Nahá možnost - přehled, nahé hovory a hovory, kryté možnosti

Nahá opce je investiční termín, který označuje investora, který prodává opci, aniž by držel odpovídající pozici v podkladovém cenném papíru opce. Prodej nahých opcí je považován za vysoce rizikovou obchodní praktiku, protože investora vystavuje vysoké potenciální ztrátě a poskytuje pouze omezený zisk. Je to nicméně strategie využívaná mnoha obchodníky, protože většina možností vyprší jako bezcenná. Proto může být prodej opcí výnosnou strategií.

Nahá možnost

souhrn

  • Nahá opce existuje, když prodejce opce neudrží odpovídající pozici v podkladovém cenném papíru opce.
  • Alternativou k nahé možnosti je krytá možnost. Krytá opce je opce prodaná prodejcem, který drží odpovídající pozici v podkladovém cenném papíru. Neguje riziko prodeje opce, ale omezuje potenciální zisk prodejce v podkladovém cenném papíru.
  • Prodej nahých opcí je považován za vysoce rizikovou obchodní strategii.

Nahé možnosti vs. Kryté možnosti

Jak je uvedeno výše, nahá opce označuje prodej opce, když prodávající nedrží odpovídající pozici v podkladovém cenném papíru. Naproti tomu krytá opce je opce prodaná prodejcem, který drží odpovídající pozici v podkladovém cenném papíru.

Například pokud investor A již vlastní 100 nebo více akcií Stock A a poté prodá kupní opci Call Option Call call, běžně označovaný jako „call“, je forma derivátové smlouvy, která dává kupujícímu opci call právo, ale nikoli povinnost, koupit akcie nebo jiné finanční nástroje za konkrétní cenu - realizační cenu opce - ve stanoveném časovém rámci. na skladě se říká, že prodává krytou opci. Prodej opce s krytým prodejem by vyžadoval, aby si prodejce již vytvořil krátkou pozici na trhu prodejem krátkých 100 nebo více akcií podkladové akcie. Požadavek na 100 akcií je proto, že standardní opce na akcie jsou opce na 100 akcií podkladové akcie.

Pokud by prodávající opce držel tržní pozici menší než 100 akcií, byl by jeho prodej opce pokryt pouze částečně. Prodej kryté opce neguje riziko prodeje opce, ale omezuje potenciální zisk prodejce v podkladové akci na realizační cenu Strike Price Strike price je cena, za kterou může držitel opce uplatnit opci na nákup nebo prodej podkladového aktiva zabezpečení, v závislosti na tom, zda drží opci hovoru nebo opci. Jednou z možností je smlouva s právem realizovat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena. možnosti.

Nahý hovor

Kupující kupní opce si klade za cíl profitovat z růstu ceny podkladového cenného papíru opce. Nákupní opce poskytuje kupujícímu právo na nákup určité částky podkladového cenného papíru za realizační cenu opce před vypršením platnosti opce. Kupující zaplatí prodejci opce cenu zvanou „prémie“. Prémie přijatá za prodej opce je maximální potenciální zisk prodávajícího opce z obchodu.

Příklad: Akcie A se prodávají za 45 $ za akcii. Investor A prodává investiční opci na akci se stávkovou cenou 50 $ Investoru B.

  • Pokud cena Stock A zůstane pod 50 $ za akcii, dokud opce nevyprší, a Investor B bude opci držet až do vypršení platnosti, pak bude Investor A profitovat ve výši přijaté prémie za prodej opce. Investor B přijde o částku prémie vynaložené na nákup opce.
  • Pokud cena akcie A stoupne nad 50 $ za akcii, pak může investor B profitovat jedním ze dvou způsobů - buď prodejem své opce, která by se zvýšila na hodnotě, nebo uplatněním své opce. Pokud si zvolí druhou možnost, Investor A přijde o částku, že cena akcie je vyšší než 50 $, vynásobená 100 akciemi, minus částka prémie, kterou za opci dostal.
  • Je možné, aby oba investoři měli zisk. Pokud cena akcie A vzroste blíže k 50 $ za akcii před vypršením platnosti opce, pak může investor B prodat svou opci se ziskem třetí straně. Dokud cena akcií před vypršením platnosti nestoupne nad 50 $, Investor A, prodejce opcí, bude i nadále profitovat z částky opční prémie.

Nahý Put

Kupující prodejní opce si klade za cíl profitovat z poklesu ceny podkladového cenného papíru opce. Prodejní opce Prodejní opce Prodejní opce je opční smlouva, která dává kupujícímu právo, nikoli však povinnost, prodat podkladový cenný papír za stanovenou cenu (známou také jako realizační cena) před nebo v předem stanovené datum vypršení platnosti. Je to jeden ze dvou hlavních typů možností, druhým typem je možnost volání. uděluje kupujícímu právo prodat krátké určité množství podkladového cenného papíru za realizační cenu opce před vypršením platnosti opce. Stejně jako u kupní opce platí kupující prodejci opce prémii. Prémie přijatá za prodej opce je maximální potenciální zisk prodávajícího opce z obchodu.

Příklad: Akcie A se prodávají za 50 USD za akcii. Investor A prodává prodejní opci na akcie s realizační cenou 45 $ Investoru B.

  • Pokud cena akcie A zůstane nad 45 $ za akcii, dokud opce nevyprší, a Investor B bude opci držet až do vypršení platnosti, pak bude Investor A profitovat z částky přijaté prémie za prodej opce. Investor B přijde o částku prémie vynaložené na nákup opce.
  • Pokud cena akcie A poklesne pod 45 $ za akcii, pak může investor B profitovat buď prodejem své opce, která by se zvýšila na hodnotě, nebo uplatněním své opce. Pokud si zvolí druhou možnost, Investor A přijde o částku, za kterou je cena akcie pod 45 USD, vynásobenou 100 akciemi, minus přijatá prémie za opci.
  • Oba investoři mohou profitovat, pokud cena akcie klesne blíže k 45 $ za akcii před vypršením platnosti. Investor B může prodat svou opci se ziskem a investor A bude stále profitovat z obdržené prémie, pokud cena akcie neklesne pod 45 $ před vypršením opce.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Průvodce po obchodování s komoditami Průvodce po tajemství obchodování s komoditami Úspěšní obchodníci s komoditami znají tajemství obchodování s komoditami a rozlišují mezi obchodováním na různých typech finančních trhů. Obchodování s komoditami se liší od obchodování s akciemi.
  • Možnosti: Hovory a výplaty Možnosti: Hovory a výplaty Možnost je forma derivátové smlouvy, která dává držiteli právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum do určitého data (datum vypršení platnosti) za stanovenou cenu (stávka cena). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké opce lze uplatnit kdykoli
  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Swapy s otevřeným úvěrovým defaultem Swapy s otevřeným kreditem Swapy s otevřeným úvěrem jsou držby swapů úvěrového selhání, které nejsou kryté dostatečným množstvím podkladového aktiva. Držící nahé CDS hospodářství

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found