Kurzy úvěrového vzdělávání - přehled, možnosti učení, témata

Kurzy úvěrového vzdělávání jsou nabízeny studentům a úvěrovým odborníkům, aby jim poskytli požadované znalosti o spotřebitelských a komerčních půjčkách. Školení seznamuje účastníky s různými úvěrovými subjekty, jako jsou finanční poměry Finanční poměry Finanční poměry Finanční poměry jsou vytvářeny pomocí číselných hodnot převzatých z finančních výkazů za účelem získání smysluplných informací o společnosti, analýzy úvěrového rizika, metrik hodnocení a analýzy finančních výkazů .

Kreditní školení

Kurzy jsou nabízeny na různých platformách, včetně samostudia, online kurzů, seminářů a tradičních institucí. Studenti si také mohou zvolit absolvování úvěrového školení v rámci krátkého online kurzu nebo běžného diplomu nebo studijního kurzu.

Rychlé shrnutí

  • Kurzy úvěrového vzdělávání vybavují studenty základními dovednostmi a znalostmi v oblasti komerčních půjček, spotřebitelských půjček a půjček pro malé firmy.
  • Kurzy jsou určeny pro studenty, kteří hledají kariéru v oblasti úvěrového managementu, a také pro začínající věřitele a upisovatele pracující v úvěrovém oddělení finanční instituce.
  • Studenti si mohou zvolit absolvování úvěrového výcvikového kurzu prostřednictvím online učebny, tradiční instituce, seminářů nebo samostudia.

Možnosti výuky kreditních školení

1. Online učebna

Studenti a úvěroví profesionálové, kteří chtějí absolvovat kurz kreditního školení, si mohou vybrat z několika možností, včetně online učebny, tradičních institucí, seminářů nebo samostudia. Online učebny jsou mezi úvěrovými profesionály oblíbenější Nejlepší certifikace úvěrových analytiků Seznam nejlepších certifikací úvěrových analytiků. Získejte přehled nejlepších finančních certifikací pro profesionály z celého světa pracující v oboru. hledají větší flexibilitu a schopnost studovat vlastním tempem.

Online učebny mají také příznivou cenu ve srovnání se školným, které by studenti běžně platili v tradičních vzdělávacích institucích. Většina online kurzů poskytuje interaktivní výukové materiály, jako jsou videa na vyžádání, zdroje ke stažení, živé přenosy, online zkoušky atd., A studenti na konci kurzu obdrží osvědčení o absolvování.

2. Tradiční instituce, semináře a samostudium

Druhou alternativou je zápis do tradičních formálních institucí. Tradiční instituce nabízejí kreditní školení jako krátký kurz nebo jako součást diplomového nebo studijního programu. Kurzy obvykle vyžadují, aby účastníci navštěvovali přednáškový sál, účastnili se diskusí ve třídě a skládali časovanou zkoušku. Studenti jsou povinni dosáhnout konkrétního minimálního skóre, aby mohli absolvovat nebo obdržet osvědčení o způsobilosti.

Úvěroví odborníci se mohou také zúčastnit seminářů pořádaných profesními sdruženími a zaměstnavateli. Semináře jsou ve srovnání s online učebnami a tradičními institucemi méně intenzivní a mohou probíhat několik dní nebo týdnů.

Poslední možností je samostudium, při kterém odborníci na úvěr získávají znalosti a dovednosti čtením knih a sledováním videonávodů, aniž by fyzicky chodili do přednáškového sálu.

Kurzy zahrnuté v kreditním školení

Kurzy úvěrového vzdělávání připravují studenty na kariéru v kreditní analýze a účastníci jsou vybaveni úplnými dovednostmi potřebnými k vyhodnocení potenciálního dlužníka za účelem stanovení jejich bonity. Některé z kurzů kreditního školení jsou následující:

1. Komerční půjčky

Kurz komerčních půjček vybavuje úvěrové profesionály znalostmi a dovednostmi potřebnými k tomu, aby byli efektivními komerčními věřiteli, upisovateli nebo recenzenty půjček. Studenti získají dovednosti, které potřebují k vybudování pevných vztahů s komerčními klienty, jakož i k vedení kreditních konverzací, které poskytly hodnotu oběma stranám.

Studenti se také naučí, jak identifikovat a analyzovat úvěrové příležitosti, hodnotit a zmírňovat úvěrová rizika. Úvěrové riziko Úvěrové riziko je riziko ztráty, ke kterému může dojít v případě, že některá strana nedodrží podmínky jakékoli finanční smlouvy, zejména, a strukturovat komerční půjčky. Kurz komerčních půjček zahrnuje také dokumentaci půjčky. Modul dokumentace půjčky učí úvěrové profesionály o různé dokumentaci, kterou jsou potenciální zákazníci povinni poskytnout během kontroly půjčky. Účastníci se také naučí, jak hodnotit každý dokument jako součást procesu hodnocení půjčky.

2. Spotřebitelské půjčky

Kurz spotřebitelských půjček je ideální pro zaměstnance bank, základní spotřebitelské věřitele a pracovníky spotřebitelských úvěrů. Kurz pokrývá složitost spotřebitelského úvěru, od sběru dat až po výplatu finančních prostředků. Účastníci se seznámí s hlavními koncepty spotřebitelských půjček, jako jsou uzavřené půjčky, otevřené půjčky, nepřímé půjčky a další úvěrové produkty.

Na konci kurzu jsou studenti povinni ovládat proces ověřování úvěru, přímé a nepřímé půjčování, klíčové předpisy ovlivňující spotřebitelské půjčky a také 5 kreditů 5 kreditů „5 kreditů“ je běžná fráze používaná k popisu pěti hlavních faktorů používaných k určení úvěruschopnosti potenciálního dlužníka. Finanční instituce používají úvěrové ratingy ke kvantifikaci a rozhodování, zda je žadatel způsobilý pro úvěr, a ke stanovení úrokových sazeb a úvěrových limitů pro stávající dlužníky. které věřitelé používají při hodnocení úvěru.

Kurz také vybaví účastníky základními dovednostmi, které jim pomohou vyhodnotit žádosti o půjčku na nezajištěnou osobní půjčku, půjčku na auto, půjčku na zlepšení domácnosti nebo půjčku na konsolidaci dluhu a rozpoznat proměnné, které ovlivňují struktury spotřebitelských půjček.

3. Půjčky pro malé firmy

Cílem kurzu pro půjčování malých podniků je vybavit úvěrové analytiky a upisovatele základními dovednostmi, které jsou požadovány k posouzení žádostí o půjčky pro malé podniky a dokumentace o půjčce k určení jejich finančních potřeb a schopnosti splácet dluhové závazky. Účastníci se také naučí, jak identifikovat a vyhodnotit klíčové komponenty finančních výkazů, vypočítat základní poměry a porozumět potřebám malých podniků v oblasti půjček.

Některé z modulů zahrnutých v kurzu půjčování malých podniků zahrnují základy účetnictví, výkazy příjmů, rozvahy, daňové přiznání a analýzu peněžních toků. Na konci kurzu by účastníci měli být obeznámeni s tím, jak syntetizovat svá zjištění, aby mohli učinit půjčovací rozhodnutí.

4. Finanční analýza

Cílem kurzu finanční analýzy je vybavit studenty základními dovednostmi a znalostmi o tom, jak provádět komplexní finanční analýzu podnikového dlužníka s využitím různých finančních poměrů. Účastníci se naučí, jak odvodit finanční ukazatele a jak je používat k analýze a porovnání finančních výkazů a podpůrných poznámek.

Na konci kurzu by studenti měli být schopni interpretovat, co výsledky analýzy naznačují o vyhlídkách organizace, a odhalit její ziskovost a vlivy.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Analýza účetní závěrky Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti.
  • Proces kreditní analýzy Proces kreditní analýzy Proces kreditní analýzy se týká vyhodnocení žádosti o půjčku dlužníka s cílem určit finanční zdraví účetní jednotky a její schopnost generovat
  • Špatné úvěrové varovné signály Špatné úvěrové varovné příznaky Jednotlivci, zejména ti, kteří bojují se svými financemi, si musí dávat pozor na špatné úvěrové varovné příznaky. Pokud vám chybí vaše
  • Zajištěné vs nezajištěné půjčky Zajištěné vs nezajištěné půjčky Při plánování, kdy si vezmeme naši osobní půjčku, si dlužník může vybrat mezi zajištěnou a nezajištěnou půjčkou. Při půjčování peněz od banky, družstevní záložny nebo

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found