Defenzivní průmyslová odvětví - přehled, charakteristiky, potřeby

Defenzivní průmyslová odvětví zahrnují podniky, které jsou relativně stabilní nebo relativně imunní vůči ekonomickým výkyvům, tj. Ekonomické expanze a recese. Recese Recese je termín používaný k označení zpomalení obecné ekonomické aktivity. V makroekonomii jsou recese oficiálně uznány po dvou po sobě jdoucích čtvrtletích negativních temp růstu HDP. . Defenzivní podniky zůstávají relativně nedotčeny v případě ekonomického boomu nebo recese v tom smyslu, že jejich výdělky nebudou ovlivněny ekonomickými výkyvy. Toto odvětví se obvykle skládá z podniků obchodujících s potřebným zbožím, tj. Základním zbožím, na trhu.

Defenzivní průmysly

Charakteristika obranných průmyslových odvětví

1. Odolný vůči ekonomickým výkyvům

Jak již bylo zmíněno dříve, protože defenzivní průmyslová odvětví zahrnují podniky, které se obvykle zabývají nezbytným zbožím nebo základními potřebami, jsou relativně odolná vůči obdobím hospodářského boomu nebo recesím. Díky tomu jsou defenzivní průmyslová odvětví schopna přežít nejhorší hospodářský pokles.

2. Zabývá se nezbytným zbožím

Defenzivní průmyslová odvětví zahrnují podniky obvykle obchodující s nezbytným zbožím. Je to proto, že zboží nezbytnosti považuje spotřebitel za podstatné. Proto je jejich pružnost poptávky relativně nepružná Neelastická poptávka Nepružná poptávka je, když se poptávka kupujícího nemění stejně jako ceny. Když se cena zvýší o 20% a poptávka poklesne pouze o 1%, říká se, že je nepružná. . Znamená to, že bez ohledu na změny v příjmu, ceně souvisejícího zboží atd. Si spotřebitelé koupí zboží nezbytné.

3. Stejně odolné vůči hospodářským expanzím, jako jsou vůči hospodářským recesím

Defenzivní odvětví jsou odolná vůči hospodářským expanzím nebo obdobím boomu stejně jako vůči hospodářským recesím. Vzhledem k tomu, že defenzivní podniky jednají pouze s nezbytným zbožím, spotřebitelé s nimi jednají pouze v rozsahu jejich nezbytnosti.

Proto během období expanze, kdy ekonomika vzkvétá a dochází k velkému přílivu hotovosti, spotřebitelé neskončí s utrácením dodatečného přílivu hotovosti na zboží nezbytnosti. Učiní tak pouze v rozsahu nezbytnosti zboží. Defenzivní průmyslová odvětví jsou tedy během expanzí relativně stabilní, stejně jako během recesí.

4. Atraktivní možnost pro investory

Defenzivní odvětví jsou pro investory velmi atraktivní volbou, zejména v době hospodářského poklesu. Je to proto, že jsou schopni přežít recesi lépe než jiná průmyslová odvětví. Během recesí proto obranná odvětví přitahují nejvíce investorů a jsou považována za lukrativní investiční příležitost.

5. Vysoká stabilita, menší volatilita

Dalším důvodem, proč jsou obranná odvětví považována za bezpečný přístav pro investory, je to, že obranné podniky jsou ve srovnání s jinými průmyslovými odvětvími méně volatilní. Proto, zejména pro investory, kteří nepodstupují velké riziko, jsou defenzivní akcie považovány za bezpečné útočiště kvůli stabilitě a nevýznamné volatilitě. Volatilita Volatilita je měřítkem míry fluktuací ceny cenného papíru v průběhu času. Udává úroveň rizika spojeného se změnami ceny cenného papíru. Investoři a obchodníci vypočítávají volatilitu cenného papíru, aby mohli posoudit minulé odchylky cen s nimi spojených.

6. Dlouhodobé výnosy

Vzhledem ke stabilitě defenzivních průmyslových odvětví jsou obvykle atraktivní volbou pro investory z důvodu dlouhodobého značného výnosu.

7. Zabezpečení práce

Defenzivní průmyslová odvětví jsou na trhu práce velmi vyhledávaná. Trh práce Trh práce je místem, kde se setkává nabídka a poptávka po pracovních místech, kde pracovníci nebo pracovníci poskytují služby, které zaměstnavatelé požadují. Pracovníkem může být kdokoli, kdo si přeje nabídnout své služby za odměnu, zatímco zaměstnavatelem může být jediný subjekt nebo organizace z důvodu jistoty zaměstnání, kterou podniky nabízejí. Během hospodářských recesí mnoho podniků nedokáže generovat příjmy podle očekávání, a proto zaměstnanci nakonec přijdou o práci, když se podniky pokusí snížit své výdaje. Vzhledem k tomu, že obranná odvětví jsou během recesí relativně stabilní, je bezpečnost pracovních míst v tomto odvětví vysoká.

Potřeby

Nutností je běžné zboží, které spotřebitelé považují za podstatné. Protože zboží je nezbytností v každé domácnosti spotřebitele, kupuje zboží zboží bez ohledu na změny faktorů ovlivňujících jeho poptávku. Bez ohledu na změny ceny, osobní příjem, cenu souvisejícího zboží atd. Si tedy spotřebitel zakoupí základní zboží.

Několik příkladů zboží nezbytnosti je potravinářské zboží, které je základem spotřebitelského trhu, jako je pšenice a rýže v Asii; veřejné služby, jako je elektřina, základní doprava, jako je veřejná doprava atd. Cenová elasticita poptávky po zboží nezbytnosti je relativně nepružná. Podobně je relativně nepružná také příjmová pružnost poptávky po zboží nezbytnosti. Znamená to, že si spotřebitelé budou kupovat zboží nezbytnosti bez ohledu na změny jejich příjmů.

Příklady společnosti - obranné akcie

Defenzivní akcie představují investiční možnosti z obranných odvětví. Proto se podniky, které spadají pod defenzivní průmyslová odvětví, považují za defenzivní akcie v investičním sektoru. Nejvyhledávanějšími obrannými akciemi jsou zdravotnické společnosti, maloobchodníci se slevami a společnosti poskytující služby.

1. Zdravotnické společnosti: Johnson a Johnson

Johnson and Johnson (NYSE: JNJ) je nadnárodní společnost, která vyvíjí lékařské přístroje, léčiva a spotřební zboží. Během recese průmyslový průměr Dow Jones klesl od konce roku 2007 do poloviny roku 2009 o 53%. Cena akcií Johnson a Johnson zároveň poklesla pouze o 33%, čímž překonala trh přibližně o 20%. Rovněž překonala každou recesi v nedávné historii.

2. Sleva Maloobchodníci: Walmart

Walmart (NYSE: WMT) je obří maloobchodní společnost, která provozuje řadu obchodů s potravinami, diskontních obchodních domů a hypermarketů. Walmart, známý jako maloobchod se slevami, poskytuje svým zákazníkům relativně levné produkty prostřednictvím velkých úspor z rozsahu. Během recese v roce 2008 se čistý příjem Walmartu zvyšoval díky stabilní poptávce spotřebitelů. Při pohledu na změny ceny akcií během hospodářského poklesu Walmart překonal index Dow Jones o 43% a poklesl pouze o 10%.

3. Společnosti poskytující veřejné služby

Pacific Gas and Electric Company (NYSE: PCG) poskytuje zemní plyn a elektřinu v Kalifornii a je jedním z největších poskytovatelů veřejných služeb ve Spojených státech. Během recese v roce 2008 poklesla pouze o 42%, čímž překonala Dow Jones o 11%.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Hospodářský cyklus Hospodářský cyklus Hospodářský cyklus je cyklus fluktuací hrubého domácího produktu (HDP) kolem jeho dlouhodobého přirozeného růstu. Vysvětluje expanzi a pokles ekonomické aktivity, které ekonomika v průběhu času prožívá.
  • Ekonomická deprese Ekonomická deprese Ekonomická deprese je událost, kdy je ekonomika ve stavu finančních otřesů, často je výsledkem období negativní aktivity založené na míře hrubého domácího produktu (HDP) země. Je to mnohem horší než recese, s výrazným poklesem HDP, a obvykle trvá mnoho let.
  • Normální zboží Normální zboží Normální zboží je druh zboží, jehož poptávka vykazuje přímý vztah k příjmu spotřebitele. To znamená, že poptávka po takovém zboží stoupá s
  • Náhradní produkty Náhradní produkty Náhradní produkty nabízejí spotřebitelům při rozhodování o nákupu možnosti volby, protože poskytují stejně dobré alternativy, čímž zvyšují užitnost. Z pohledu společnosti však náhradní produkty vytvářejí soupeření. Výsledkem je, že podnikům mohou při soutěžení vzniknout vysoké marketingové a propagační náklady

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found