Zástavní právo - přehled, práva a charakteristiky

Hypoteční věřitel je fyzická nebo právnická osoba, která půjčuje dlužníkovi peníze na nákup nemovitosti. Nemovitosti Nemovitosti jsou nemovitosti, které se skládají z pozemků a vylepšení, mezi něž patří budovy, příslušenství, silnice, stavby a inženýrské sítě. Vlastnická práva dávají vlastnické právo k půdě, vylepšením a přírodním zdrojům, jako jsou minerály, rostliny, zvířata, voda atd. Stručně řečeno, hypotéka je věřitel. Hypoteční financování se běžně používá po celém světě, protože lidé ho používají k financování nákupu domu, kanceláře nebo nemovitostí pro jakékoli jiné použití.

Hypotéka

Z pohledu hypotéky (věřitele) vytváří prioritní právní zájem na hodnotě nemovitosti a chrání věřitele v případě, že dlužník není schopen splácet úvěr v plné výši nebo v prodlení.

V několika případech se půjčky poskytují prostřednictvím finančních institucí a hypotéka zastupuje zájmy finanční instituce (institucí), které půjčují peníze. Je odpovědností hypotéky měřit finanční riziko hypoték (dlužníků) a vypracovat úvěrové balíčky a podmínky. Úvěrová struktura Úvěrová struktura jsou podmínky půjčky s ohledem na různé aspekty, které tvoří půjčku, včetně splatnosti nebo doby splatnosti, splácení a odpovídajícím způsobem riziko.

souhrn

  • Hypoteční věřitel je osoba nebo subjekt, který půjčuje dlužníkovi peníze na nákup nemovitosti.
  • Záložce vytváří prioritní právní zájem na hodnotě nemovitosti, což chrání věřitele v případě, že dlužník není schopen splácet úvěr v plné výši nebo v prodlení.
  • V několika případech se půjčky poskytují prostřednictvím finančních institucí a hypotéka zastupuje zájmy finanční instituce (institucí), které půjčují peníze.

Práva hypoték

Zákon upravuje práva hypoték na jejich ochranu v případě, že hypotéční agent není schopen splácet. Níže jsou uvedena některá základní práva hypoték:

1. Právo na uzavření trhu

Právo na uzavření trhu zastavuje hypotéku ve výkonu jeho práva na splacení a lze jej použít v případě podmíněného prodeje nebo anomální hypotéky.

2. Právo na prodej žaloby

Právo na prodej je podobné právu na uzavření trhu Uzavření trhu Když majitel domu přestane splácet půjčku použitou na koupi domu, dům se považuje za uzavřený. Nakonec to znamená, že vlastnictví; v obleku k prodeji je však zastaven hypotékou zcela vyloučeno z využití jeho práva na vykoupení. V takovém případě se zástavní právo může stát vlastníkem nemovitosti, prodat ji a použít výtěžek k vymáhání své pohledávky.

3. Právo žádat o hypotéční peníze

Právo žalovat o hypotéční peníze dává zástavnímu právu právo žalovat za určitých podmínek. Příkladem je, pokud hypotéční agent neposkytne nemovitosti odpovídající zabezpečení, kvůli čemuž je částečně nebo úplně zničen.

4. Právo na prodej bez zásahu soudu

Právo na prodej bez soudního zásahu umožňuje zástavnímu věřiteli prodat nemovitost, aniž by za určitých podmínek informoval soudy. Jednou z takových podmínek může být situace, kdy hypotéční agent dojde k prodlení a po třech měsících, kdy mu bylo doručeno oznámení, není schopen platit.

5. Právo utrácet peníze

Právo utrácet peníze umožňuje zástavnímu věřiteli utrácet peníze za nemovitost za účelem, jako je například ochrana zastavené nemovitosti před propadnutím, prodejem nebo zničením. Záložce může přidat peníze, které utratil, k hypotéce, která mu náleží, a má nárok na úrok z částky ve stejné výši, jaká platí pro základní peníze.

6. Právo na přistoupení zastavené nemovitosti

Právo na přistoupení k zastavené nemovitosti umožňuje zástavnímu věřiteli ponechat si jakékoli doplňky k nemovitosti jako jistotu. Například pokud hypotéka postaví budovu na pozemku zastaveném hypotékou, může si ji hypotéka ponechat jako zajištění úvěru.

7. Právo držby

Nabyvatel zástavy má rovněž vlastnické právo, na základě kterého získává vlastnictví k nemovitosti, pokud nejsou dodržena určitá pravidla.

Mortgagee vs. Mortgagor

Hypoteční věřitel označuje toho, kdo půjčuje peníze. Je odpovědný za stanovení podmínek a souvisejících ustanovení hypoteční smlouvy. Hypoteční věřitel také musí před podpisem smlouvy sdělit hypotéčnímu subjektu všechny potřebné informace, které zahrnují také podmínky splácení a úroky.

Na druhou stranu hypotéka označuje toho, kdo si půjčuje peníze. Je odpovědný za poskytnutí všech požadovaných dokumentů, které hypotéka potřebuje k prosazení smlouvy.

Pro zajištěnou půjčku Zajištěné vs. nezajištěné půjčky Při plánování, kdy si vezmeme naši osobní půjčku, si dlužník může vybrat mezi zajištěnou a nezajištěnou půjčkou. Při půjčování peněz od banky, družstevní záložny nebo hypotéky musí deklarovat svůj majetek jako kolaterál a jeho vlastnictví bude převedeno na hypotéku po dobu trvání smlouvy nebo do doby, než dokončí splácení úvěru a odpovídajících úrokových plateb . Obecně je výše zajištění vyšší než výše půjčky. Je určen k ochraně hypotéky v případě, že dlužník nesplní svou povinnost.

V případě, že dlužník není schopen splácet včas, může hypotéka zástavu prodat. Pokud k tomu dojde, měl by hypotéka dodržet rozhodnutí hypotéky.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám velmi užitečné následující zdroje:

  • Analýza úvěrového rizika Analýza úvěrového rizika Analýzu úvěrového rizika lze považovat za rozšíření procesu přidělování úvěrů. Poté, co jednotlivec nebo podnik požádá banku nebo finanční instituci o půjčku, půjčující instituce analyzuje potenciální přínosy a náklady spojené s půjčkou.
  • Uzavření trhu Uzavření trhu Když majitel domu přestane platit za půjčku použitou na koupi domu, je dům považován za uzavřený. Nakonec to znamená, že vlastnictví
  • Oznámení o prodlení Oznámení o prodlení Oznámení o prodlení je formální veřejné oznámení, které je podáno u státního soudu a uvádí, že dlužník je v prodlení. Používá se, když je dlužník
  • Kvalita kolaterálu Kvalita kolaterálu Kvalita kolaterálu souvisí s celkovým stavem určitého aktiva, které chce společnost nebo jednotlivec dát jako kolaterál při půjčování finančních prostředků

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found