Nevyvolatelná preferovaná akcie - definice, způsob oceňování, vzorec

Neopovolatelné upřednostňované akcie (známé také jako neodkupitelné upřednostňované akcie) je typ upřednostňovaných akcií akcií, které nezahrnují vypověditelnou funkci. Jinými slovy, emitent nevyvolávaných upřednostňovaných akcií nemá možnost odkoupit vydané akcie (call Call Option) Call opce, běžně označovaná jako „call“, je formou derivátové smlouvy, která dává kupující opce s kupní opcí právo, ale nikoli povinnost, koupit akcie nebo jiné finanční nástroje za konkrétní cenu - realizační cenu opce - ve stanoveném časovém rámci.) za určitou předem stanovenou cenu po určitém datu. V tomto smyslu jsou nevyvolatelné upřednostňované akcie podobné nevyvolatelným dluhopisům.

Nevyvolatelné preferované zásoby

Pochopení nevyvolávaných preferovaných akcií

Navzdory neexistenci vypověditelného ustanovení mají nevyvolatelné upřednostňované akcie akcie další vlastnosti typické pro upřednostňované akcie, včetně upřednostňování dividend Dividenda Dividenda je podíl na zisku a nerozděleném zisku, který společnost vyplácí svým akcionářům. Když společnost vytvoří zisk a akumuluje nerozdělený zisk, mohou být tyto příjmy buď reinvestovány do podnikání, nebo vyplaceny akcionářům jako dividenda. , preference v pohledávce za majetkem v případě likvidace společnosti a ustanovení o nehlasování.

Nevyvolatelné upřednostňované akcie poskytují investorům větší ochranu než upřednostňované upřednostnitelné akcie. Emitent volitelných upřednostňovaných akcií má možnost odkoupit všechny vydané akcie, pokud existuje příležitost vydat akcie s nižší dividendovou sazbou (např. Když úrokové sazby Úroková sazba Úroková sazba se vztahuje k částce účtované věřitelem dlužník pro jakoukoli formu zadaného dluhu, obecně vyjádřenou jako procento jistiny. pokles). To je plus pro emitenta, ale riziko pro akcionáře.

Obecně platí, že i upřednostňované akcie s funkcí, které lze volat, mají období, které nelze volat. Přísně vzato, upřednostňovatelné akcie s možností vyplacení se stanou směnitelnými až po předem stanoveném datu (kdy vyprší období, které nelze vypovědět).

Preferované akcie s nevypověditelnou rezervou mají také obvykle nepřevoditelnou rezervu. To znamená, že upřednostňované akcie nelze vyměnit za kmenové akcie společnosti. Common Stock Common Stock je druh cenného papíru, který představuje vlastnictví vlastního kapitálu ve společnosti. Existují i ​​další pojmy - například kmenová akcie, kmenová akcie nebo hlasovací akcie -, které jsou ekvivalentem kmenových akcií. v budoucnu.

Ocenění nevyvolávaných preferovaných akcií

Ocenění nevyvolávaných upřednostňovaných akcií je relativně jednodušší než ocenění jejich volaných protějšků. Cena nevyvolatelné prioritní akcie se v zásadě rovná dividendám vyplaceným akciemi, diskontovaných na cenu upřednostňované akcie na neurčito. Matematicky lze vztah vyjádřit pomocí následujícího vzorce:

P = D / r

Kde:

  • P - cena nevyvolatelného preferovaného akciového podílu
  • D - dividendy vyplácené nevyvolatelnou prioritní akcií
  • r - cena nevyvolatelné přednostní akcie

Všimněte si, že výše uvedený vzorec je založen na dvou hlavních předpokladech:

  • Upřednostňovaný podíl je nevyvolatelný a nepřevoditelný.
  • Upřednostňovaná akcie nemá datum splatnosti a bude vyplácet dividendy na neurčito.

Dodatečné zdroje

Doufáme, že vás bavilo číst vysvětlení Finance o nevyvolávaných preferovaných akciích. Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Vyplacitelný dluhopis Vyplacitelný dluhopis Vyvolatelný dluhopis (splatný dluhopis) je typ dluhopisu, který poskytuje emitentovi dluhopisu právo, nikoli však povinnost, splácet dluhopis před datem jeho splatnosti. Vyvolatelný dluhopis je dluhopis s vloženou kupní opcí. Tyto dluhopisy obecně přicházejí s určitými omezeními kupní opce.
  • Datum ex-dividendy Datum ex-dividendy Datum ex-dividendy je investiční období, které určuje, kteří akcionáři jsou způsobilí přijímat deklarované dividendy. Když společnost oznámí dividendu, představenstvo stanovilo rozhodné datum, kdy dividendy mají nárok pouze akcionáři zapsaní v účetních knihách společnosti k tomuto datu.
  • Cenné papíry držené do splatnosti Cenné papíry držené do splatnosti Cenné papíry držené do splatnosti jsou cenné papíry, které společnosti nakupují a mají v úmyslu držet, dokud nebudou splatné. Je to na rozdíl od cenných papírů k obchodování nebo cenných papírů k prodeji, kde společnosti obvykle nedrží cenné papíry, dokud nedosáhnou splatnosti.
  • Vlastní kapitál akcionářů Vlastní kapitál akcionářů Vlastní kapitál akcionářů (také známý jako vlastní kapitál akcionářů) je účet v rozvaze společnosti, který se skládá ze základního kapitálu a nerozděleného zisku. Představuje také zbytkovou hodnotu aktiv mínus pasiva. Přeskupením původní účetní rovnice získáme Akcionáři Vlastní kapitál = Aktiva - pasiva

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found