Průměrný plat analytika úvěru - přehled, platy podle pozice

Průměrný plat úvěrového analytika může záviset na úrovni odbornosti jednotlivce nebo společnosti, kde je úvěrový analytik zaměstnán, a také na odvětví. Například kreditní analytici v soukromém sektoru mohou v průměru vydělávat vyšší platy než kreditní analytici pracující ve vládních organizacích.

Průměrný plat analytika úvěru

souhrn

  • Průměrný plat analytika úvěrů v USA je od roku 2019 55 000 USD ročně a může se lišit v závislosti na odvětví, společnosti a státě, kde je zaměstnanec zaměstnán.
  • Úvěroví analytici s několikaletými zkušenostmi, průmyslovými certifikacemi a vysokoškolskou kvalifikací vydělávají vyšší platy než mladší analytici.
  • Životní náklady v konkrétních státech mohou ovlivnit úroveň platu, který je analytikovi úvěru vyplácen. Úvěrovým analytikům pracujícím ve státech, jako je New York, jsou vypláceny vyšší platy.

Rozsahy platů pro kreditní analytiky

Průměrný plat analytika úvěrů ve Spojených státech se pohybuje kdekoli od 45 000 do 55 000 USD. I když toto číslo může v závislosti na státu stoupat nebo klesat, platy vyplácené úvěrovým analytikům ve většině států leží ve výše uvedeném rozmezí.

Stát New York nabízí nejvyšší platy, protože je jedním ze států s nejvyššími životními náklady Index spotřebitelských cen (CPI) Index spotřebitelských cen (CPI) je měřítkem agregované cenové hladiny v ekonomice. CPI se skládá ze svazku běžně nakupovaného zboží a služeb. CPI měří změny v kupní síle měny země a cenové úrovni koše zboží a služeb. ve Spojených státech. Naopak, Portoriko dává nejnižší průměrné platy pro kreditní analytiky, protože Portoričané mají nejnižší životní náklady ve všech státech USA. V průměru mohou nejlépe platící společnosti platit až 110 000 $ ročně, zatímco nejméně platící společnost může průměrně platit 35 000 $ ročně.

Senior úvěrový analytik

Starší úvěrový analytik Starší úvěrový analytik Starší úvěrový analytik je finanční profesionál, který je odpovědný za hodnocení úvěrové historie jednotlivců nebo organizací za účelem zjištění úrovně rizika jejich půjčky. Dělají doporučení na základě výsledků svých hodnocení pomocí nástrojů úvěrové agentury. je na čele kariéry kreditní analýzy a podřízeni vrcholovému řídícímu týmu organizace. Vyšší kreditní analytici vydělávají nejvyšší platy a průměrný plat je 69 000 $ ročně. Zaměstnanci v soukromém sektoru vydělávají v průměru vyšší platy než jejich protějšky pracující ve vládních subjektech.

Vyšší úvěroví analytici mají lepší pozici pro vstup do vrcholového vedení poté, co získali dostatek pracovních zkušeností, aby mohli být součástí výkonného týmu. Průměrná pracovní zkušenost pro vyšší úvěrové analytiky je 12 let.

Hlavní odpovědností vedoucího úvěrového analytika je posuzovat žádosti o půjčky a schvalovat žádosti, které splňují kritéria stanovená společností. Když se kreditní aplikace dostane k přepážce hlavního úvěrového analytika, prošla kontrolou a shromážděním informací na úrovni oddělení.

Juniorští analytici úvěru provedou počáteční kontrolu, aby ověřili, zda jsou informace poskytnuté klientem pravdivé. Informace, které jsou poskytovány analytikovi vyššího úvěrového analytika, jsou obvykle přesné a ověřené. Od analytika se vyžaduje, aby přezkoumal doporučení junior analytika a na základě předložených skutečností rozhodl o tom, zda žádosti vyhoví nebo ji přezkoumá. Senior analytik může žádost o půjčku schválit nebo zamítnout s vysvětlením rozhodnutí.

Úvěroví analytici na střední úrovni

Průměrný plat analytika na střední úrovni se pohybuje v rozmezí od 50 000 do 55 000 $ ročně. Úvěrový analytik na střední úrovni provádí většinu práce v oddělení úvěrové analýzy. Mají za úkol zajistit, aby informace předložené klientem byly přesné a spolehlivé. Často navštíví obchodní nebo klientské lokality klienta, aby zjistili realitu na místě.

Banka vloží na svá bedra odpovědnost, aby zjistila bonitu klienta a po provedení výplaty pokračovala v postupu jeho podnikání. Přestože banka může vyslat do společnosti klienta různé pracovníky, aby sledovali jejich pokrok, úvěrový analytik na střední úrovni přidělený konkrétnímu klientovi musí nést zátěž, aby zajistil včasné splacení klienta.

Kreditní analytici na juniorské úrovni

Průměrný plat juniorských analytiků úvěrů se pohybuje od 25 000 do 30 000 $ ročně. Zaměstnanci na juniorské úrovni jsou v oboru začátečníci a stále se učí povaze a získávají základní zkušenosti v oboru. Juniorští analytici úvěrů pracují dlouhé hodiny, aby zajistili, že klíčové funkce oddělení budou zajištěny bezchybně.

Úředníci na nižší úrovni mají za úkol shromažďovat všechny informace potřebné ke zpracování žádosti o úvěr. Navazují s klientem přímý kontakt a jsou to osoby, které od klienta obdrží žádost o půjčku. Analytici na nižší úrovni jsou také zodpovědní za vedení obchodního prodeje představením produktů společnosti potenciálním klientům. Shromažďují finanční informace o klientovi, posudky studentů Recenze Zvažujete možnost využít některý z programů Corporate Finance Institute a posunout vaši kariéru? Přečtěte si recenze našich studentů, abyste se dozvěděli o pozitivních dopadech na kariéru. a další důležitá dokumentace k usnadnění procesu ověření.

Úroveň zkušeností

Úroveň zkušeností úvěrového analytika určuje výši platu, který vydělají. Zkušenosti tedy v tomto odvětví poskytují výhodu a analytici s většími zkušenostmi vyžadují vyšší platy než zaměstnanci na základní úrovni. Zkušenosti často vycházejí z počtu let, kdy jeden pracoval v odvětví správy úvěrů na relevantní pozici.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Průvodce finančními platy Průvodce finančními platy V tomto průvodci finančními platy pojednáváme o několika pracovních pozicích v oblasti financí a jejich odpovídajících středních platech pro rok 2018. Bez ohledu na toto odvětví je těžké najít dobrého finančního profesionála. Soutěž o najímání a udržení špičkových talentů v oblasti financí a účetnictví zůstává tvrdá.
  • Pět způsobů vyjednání zvýšení platu 5 způsobů vyjednání zvýšení platů Peníze ve formě platu jsou bezpochyby nejvýznamnějším motivačním faktorem pro každého zaměstnance. Následují výhody a prostředí, ve kterém pracují. Po několika letech pobytu ve stejné společnosti pracovník jistě začne uvažovat o vyjednávání o zvýšení platu
  • Jak vyjednávat o platu po nabídce práce Jak vyjednávat o platu po nabídce práce Nejčastější chybou, kterou lidé dělají po nabídce práce, je nevyjednávání platu, což je zcela pochopitelné ze strachu z ohrožení pracovní nabídky a ukončení odchodu z pohovorové místnosti s prázdnou rukou. O čem však mnoho uchazečů o zaměstnání neví
  • Kalkulačka platů Kalkulačka platů Tato kalkulačka platů může být použita k odhadu vašeho ročního ekvivalentu platu na základě mzdy nebo sazby, kterou dostáváte za hodinu. Postupujte podle pokynů níže, abyste převedli hodinový na roční příjem a stanovili svůj plat na ročním základě. Jednoduše zadejte své informace a tento formulář se každou hodinu změní na plat

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found