vsadí, minus částkou, kterou vyhrají. Je důležité si uvědomit, že hrubý příjem z her se rovná „tržbám“ nebo „výnosům“ - nikoli „zisku“ nebo „výdělku“.
  • Promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty Promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty Diskutujeme o různých metodách promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty. Projektování řádkových položek výkazu zisku a ztráty začíná tržbami z prodeje a poté náklady
  • Toky příjmů Toky příjmů Toky příjmů jsou různé zdroje, z nichž podnik vydělává peníze z prodeje zboží nebo poskytování služeb. Typy výnosů, které podnik zaznamenává na svých účtech, závisí na typech činností prováděných podnikem. Viz kategorie a příklady

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found