Fondy obchodované na burze Vanguard (ETF) - přehled, jak fungují

Fondy obchodované na burze Vanguard (ETF) jsou souborem cenných papírů obchodovaných na základě indexu, které spravuje a vydává skupina Vanguard. ETF dávají investorům šanci nakupovat a prodávat akcie jako jediný cenný papír.

Fondy obchodované na burze Vanguard (ETF)

Ve své současné podobě sleduje objem obchodování ETF Vanguard výnosy indexu. V současné době má Vanguard více než 50 ETF, s nimiž se obchoduje jako s jakýmkoli jiným kapitálovým nástrojem. Sledování indexu v ETF Vanguard usnadňuje poměr nízkých nákladů Poměr nákladů Poměr nákladů je poplatek účtovaný investiční společností za správu fondů akcionářů. Investičním společnostem, jako jsou podílové fondy, často vznikají při správě fondů investorů různé provozní výdaje a na pokrytí nákladů účtují malé procento ze spravovaných fondů. , flexibilita vnitrodenního obchodování a daňová účinnost i diverzifikace.

souhrn

  • Fondy obchodované na burze Vanguard (ETF) jsou skupinou cenných papírů emitovaných skupinou Vanguard, která pomocí indexu sleduje rozpětí mezi čistou hodnotou aktiv a cenami akcií.
  • Vanguard ETF zlepšují obchodování s cennými papíry kdykoli během obchodního dne, aby si udržely poměr nízkých nákladů.
  • Vanguard ETF sdílejí některé podobnosti s tradičními akciemi a podílovými fondy, což z nich dělá atraktivní investice pro investory.

Vysvětlil ETF Vanguard

Vanguard ETF jsou nízkonákladové fondy, které umožňují investorům nakupovat akcie celého portfolia jako jeden cenný papír. Při zachování výhody nízkého nákladového poměru a větší kontroly nad individuálním investorem umožňují ETF společnosti Vanguard nákup a prodej cenných papírů kdykoli během obchodního dne.

V současné době je Vanguard hodnocen jako druhý největší emitent ETF, což pomáhá odhalit více investorů na trhu pomocí jediné a snadno obchodovatelné investiční metody. Struktura předvýběru akcií a dluhopisů také umožňuje, aby si jiné akcie nebo dluhopisy vedly dobře, i když jedna akcie nebo dluhopisy působí neohroženě.

Společnost se řídí pasivním přístupem k řízení, který umožňuje jejím ETF sledovat referenční index, což vede k menšímu riziku a nepřetržité údržbě. Unikátní vlastnosti ETF pomáhají vyvážit pravidlo nabídky a poptávky Nabídka a poptávka Zákony nabídky a poptávky jsou mikroekonomické koncepty, které uvádějí, že na účinných trzích se množství dodávaného zboží a požadovaného množství tohoto zboží navzájem rovná. Cena tohoto zboží je také určena bodem, ve kterém jsou nabídka a poptávka stejné. a udržovat hodnoty akcií blízké hodnotě čistých aktiv. Skupina Vanguard implementuje následující mechanismy:

  • Investoři skupiny mohou akcie vrátit v naturáliích - to znamená, že mohou vykoupit 50 000 nebo více akcií za stejný počet akcií na trhu.
  • Jednotliví investoři mohou nakupovat podkladová aktiva a dodávat na trh stejný počet akcií. Alternativně mohou odkoupit akcie na trhu a prodat na trh stejné množství podkladových akcií.

Ačkoli pojmy udržují rozdíl mezi čistou hodnotou aktiv NAV (čistá hodnota aktiv), NAV (čistá hodnota aktiv) odkazuje na celkový kapitál podniku. I když lze NAV použít na jakýkoli subjekt, většinou se používá jako referenční investiční fondy a ceny akcií na spodním konci, zcela je nevylučují. Pozorovaný rozdíl se označuje jako chyby sledování. Největší Vanguard ETF mají malé chyby ve sledování, na rozdíl od exotických, které hlásí více než 1%. Navzdory inherentním chybám sledování Vanguard ETFs stále rostou v popularitě.

Mechanika fondů obchodovaných na burze

ETF jsou obchodované cenné papíry jako ostatní akcie kmenových akcií. Podrobná historie ukazuje, že ačkoli se současné formy ETF v současné době obchodují na newyorské burze (NYSE), newyorské burze (NYSE), newyorská burza (NYSE) je největší burzou cenných papírů na světě a hostí 82 % S&P 500, stejně jako 70 největších společností na světě. Jedná se o veřejně obchodovanou společnost, která poskytuje platformu pro nákup a prodej, první generace byla obchodována na americké burze cenných papírů (AMEX).

Každá akcie ETF je pohledávka za holdingovou společností se specifickým počtem akcií. Například svěřenský fond Vanguard Group drží cenné papíry v SPDR S&P 500. Svěřenský fond Vanguard vytváří akcie ukládáním cenných papírů do rukou správců a výměnou za to získává fond obchodovaný na burze.

Jednou z vynikajících vlastností ETF je, že s nimi lze obchodovat kdykoli během obchodního dne. Ceny akcií se mohou lišit od aktuální čisté hodnoty aktiv cenných papírů. Schválené finanční instituce jako takové poskytují likviditu akciím ETF jako opatření k omezení divergence cen akcií.

Akcie ETF jsou nakupovány prostřednictvím makléřských společností, které si účtují dodatečný poplatek ve formě provize. Akcie lze proto zakoupit na marži a později prodat nakrátko. Kromě příležitosti obchodovat intraday, díky těmto vlastnostem se ETF odlišují od tradičních podílových fondů a fondů.

Vanguard ETFs vs. Vanguard Mutual Funds

Úroveň investic poskytuje pozadí, na kterém produkty Vanguard porovnávají mezi ETF a podílovými fondy. Společnost navíc vydává tři třídy akcií - Institucionální akcie, Investiční akcie a Admirálské akcie - přičemž každá třída se liší v poměru nákladů.

Vanguard ETF jsou poměrně pružnější a obchoduje se s nimi jako s normálními akciemi. Lze je také obchodovat po celý obchodní den. Ke dni 7. února 2020 bylo celkem 74 ETF Vanguard, přičemž tržní cena za akcii byla rozpětí 43 a 307 USD. Společnost obchoduje se svými akciemi prostřednictvím makléřského účtu, odkud získává provizní poplatky.

Když investor uvažuje o investování mezi ETF a podílovými fondy, vzniká několik faktorů. Prvním z nich je určit nejziskovější produkt pomocí obchodní strategie nebo přístupu buy-and-hold. Celkově lze říci, že investor, který se snaží snížit minimální investiční kapitál a chce mít větší kontrolu nad transakčním procesem, může považovat ETF za vhodnější než podílový fond.

Na základě výše uvedených funkcí je nejdůležitějším rozdílem mezi ETF Vanguard a podílovými fondy Vanguard způsob nákupu a prodeje akcií. Na konci obchodního dne mohou investoři obchodovat s akciemi podílových fondů pouze jednou. Jinými slovy, držitelé mohou zadávat obchodní žádosti pouze po celý den, ale transakci mohou vypořádat až na konci dne.

Vanguard ETF vs. akcie a podílové fondy

Vanguard ETF sdílejí podobné, ale také charakteristické rysy s tradičními akciemi a podílovými fondy. Vanguard ETF umožňují svým držitelům obchodovat s akciemi po celý obchodní den, na rozdíl od běžných akcií a podílových fondů, které umožňují investorům nakupovat nebo prodávat akcie pouze za jejich čistou hodnotu aktiv na konci dne. Příležitostně je lze koupit přímo z komplexu fondů Vanguard, aniž by vznikly provize.

Akcie a podílové fondy navíc nelze nakupovat na marži ani prodávat nakrátko. Tyto odlišné rysy nastavují vhodnou fázi pro různé typy investorů. Například ETF Vanguard jsou vhodné pro investory, kteří se zaměřují na krátkodobou likviditu a nakupují akcie ve velkých objemech. Na druhé straně jsou akcie a podílové fondy vhodné pro investory, kteří kladou menší důraz na likviditu a mají tendenci nakupovat malé objemy akcií.

Přesto ETF společnosti Vanguard sdílejí některé funkce s akciemi a podílovými fondy. Za prvé, akcie a podílové fondy, stejně jako u ETF Vanguard, nesou obchodní náklady, které snižují návratnost investorů.

ETF společnosti Vanguard také mohou sledovat specifikovaný tržní index pomocí objemu obchodování, což je činí obdobnými jako akciové fondy, jako jsou akciové a podílové fondy. Akcie a podílové fondy podléhají dlouhodobým chybám při sledování rovnosti výnosů indexu před zdaněním. Je to podobné jako pozorovaný rozdíl ETF společnosti Vanguard, který se projevuje v rozdílu mezi čistou hodnotou aktiv a cenami akcií.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Americká burza cenných papírů (AMEX) Americká burza cenných papírů (AMEX) Americká burza cenných papírů (AMEX) zahájila svoji činnost v roce 1908 jako New York Curb Market Agency. AMEX byl původně složen z obchodníků a makléřů
  • Poměr výdajů na správu (MER) Poměr výdajů na správu (MER) Poměr nákladů na správu (MER) - nazývaný také jednoduše jako poměr nákladů - je poplatek, který musí zaplatit akcionáři podílového fondu nebo fondu obchodovaného na burze (ETF) . MER jde k celkovým výdajům použitým na provoz těchto fondů.
  • Otevřené vs. uzavřené podílové fondy Otevřené vs uzavřené podílové fondy Mnoho investorů považuje otevřené a uzavřené podílové fondy za podobné, protože oba podílové fondy jim umožňují nízkonákladový způsob sdružování kapitálu a
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found