Backflush Costing - přehled, jak to funguje, zápis do deníku

Backflush costing je účetní metoda, která zaznamenává náklady po prodeji zboží nebo dokončení služby. Backflush kalkulace je běžná mezi společnostmi, které používají Just-in-Time systém řízení zásob Just in Time (JIT) metoda Just in Time (JIT) styl řízení zásob - také někdy označovaný jako Toyota Production System (TPS) - je strategie řízení. Vyhýbá se nákladnému a komplikovanému vykazování všech výdajů, jak k nim dojde, a místo toho „vyprázdní“ všechny výdaje v jedné položce po dokončení výrobního procesu.

Náklady na backflush

souhrn

  • Backflush costing je účetní metoda, která zaznamenává náklady po prodeji zboží nebo dokončení služby.
  • Metoda kalkulace zpětného toku používá standardní cenu za jednotku a vynásobí tyto náklady počtem vyrobených jednotek k určení výše výdajů.
  • Náklady na backflush jsou zvláště cenné pro společnosti, jejichž výroba zahrnuje mnoho nákladů; není však vhodný pro společnosti, které prodávají přizpůsobitelné produkty.

Jak to funguje

Společnosti odhadnou náklady na výrobu každé jednotky konkrétního produktu a přiřadí standardní náklady na jednotku. Na konci produkčního cyklu se počet vyrobených jednotek vynásobí standardními náklady, aby se určil výdajový záznam deníku Průvodce deníkovými zápisy Položky deníku jsou stavebními kameny účetnictví, od hlášení po auditování záznamů deníku (které se skládají z debetů Úvěry). Bez řádného zápisu do deníku by finanční výkazy společností byly nepřesné a úplný nepořádek. . Zápis do deníku se zaznamená jednou na konci produkčního cyklu.

Například výrobce, který odhaduje standardní náklady na 5 USD na produkt a během výrobního cyklu vyprodukuje 1 000 jednotek, provede na konci cyklu záznam do výdajového deníku ve výši 5 000 USD.

Kdy se používá Backflush Costing?

Náklady na backflush obvykle používají společnosti, které udržují nízkou úroveň zásob. Inventář Inventář je běžný účet aktiv nalezený v rozvaze, sestávající ze všech surovin, nedokončené výroby a hotových výrobků, které společnost nashromáždila. Často je považován za nejlikvidnější ze všech oběžných aktiv - je tedy vyloučen z čitatele při výpočtu rychlého poměru. a zažít vysoký obrat v zásobách. Je to proto, že náklady jsou stále zaznamenávány relativně blízko ke dni jejich vzniku. Společnosti s pomalým obratem zásob mají tendenci zaznamenávat náklady, jakmile vzniknou, protože produkt může zůstat neprodaný po delší dobu.

Obzvláště dobře funguje metoda kalkulace backflush, kdy do výroby zboží jde mnoho různých nákladů. V takovém případě může výrazně zjednodušit účetní proces. Výsledkem je, že mnoho výrobních společností se složitými výrobními procesy používá náklady zpětného toku. Společnosti, které prodávají více přizpůsobených produktů, jsou však méně vhodné pro metodu zpětného proplacení, protože jednotkové náklady se budou lišit.

Výhody a nevýhody kalkulace nákladů zpětného toku

Backflush costing umožňuje společnostem snadno přiřadit náklady k odpovídajícímu inventáři. Na konci výrobního procesu je třeba provést pouze jednu položku deníku, aby se zohlednily všechny náklady spojené s produktem. Takový proces šetří společnostem čas potřebný k zaznamenávání nákladů během výrobního procesu, což snižuje účetní náklady.

Společnosti s pomalejším obratem zásob však často nemohou použít systém zpětného proplacení, protože náklady budou zaznamenány příliš dlouho po jejich vzniku. Taková metoda kalkulace často neodpovídá GAAP GAAP GAAP nebo Obecně uznávané účetní zásady jsou běžně uznávaným souborem pravidel a postupů určených k řízení podnikového účetnictví a finančního výkaznictví. GAAP je komplexní soubor účetních postupů, které byly vyvinuty společně Radou pro finanční účetní standardy (FASB) a, a proto je nelze vždy použít. Kromě toho může společnosti ztěžovat audit.

Pokud se auditor pokouší určit všechny náklady spojené s konkrétním produktem, nebude zpětná kalkulace schopna poskytnout informace dostatečně podrobně. Společnosti, které používají metodu kalkulace, obvykle přiřadí standardní náklady každé produkční jednotce. Standardní náklady se mohou lišit od reality a může být nutné je sladit v budoucích účetních záznamech.

Zápis v deníku

Položka deníku pro kalkulaci backflush je jedna položka na konci produkčního období na základě standardních nákladů a počtu vyrobených jednotek.

Backflush Costing - zápis do deníku

Následující položka ukazuje, jak může být použití jiných účetních metod mnohem časově náročnější. Záznamy by pokračovaly po celou dobu životnosti výrobního procesu, jak vznikají náklady.

Více záznamů deníku

Příklad

Výrobce mobilních zařízení chce použít metodu kalkulace zpětného toku k zaznamenání nákladů na vývoj nového modelu mobilního telefonu. První den roku nakupují 1 000 USD komponenty A a 500 USD komponenty B. Práce na sestavení telefonů je v průběhu měsíce 1 000 $. Jednotky jsou odeslány do velkoobchodníka 31. ledna.

Pomocí kalkulace zpětného toku by byl 31. ledna zaznamenán debet ve výši 2 500 USD do výdajů a 2 500 USD v hotovosti.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Kalkulačka kalkulace nákladů na základě aktivity Kalkulačka kalkulace nákladů na základě aktivity Tato šablona kalkulačky kalkulace nákladů na základě aktivity je skvělý nástroj pro rozčlenění režijních nákladů prostřednictvím kalkulace nákladů na základě aktivity.
  • Náklady na prodané zboží (COGS) Náklady na přímý prodej Náklady na přímý prodej, běžněji známé jako přímé náklady na prodej nebo náklady na prodané zboží (COGS), představují částku hotovosti, kterou společnost investuje do
  • Ratio Inventory Turnover Ratio Inventory Turnover Ratio Poměr obratu zásob, známý také jako poměr obratu zásob, je poměr efektivity, který měří, jak efektivně je inventář řízen. Vzorec ukazatele obratu zásob se rovná nákladům na prodané zboží děleno celkovým nebo průměrným inventářem, aby se ukázalo, kolikrát se inventář „obrátil“ nebo prodal během určitého období.
  • Cílová kalkulace Cílová kalkulace Cílová kalkulace není jen metodou kalkulace, ale spíše technikou řízení, při níž jsou ceny určovány tržními podmínkami, s přihlédnutím k několika faktorům, jako jsou homogenní produkty, úroveň konkurence, žádné / nízké náklady na přechod na konec zákazník

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found