Etické bankovnictví - přehled, charakteristiky, klady a zápory

Etické bankovnictví zahrnuje vědomí toho, jak bankovní praktiky ovlivňují společnost a životní prostředí. Finanční instituce, které kladou důraz na etické postupy, usilují o zisk jako každá jiná finanční instituce. Snaží se však generovat výdělky, aniž by obětovali zásady nebo způsobili škodu.

Etické bankovnictví

Termín je poměrně široký, což znamená, že pokrývá širokou škálu myšlenek a konceptů pod jeho záštitou. Zahrnuta je široká škála věcí, od bank nabízejících půjčky a finanční pomoc až po start-upy. Metody oceňování při spuštění Pro finanční analytiky je k dispozici několik metod oceňování po spuštění. Níže probereme několik populárních metod používaných k oceňování startupů, které jsou šetrné k životnímu prostředí těm, které slouží problémovým komunitám nebo pomáhají jednotlivcům, kteří hledají dostupné bydlení.

Kořenem etického bankovnictví je základní soubor zásad a přesvědčení. Etické banky zůstávají věrné svému základnímu modelu chování, i když jim nijak zvlášť nepomáhá dosáhnout zisku.

Souhrn:

  • Etické bankovnictví je poměrně široký pojem používaný k popisu bank, které fungují na základě souboru principů a ideálů, které se používají k řízení jejich interakce s klienty, komunitou a světem obecně.
  • I když je na každé bance, aby určila, jaké principy budou v jejím jádru, většina má několik společných charakteristik, mezi něž patří zapojení komunity, prověřování klientů a soulad interní a externí etiky.
  • Etické bankovnictví může pomoci vybudovat silné a finančně schopné komunity. Realitou však je, že dodržování přísného souboru zásad se často může ukázat jako obtížně proveditelné z čistě praktického hlediska.

Základní charakteristika etických bank

Vzhledem k tomu, že etické bankovnictví je tak široký pojem, mají banky velkou flexibilitu, pokud jde o přesnou povahu jejich fungování. Jak již bylo řečeno, existuje několik klíčových charakteristik, které si téměř všechny banky zachovávají, pokud jde o etické pokyny:

1. Screening klientů

Je to důležité pro žádný Nejčastějším důvodem je ujistit se, že klient je finančně spolehlivý. Úvěrová způsobilost Jednoduše řečeno, úvěrová způsobilost je „hodná“ nebo zaslouží si úvěr. Pokud si věřitel věří, že dlužník včas splní svůj dluhový závazek, je dlužník považován za bonitního. . U etického bankovnictví je však prověřování klientů navíc důležité, aby banka neskončila ve spolupráci se společnostmi a jednotlivci, kteří etické postupy nedodržují.

2. Zapojení se do komunity

Banky dodržující etické principy obvykle touží komunikovat se svými místními komunitami a podporovat zdravé a prosperující místní prostředí. Jejich pokyny mohou zahrnovat věci, jako je zajištění financování cenově dostupných bytových komplexů Rezidenční nemovitosti REIT Rezidenční nemovitosti REIT jsou REIT, které vlastní a spravují bytové jednotky k pronájmu nájemcům. Rezidenční REIT lze rozdělit do struktur pro jednu nebo více rodin, které jsou k dispozici pro zaměstnání pro nepodnikatelské účely. Mohou zahrnovat byty, prázdninové domy, ubytování studentů, vystupování jako sponzor pro společenskou akci nebo zřizování vysokoškolských stipendií pro studenty středních škol.

3. Soulad etiky

Banky musí „kráčet pěšky“ a udržovat konzistentní interní i externí etiku. Cokoli banka navenek považuje za etické, musí být udržováno interně. Pokud například etická banka odmítne spolupracovat s klientem, protože společnost nepřijímá zdravotně postižené pracovníky, měla by pojmout pracovníky s různými typy znevýhodnění.

Klady a zápory

Etické bankovnictví podporuje transparentnost, pomáhá budovat silné komunity a zavádí soubor zásad a ideálů, které určují, jak a komu plynou finance. Banky, které se takovou praxí řídí, jsou také často poslední šancí, kterou má mnoho začínajících podniků k dispozici pro získání finančních prostředků nezbytných k nastartování.

Praktická realita však spočívá v tom, že vytvoření souboru základních principů, které je třeba provozovat, je ušlechtilým úsilím, odmítání přijímat klienty nebo spolupracovat s organizacemi, které nějakým způsobem „porušují“ uvedené principy, mohou znamenat finanční katastrofu, a to jak pro klienty, tak pro banka.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní finanční zdroje níže:

  • Etika účetnictví Etika účetnictví Etika účetnictví je důležitým tématem, protože jako účetní jsme klíčoví pracovníci, kteří přistupují k finančním informacím fyzických a právnických osob. Tato moc zahrnuje také potenciál a možnosti zneužití informací nebo manipulace s čísly za účelem zlepšení vnímání společnosti nebo vynucení správy příjmů.
  • Corporate Social Responsibility (CSR) Corporate Social Responsibility (CSR) Corporate Social Responsibility (CSR) odkazuje na strategie, které společnosti provádějí v rámci správy a řízení společností a které jsou navrženy tak, aby
  • Greenwashing Greenwashing Greenwashing je místo, kde firma utrácí peníze za reklamu a marketing, že její zboží nebo služby jsou šetrné k životnímu prostředí, když ve skutečnosti nejsou
  • Tón nahoře Tón nahoře Tón nahoře, běžně označovaný jako audit, se používá k definování vedení společnosti a vedení představenstva a jejich závazku být čestný a etický. Tón nahoře udává kulturní prostředí společnosti a firemní hodnoty.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found