Skutečná výhoda - přehled, jak to funguje, příklad

Nárokovaná výhoda se týká aktiva nebo privilegia, které může být zaměstnanci uděleno jako součást zaručeného finančního balíčku nabízeného jakékoli osobě nebo subjektu. Pojem „přiznaná výhoda“ se obvykle používá k označení důchodových úspor, ke kterým může mít osoba nárok po dosažení důchodového věku. Normální věk pro odchod do důchodu (NRA) Normální věk pro odchod do důchodu (NRA) označuje věk, ve kterém mají zaměstnanci nárok na opustit pracovní sílu a začít pobírat plné důchodové dávky. .

Skutečná výhoda

Poskytnuté výhody mohou zahrnovat několik typů finančních odměn. Mohou se skládat z hotovosti, 401 (k) plány 401 (k) plán 401 (k) plán je plán penzijního spoření, který umožňuje zaměstnancům uložit část jejich platu před zdaněním prostřednictvím příspěvků do penzijního fondu, penzijních plánů, důchodu plány a možnosti akcií zaměstnanců Plán vlastnictví akcií zaměstnanců (ESOP) Plán vlastnictví akcií zaměstnanců (ESOP) označuje plán zaměstnaneckých výhod, který dává zaměstnancům vlastnický podíl ve společnosti. Zaměstnavatel alokuje procento akcií společnosti každému způsobilému zaměstnanci bez jakýchkoli poplatků předem. Rozdělení akcií může vycházet z platové stupnice zaměstnance, podmínek. Jedním z příkladů dlouhodobé výhody, která se postupně zvyšuje, mohou být akcie společnosti.

souhrn

  • Nárokovaná výhoda se týká aktiva nebo privilegia, které může být zaměstnanci uděleno jako součást zaručeného finančního balíčku nabízeného jakékoli osobě nebo subjektu.
  • V situaci, kdy se nejedná o vlastnictví výhod, nebo pokud zaměstnavatel nepřispívá do plánu, jsou výhody nabízené zaměstnancům považovány za nezajištěné výhody.
  • V USA jsou pravidla pro ochranu důchodových aktiv Američanů stanovena zákonem o zabezpečení důchodu zaměstnanců (ERISA).

Vysvětlení principu skutečného prospěchu

Základní zásada spočívá v tom, že nárokovaná výhoda je nabízena pouze zaměstnanci, který již splnil úplné podmínky služby, které musí být splněny, aby se stal způsobilým k získání plné a nikoli částečné platby. Jak zaměstnanci hromadí více času se společností, získávají postupně celou částku. Tento proces je také známý jako nárok na útes Cliff Vesting Nárok na útes je proces, kdy zaměstnanci mají nárok na plné výhody z plánů důchodu jejich firmy k danému datu nebo odstupňovaného nároku.

Po předem stanoveném počtu let strávených ve službě ve společnosti získává zaměstnanec plná práva na výhody. Společnosti často nabízejí tyto výhody svým zaměstnancům, aby je motivovaly k tomu, aby ve společnosti zůstaly.

Věřené vs. nevěřené výhody

V situaci, kdy se nejedná o vlastnictví výhod, nebo pokud zaměstnavatel nepřispívá do plánu, jsou výhody nabízené zaměstnancům považovány za nezajištěné výhody. Například pokud společnost nabídne svým zaměstnancům plán 401 (k), který nezahrnuje žádný příspěvek společnosti, považuje se to za nezajištěnou výhodu. Zdravotní pojištění a důchodové plány jsou obvykle neziskové zisky.

Jak fungují plány skutečných výhod

Přesná struktura programu dávkových výhod je obvykle předmětem jednání. Obvykle se to děje v době náboru nebo přijímání nových zaměstnanců nebo jako součást procesu kolektivní smlouvy odborových svazů. Čas potřebný k tomu, aby se dávka stala plně svěřenou, se může lišit v závislosti na tom, o jaký typ dávky jde. Například plány 401 (k) se obvykle uplatní v okamžiku, kdy se na nich zaměstnanec začne podílet.

Příklad plánu skutečných výhod

Předpokládejme situaci, kdy zaměstnanec může mít nárok na výkonnostní bonus poté, co dokončí jeden rok zaměstnání ve společnosti, přičemž odměnou bude sto akcií akcií. V rámci odstupňovaného plánu nároku může zaměstnanec po dokončení roku 2 získat úplné vlastnictví 20% akcií, na které má nárok.

Po 3. roce se může zvýšit na 40%, po 4. roce na 60% atd. Zde si zaměstnanec může nárokovat 100% akcií až po skončení šestého roku. Od 2. do 5. roku se tedy akciový bonus považuje za částečně přiznaný přínos. Plně přiznaná výhoda to bude až po dokončení 6. roku.

Pravidla a regulace

V USA jsou pravidla pro ochranu důchodových aktiv Američanů stanovena zákonem ERISA (Employee Retirement Income Security Act). Nabízená ochranná opatření zahrnují stanovení minimálních standardů požadovaných pro účast, přírůstek výhod, financování a nárokování. Je to také organizace, která zajišťuje, aby zaměstnanci měli přístup k výhodám, které jim byly slíbeny po skončení předepsaného období v zaměstnání.

Ve Švýcarsku drží Nadace Vests Benefits penzijní spoření, které společnosti přispěly do kategorie důchodového spoření v rámci pilíře 2a. Peníze se považují za skutečnou výhodu. Švýcarské společnosti a jejich zaměstnanci obvykle společně přispívají do zaměstnaneckých penzijních fondů.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Nevolitelný příspěvek Nevolitelný příspěvek Nevolitelný příspěvek je plně vázaná platba od zaměstnavatele do důchodového plánu sponzorovaného zaměstnanci, bez ohledu na to, zda zaměstnanec
  • Důchodové účetnictví Důchodové účetnictví Průvodce důchodovým účetnictvím a příklad, Kroky zahrnují, nahrajte příspěvek společnosti, zaznamenejte náklady na důchod a upravte penzijní závazek na reálnou hodnotu. Důchodový fond je právnická osoba, která drží penzijní investice a v případě potřeby prostředky vyplácí později. Penzijní fondy jsou spravovány správci
  • Sweat Equity Sweat Equity Sweat equity se týká nepeněžního vkladu, který jednotlivci nebo zakladatelé společnosti přispívají k podnikání. Peněžní startupy
  • Variabilní dávkový plán Variabilní dávkový plán Variabilní dávkový plán je druh penzijního plánu, kde výplata, na kterou má příjemce nárok, podléhá změnám podle výkonu

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found