Předpověď rozvahy - promítání řádkových položek rozvahy

Projekce rozvahy Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = Pasiva + Řádkové položky vlastního kapitálu se obvykle provádějí ve spojení s projektováním řádkových položek výkazu zisku a ztráty Projektování řádkových položek výkazu zisku a ztráty Diskutujeme o různých metodách projektování řádkových položek výkazu zisku a ztráty. Projektování řádkových položek výkazu zisku a ztráty začíná tržbami z prodeje a poté náklady. Obě tyto dovednosti jsou nezbytné při zvládnutí umění finančního modelování. Tato příručka podrobně popisuje, jak vypočítat a předpovědět každou z řádkových položek nezbytných pro prognózu úplné rozvahy a sestavení finančního modelu 3 výkazu 3 Model výkazu Model 3 výkazu spojuje výkaz zisku a ztráty, rozvahu a výkaz peněžních toků do jednoho dynamicky propojeného finančního modelu. Příklady, průvodce.

Promítání řádkových položek rozvahy - prognóza rozvahy

Výše uvedený snímek obrazovky pochází z kurzu finančního modelování Finance.

Položky předpovědi rozvahy

Toto jsou hlavní účty, které musíme pokrýt při projektování řádkových položek rozvahy:

  • Aktiva
    • Pohledávky
    • Inventář
    • Další běžný majetek
    • PP&E
    • Ostatní dlouhodobá aktiva
  • Závazky
    • Závazky z účtů
    • Dlouhodobý dluh
  • Spravedlnost
    • Akciový kapitál
    • Nerozdělený zisk

Toto jsou hlavní řádkové položky, které vytvářejí funkční rozvahu.

Řádkové položky pracovního kapitálu

Pohledávky, zásoby a závazky z účtů jsou jedinečné v tom, že mají velmi specifickou metodu předpovídání. Protože všechny tyto účty jsou zapojeny do provozního a peněžního cyklu, je užitečné u všech těchto účtů předpovědět „nevyřízené dny“. Pomocí vzorce pro jejich příslušné nevyřízené dny můžeme předvídat budoucí pohledávky, zásoby a závazky z účtů.

Níže jsou uvedeny vzorce pro roční nevyřízené dny:

  • Dny přijatelných účtů = průměrný AR / tržby z prodeje x 365
  • Inventární dny = průměrná zásoba / cena prodaného zboží x 365
  • Účty splatné dny = průměrný AP / náklady na prodané zboží (nebo nákupy) x 365

Po nalezení historických hodnot pro nevyřízené dny můžeme tyto trendy použít a zpětně analyzovat vzorce nevyřízených dnů k vyhledání pohledávek, zásob nebo závazků za dané období.

Příklad pracovního kapitálu

Uveďme si příklad pohledávek z účtů. V předchozím roce činily nevyřízené dny pohledávek 120. Pokud tržby z prodeje činily 100 000 $ za rok, pak pohledávky z účtů jsou nalezeny:

Pohledávky z účtů = 120 x 100 000 USD / 365 = 32 876 USD

Ostatní oběžná a dlouhodobá aktiva

Můžeme předpovídat další aktuální aktiva jako jednu řádkovou položku nebo je rozdělit jako jednotlivé položky. Promítání řádkových položek rozvahy pomocí druhé metody je o něco více zapojeno, ale umožní větší zrnitost a dynamiku modelu.

Rychlou a špinavou metodou promítání řádkových položek rozvahy pro běžná aktiva je v budoucnu jednoduše použít predikci hodnoty celého dolaru pro tyto účty nebo sledovat trend, který již existuje.

Pozemky, budovy a zařízení

Projektování PP&E se liší od projektování dalších oběžných aktiv a dlouhodobých aktiv. Tato projekce vyžaduje sestavení odpisového plánu pro každou třídu PP&E. Zůstatek zobrazený v rozvaze je konečným zůstatkem.

Konečný zůstatek = počáteční zůstatek + kapitálové výdaje - výdaje na odpisy

Jak vidíte, použití odpisového plánu je vázáno jak na rozvahu, tak na výkaz zisku a ztráty. Používáme konečný zůstatek v rozvaze a odpisy ve výkazu zisku a ztráty.

Dlouhodobý dluh

Podobně jako v případě PP&E s odpisovým plánem je dlouhodobý dluh předpovídán pomocí dluhového plánu. Tento plán popisuje každou třídu půjček a stanoví úrokové náklady pro každé období. Zůstatek zobrazený v rozvaze je také konečným zůstatkem dlouhodobého dluhu nebo součtem všech konečných zůstatků jednotlivého dluhu.

Konečný zůstatek = počáteční zůstatek + úrokové výdaje - splátky

Je důležité si uvědomit, že zde jsou úrokové náklady přičteny zpět k počátečnímu zůstatku. Naproti tomu náklady na odpisy se odečítají od počátečního zůstatku v rámci PP&E. Mějte to na paměti a nezapomeňte použít příslušné značky.

Akciový kapitál

Akciový kapitál Akciový kapitál Akciový kapitál (kapitál akcionářů, vlastní kapitál, vložený kapitál nebo splacený kapitál) je částka investovaná akcionáři společnosti za použití v podnikání. Když je společnost založena, je-li jejím jediným aktivem hotovost investovaná akcionáři, je rozvaha vyvážena prostřednictvím základního kapitálu může být jedním z nejjednodušších úkolů při projektování řádkových položek rozvahy. Akciový kapitál zůstává častěji po celou dobu konstantní, takže prognózy budou obecně nastaveny tak, aby se rovnaly poslednímu známému období.

Konečný zůstatek = Počáteční zůstatek + Vydaný nový kapitál - Splacený kapitál

Nerozdělený zisk

Prognóza nerozděleného zisku Nerozdělený zisk Vzorec nerozděleného zisku představuje veškerý kumulovaný čistý příjem očištěný o všechny dividendy vyplácené akcionářům. Nerozdělený zisk je součástí vlastního kapitálu v rozvaze a představuje část zisků podniku, které se nerozdělují jako dividendy akcionářům, ale místo toho jsou vyhrazeny pro reinvestici, což zahrnuje spíše projektování čistého zisku a dividend než samotný nerozdělený zisk. To znamená, že pro dokončení promítání řádkových položek rozvahy je užitečné nejprve dokončit promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty, abyste měli čistý příjem snadno k dispozici. Jako vždy je zůstatek zobrazený na rozvaze konečným zůstatkem.

Konečný zůstatek = počáteční zůstatek + čistý příjem - dividendy

Ideální pořadí promítání řádkových položek rozvahy

Protože potřebujeme určité položky z výkazu zisku a ztráty, je to nejlepší způsob promítání řádkových položek rozvahy:

  1. Výkaz zisku a ztráty vedoucí k nákladům na odpisy a úrokům
  2. Rozvahu projektu až po nerozdělený zisk
  3. Dokončete projektování výkazu zisku a ztráty dokončením odpisů, úroků a daňových nákladů
  4. Dokončete promítání rozvahy dokončením nerozděleného zisku

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli tohoto průvodce vytvořením prognózy rozvahy. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně .

Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou kariéru, budou velmi užitečné tyto další finanční zdroje:

  • Osvědčené postupy pro finanční modelování Osvědčené postupy pro finanční modelování Tento článek má poskytnout čtenářům informace o osvědčených postupech pro finanční modelování a snadno použitelného podrobného průvodce sestavením finančního modelu.
  • Analýza citlivosti Co je analýza citlivosti? Analýza citlivosti je nástroj používaný ve finančním modelování k analýze toho, jak různé hodnoty pro sadu nezávislých proměnných ovlivňují závislou proměnnou
  • Analýza scénářů Analýza scénářů Analýza scénářů je technika používaná k analýze rozhodnutí spekulací různých možných výsledků finančních investic. Ve finančním modelování to
  • DCF modeling DCF Model Training Free Guide A DCF model is a specific type of financial model used to value a business. Tento model je jednoduše prognózou neuvolněného volného peněžního toku společnosti

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found