Hlasovací důvěra - pochopte, jak fungují dohody o hlasovací důvěře

Hlasovací trust je uspořádání, kde hlasovací práva akcionářů Akcionáři Akciové Akciové akcionáře (také známý jako Akciový kapitál) je účet v rozvaze společnosti, který se skládá ze základního kapitálu a nerozděleného zisku. Představuje také zbytkovou hodnotu aktiv mínus pasiva. Přeskupením původní účetní rovnice získáme Akcionáři Vlastní kapitál = Aktiva - závazky jsou převedeny na správce po stanovené období. Akcionářům jsou poté uděleny svěřenecké certifikáty, které dokládají, že jsou příjemci důvěry. Zachovávají si také příznivý podíl na akciích společnosti a dostávají všechny dividendy. Dividenda Dividenda je podíl na zisku a nerozděleném zisku, který společnost vyplácí svým akcionářům. Když společnost vytvoří zisk a akumuluje nerozdělený zisk, mohou být tyto příjmy buď reinvestovány do podnikání, nebo vyplaceny akcionářům jako dividenda. a rozdělení zisků splatných akcionářům.

Hlasovací téma důvěry

V některých hlasovacích svěřeneckých dohodách může být správci povoleno akcie prodat a odkoupit. Tyto pravomoci by měly být výslovně uvedeny v dohodě o důvěryhodnosti při hlasování.

Účely hlasovacího fondu

Existuje několik důvodů pro existenci hlasovacích svěřeneckých dohod. Obsahují:

1. Vyřešte střet zájmů

Akcionáři mohou použít hlasovací fondy k řešení střetu zájmů v některých funkcích společnosti. Tito akcionáři obvykle převádějí své akcie na správce, který by pak jejich jménem hlasoval za obvyklých podmínek, aby zmírnil střety zájmů.

Obvyklou praxí je převod akcií na slepý trust, který nemá znalosti o držení trustu a nemá právo zasahovat do hlasování. Tímto způsobem existuje minimální střet zájmů mezi akcionáři a investicemi.

2. Zvýšená hlasovací síla akcionářů

Při hlasování jako jednotlivci mají akcionáři malou moc a nemusí vykonávat konkrétní funkce, které mohou velcí akcionáři vykonávat. Například akcionáři jsou povinni vlastnit většinu akcií společnosti, aby získali pravomoc svolat schůzi.

Když akcionáři převedou svá hlasovací práva na svěřenský fond, získají více hlasovacích pravomocí, než kdyby hlasovali jednotlivě. Kombinovaná hlasovací moc může akcionářům umožnit podniknout určité kroky, které by při individuálním hlasování nemohli provést.

3. Zabraňte nepřátelskému převzetí moci

Když společnost čelí hrozbě nepřátelského převzetí Hostile Takeover Nepřátelským převzetím při fúzích a akvizicích (M&A) je akvizice cílové společnosti jinou společností (označovanou jako nabyvatel) přímým přístupem k akcionářům cílové společnosti buď podáním nabídky nebo hlasováním na základě plné moci. Rozdíl mezi nepřátelským a přátelským akcionářem může zamknout jejich akcie v důvěře. Tato praxe odrazuje společnost od snahy o převzetí od pokusu o získání větší části akcií cílové společnosti, protože velký počet akcií je po určitou dobu uzamčen v důvěře.

Před realizací nabídky na převzetí budou muset počkat do vypršení období důvěryhodnosti hlasování a tato doba se může pohybovat mezi dvěma až 10 lety.

Ochranu nad společností

Pokud mají promotéři společnosti pocit, že je kontrola nad společností ohrožena, mohou své akcie agregovat do trustu. Převod akcií promotérů do hlasovacího fondu vytváří silný hlasovací blok, který může překročit hlasovací sílu každého jednotlivého akcionáře. Předkladatelé agregují své akcie, aby si zachovali rozhodovací pravomoci a zabránili silným akcionářům převzít kontrolu nad společností.

Smlouva o důvěře

Hlasovací svěřenecká dohoda je smluvní dohoda, která zaznamenává převod akcií z akcionáře na správce. Dohoda dává správci dočasnou kontrolu nad hlasovacími pravomocemi akcionářů. Hlasovací fondy provozují současní ředitelé společnosti Představenstvo Představenstvo je v podstatě skupina lidí, kteří jsou voleni k zastupování akcionářů. Každá veřejná obchodní společnost je ze zákona povinna instalovat představenstvo; neziskové organizace a mnoho soukromých společností - i když se to nevyžaduje - také zřizují správní radu. zabránit třetím stranám v získání kontroly nad společností bez jejich účasti (ředitelů). Akcionáři k hlasování o důvěryhodné dohodě nejčastěji používají k vytvoření jednotných bloků hlasování.

Ve Spojených státech jsou společnosti povinny podávat své dohody o důvěryhodnosti při hlasování u Komise pro cenné papíry (SEC) SEC podání Přihlášky SEC jsou finanční výkazy, pravidelné zprávy a další formální dokumenty, které jsou vyžadovány veřejnými společnostmi, makléři a obchodníky. předložit americké Komisi pro cenné papíry (SEC). SEC byla vytvořena ve 30. letech 20. století s cílem omezit manipulaci s akciemi a podvody. Dohoda musí ukázat, jak bude hlasovací svěřenský fond proveden, a vztah mezi akcionářem převádějícím akcie a správcem.

V hlasovací svěřenecké smlouvě je obvykle uvedena doba trvání svěřenského období, postupy v případě fúze nebo zrušení společnosti, povinnosti, práva a kompenzace správce, práva akcionářů a veškerá další práva udělená správcům.

Hlasovací svěřenecký certifikát

Hlasovací svěřenecký certifikát je dokument vydaný akcionáři výměnou za akcionářův převod akcií jedné nebo více jednotlivcům známým jako správci. Tím, že akcionář přijme toto osvědčení, souhlasí s tím, že dá dočasnou kontrolu nad svými právy a pravomocmi hlasovacímu správci, který bude bez rušení rozhodovat o společnosti. Hlasovací důvěryhodný certifikát trvá po dobu hlasovacího důvěryhodného období, po kterém jsou akcie vráceny spravedlivým vlastníkům.

Využití hlasovacích trustů

Níže jsou uvedeny některé případy, kdy se používají hlasovací vztahy důvěryhodnosti:

1. Reorganizace společnosti

Když společnost čelí finančním výzvám, může projít reorganizací Daňová osvobození, aby mohla být transakce splněna, musí splňovat určité požadavky, které se velmi liší v závislosti na formě transakce. pomoci mu restrukturalizovat provoz a obnovit jeho ziskovost. Převodem svých akcií na skupinu správců nebo věřitelů akcionáři vyjadřují důvěru ve schopnost správců účinně napravit problémy, které způsobily finanční problémy.

Převod akcií také dává správcům pravomoc hlasovat o určitých kritických rozhodnutích, která společnosti pomohou znovu získat ziskovost Výkaz zisku a ztráty (P&L) Výkaz zisků a ztrát (P&L) nebo výkaz zisku a ztráty nebo výkaz operací je finanční zpráva, která poskytuje souhrn příjmů, výdajů a zisků / ztrát společnosti za dané časové období. Prohlášení P&L ukazuje schopnost společnosti generovat tržby, spravovat výdaje a vytvářet zisky. .

2. Převod akcií z rodiče na dítě

Hlasovací fondy se také používají, když rodič převádí část nebo všechny akcie společnosti na dítě. Děti, které již dosáhly většinového věku, budou moci hlasovat o rozhodnutích společnosti jménem svých rodičů.

Když rodič odchází do důchodu nebo odchází ze společnosti, může také převést akcie na dítě nebo děti pod podmínkou, že akcie budou následně převedeny na hlasovací trust se známými správci.

Důvěra zajišťuje, že podíl rodiny bude předán dalším generacím a že investice budou i nadále růst i v nepřítomnosti rodičů. Doba trvání svěřenských fondů se liší stát od státu a některé ukládají volebnímu správci omezení až na 10 let.

3. Fúze a akvizice

Během fúze nebo akviziční transakce Fúze Akvizice Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady, kde mohou majoritní akcionáři cílové společnosti převést své akcie v důvěra, která nabídne jednotné hlasování. To pomůže majitelům společnosti udržet si po transakci silnou kontrolu.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Změna kontroly Změna kontroly Ve financích dochází ke změně kontroly, když dojde k podstatné změně ve vlastnictví společnosti. Přesná kritéria, která určují takovou změnu, se mohou lišit a jsou definována zákonem a smluvními dohodami. Změna věty o kontrole je často zahrnuta do věřitelských paktů
  • Preferované akcie Preferované akcie Preferované akcie (preferované akcie, prioritní akcie) jsou třídou vlastnictví akcií ve společnosti, která má přednostní nárok na aktiva společnosti před kmenovými akciemi. Akcie jsou starší než běžné akcie, ale jsou mladší v poměru k dluhu, jako jsou dluhopisy.
  • Zúčastněná strana vs. akcionář Zainteresovaná strana vs. akcionář Pojmy „zúčastněná strana“ a „akcionář“ se v obchodním prostředí často používají zaměnitelně. Podíváme-li se blíže na význam stakeholder vs. akcionář, existují klíčové rozdíly v použití. Akcionář je obecně akcionářem společnosti, zatímco akcionář nemusí být nutně akcionářem.
  • Vlastní kapitál akcionářů Vlastní kapitál akcionářů Vlastní kapitál akcionářů (také známý jako vlastní kapitál akcionářů) je účet v rozvaze společnosti, který se skládá ze základního kapitálu a nerozděleného zisku. Představuje také zbytkovou hodnotu aktiv mínus pasiva. Přeskupením původní účetní rovnice získáme Akcionáři Vlastní kapitál = Aktiva - pasiva

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found