Správa soukromého majetku - porozumění fungování společností PWM

Správa soukromého majetku (PWM) zahrnuje správu aktiv jednotlivců s vysokým čistým jměním (HNWI) nebo akreditovaných investorů. Správci soukromého majetku vytvářejí úzké pracovní vztahy s bohatými klienty, aby porozuměli jejich finančním potřebám a pomohli vybudovat portfolio, které splňuje finanční cíle klienta. Poskytují řadu služeb, včetně správy portfolia Portfolio Management Career Profile Správa portfolia spravuje investice a aktiva pro klienty, mezi něž patří penzijní fondy, banky, zajišťovací fondy, rodinné kanceláře. Správce portfolia je odpovědný za udržování správné kombinace aktiv a investiční strategie, která vyhovuje potřebám klienta. Plat, dovednosti, plánování nemovitostí, plánování hypotéky, ochrana majetku, správa daní, účtování daní z příjmů Daně z příjmů a jejich účetnictví jsou klíčovou oblastí podnikových financí. Konceptuální porozumění účtování daní z příjmů umožňuje společnosti udržovat finanční flexibilitu. Daň je složité pole pro navigaci a často matou i ty nejzkušenější finanční analytiky. a další finanční služby. Služby správy soukromého majetku poskytují velké korporátní subjekty, nezávislí finanční poradci a správci portfolia, kteří se specializují na práci s bohatými soukromými klienty.

Velké americké finanční instituce, jako jsou JP Morgan a Goldman Sachs, provozují specifickou obchodní jednotku pro správu soukromého majetku s investičními specialisty a klientskými poradci, kteří zajišťují HNWI. Vzhledem k tomu, že bohatým jednotlivcům chybí čas a znalosti pro efektivní správu jejich majetku, konzultují se správci soukromého majetku se značnými zkušenostmi se správou financí pro soukromé osoby. Manažer navrhne investiční strategii a navrhne investiční produkty, které jsou v souladu s finančními cíli klienta a tolerancí k riziku Definice averze k riziku Někdo, kdo má averzi k riziku, má charakteristiku nebo vlastnost, že dává přednost vyhnout se ztrátě před ziskem. Tato vlastnost je obvykle spojena s investory nebo účastníky trhu, kteří upřednostňují investice s nižšími výnosy a relativně známými riziky před investicemi s potenciálně vyššími výnosy, ale také s vyšší nejistotou a vyšším rizikem. . Většina klientů pracuje s jediným správcem majetku, který přijímá vstupy od právního zástupce klienta, účetních a pojišťovacích agentů.

Správa soukromého majetku

Správa soukromého majetku - Kdo je investorem s vysokou čistou hodnotou?

Jednotlivec s vysokým čistým jměním je jedinec s minimálně 1 milionem USD v likvidních finančních aktivech. Osoba s méně než 1 milionem USD, ale více než 100 000 USD, se označuje jako subHNWI nebo bohatý investor. Ti, jejichž likvidní finanční aktiva přesahují 5 milionů USD, jsou považováni za velmi HNWI. Investoři s velmi vysokou čistou hodnotou jsou ti, kteří mají investovatelná aktiva přes 30 milionů dolarů. Podle Komise pro cenné papíry a burzu v USA jsou jednotlivci s likvidními aktivy přesahujícími 1 milion USD, s výjimkou jejich primárního bydliště, označováni jako akreditovaní investoři.

V roce 2016 bylo po celém světě přibližně 13 milionů jedinců s vysokým čistým jměním, přičemž USA vedly s 4 400 000 jedinci. Mezi další země s nejvyšším počtem osob s HNW patří Čína, Japonsko, Německo a Spojené království. Podle zprávy Knight Franka měl Londýn nejvyšší počet osob s HNW na 357 200 v kategorii měst.

Funkce správy soukromého majetku

Správci soukromého majetku využívají své odborné znalosti v různých oblastech a pomáhají bohatým jednotlivcům efektivně spravovat své bohatství. Zde jsou některé ze služeb, které nabízí správa soukromého majetku:

# 1 Generování příjmu

Prvním úkolem správce soukromého bohatství je vytvořit nový příjem a růst současného bohatství klienta. Vzhledem k inflaci a rostoucímu počtu jednotlivců s vysokým čistým jměním je cílem klienta zůstat na špici tabulky a zvýšit jejich kupní sílu. Díky svým bohatým zkušenostem s investicemi musí správci majetku využívat různé investiční techniky, které každoročně přinesou další příjem. Mohou svým klientům pomoci investovat do zajišťovacích fondů a fondů soukromého kapitálu, které nemusí být přístupné méně bohatým jednotlivcům. Občas využijí vstup dalších investičních odborníků, jako je advokát klienta a další poradci, kteří jim pomohou činit dobře promyšlená rozhodnutí.

# 2 Ochrana majetku a ochrana kapitálu

Správa soukromého majetku zahrnuje ochranu majetku klienta před soudními spory, vládními úřady nebo jinými hrozbami. Bohatí klienti jsou někdy žalováni z mnoha důvodů, včetně dědictví, manželských sporů a majetkových neshod, a mohou být nuceni odškodnit ostatní strany, pokud soudní spory prohrají. Manažeři majetku by měli být ve hře a nacházet způsoby, jak soudní spory řešit, a to buď tak, že jim zabrání v uskutečnění, nebo přijetím výhodných mimosoudních řešení. Mohou také přesunout část klientova majetku do zahraničních bank, aby jej ochránily před nadměrným zdaněním. Manažeři mohou svým klientům poradit, jak založit trusty a nadace a jak spravovat dary.

# 3 Správa daní

Bohatí jedinci se snaží provést nezbytné platby daní, aby zůstali na správné cestě se strýcem Samem. Vzhledem k tomu, že klienti často mají více toků zdanitelného příjmu, chtějí si vybrat nejúčinnější daňový plán, který jim ušetří peníze a bude stále dodržovat úřady. Malý rozdíl v dani může přinést obrovské rozdíly v příjmech po zdanění a správce soukromého majetku, který rozumí daňovým předpisům, může klientovi pomoci vybrat nejvhodnější kombinaci daní. Správce soukromého majetku může také radit v oblasti dědické daně, kdy klient vlastní zděděný majetek nebo předal část svého majetku jiným rodinným příslušníkům.

Jak fungují soukromé společnosti pro správu majetku

Většina soukromých skupin správy majetku funguje jako malé segmenty ve velkých finančních institucích a je navržena tak, aby jednotlivcům nabízela specializovanou správu majetku. Prodávají proprietární a nechráněné investiční produkty a služby jednotlivcům s vysokým čistým jměním, aby jim pomohli s růstem jejich aktiv a poskytnutím budoucím generacím. Segment správy soukromého majetku se obvykle skládá z různých odborníků, kteří mohou nabízet rady ohledně různých typů investic, jako jsou zajišťovací fondy, peněžní trhy, soukromé kapitálové investice a další typy investic. Nezávislí manažeři majetku využívají své odborné znalosti v oblasti řízení rizik, daní a plánování nemovitostí pro správu majetku svých klientů HNWI.

Vysoké procento správců soukromého majetku účtuje svým klientům část spravovaných aktiv. Stupnice plateb na základě poplatků, na rozdíl od stupnice plateb na základě provize, nabízí menší střet zájmů a lepší výkonnostní potenciál. Platba na základě provize může motivovat soukromé manažery, aby doporučili investiční produkty a služby, které jim vynesou vysoké provize, ale které nabízejí menší potenciál pro růst bohatství klienta. Platba na základě poplatku však umožňuje správcům majetku zvolit si kombinaci portfolií s vysokou ziskovostí, která zvýší bohatství klienta.

Jednotlivci s vysokým čistým jměním mohou také zvážit otevření rodinné kanceláře, aby poskytli personalizovanější přístup k jejich investicím. Rodinné kanceláře mohou být buď rodinné, nebo vícegenerační. Kancelář pro jednu rodinu poskytuje podporu jedné bohaté rodině, zatímco kancelář pro více rodin může sloužit více jednotlivcům a rodinám HNW. Kanceláře pro více rodin jsou běžnější než kanceláře pro jednu rodinu, protože umožňují sdílení nákladů na investice a náklady na poradenství.

Další zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce pro správu soukromého majetku. Další informace najdete v následujících zdrojích:

  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Firemní divize banky Firemní divize banky Banky fungují různými způsoby a obsluhují různé sektory. Velké společnosti jako takové často zahrnují několik divizí nebo skupin, které tvoří celek divizí bankovních společností. Mezi hlavní divize patří retailové, privátní bankovnictví, globální bankovnictví, podnikové / komerční bankovnictví a investiční bankovnictví.
  • Peněžní aktiva Peněžní aktiva Peněžní aktiva mají pevnou hodnotu vyjádřenou v měnových jednotkách (např. Dolary, eura, jeny). Jsou uváděny jako pevná hodnota v dolarovém vyjádření.
  • Vlastní kapitál vs stálý příjem Vlastní kapitál vs stálý příjem Vlastní kapitál vs stálý příjem. Akciové produkty a produkty s pevným výnosem jsou finanční nástroje, které mají velmi důležité rozdíly, které by každý finanční analytik měl znát. Akciové investice se obvykle skládají z akcií nebo akciových fondů, zatímco cenné papíry s pevným výnosem se obecně skládají z podnikových nebo státních dluhopisů.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found