Peněžní krádež - Jak identifikovat a zabránit krádeži hotovosti

Peněžní krádež odkazuje na krádež hotovosti, která již byla zaznamenána v účetních knihách. T Účty Průvodce T Účty se používají v účetnictví ke sledování debetů a kreditů a přípravě finančních výkazů. Jedná se o vizuální reprezentaci jednotlivých účtů, která vypadá jako „T“, takže je možné snadno sledovat a vizuálně znázornit všechny sčítání a odčítání (debety a kredity) k účtu. Tato příručka k účtům T vám poskytne příklady, jak fungují a jak je používat. během určitého období. Tento podvod je spáchán zaměstnancem bez souhlasu nebo vědomí zaměstnavatele. K krádeži dochází často u pokladny, sběrného místa hotovosti nebo při tranzitu vkladů. Tato forma krádeže je však zjistitelná, pokud společnost vede přesnou hotovostní evidenci, a lze ji identifikovat během odsouhlasení hotovosti.

Hotovostní krádež

Většina společností má tendenci přehlížet krádeže, protože zaměstnanci mají tendenci krást malé částky, které nemusí mít významný vliv na celkové příjmy. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost. . Pokud však bude možné v této praxi pokračovat, malé částky se mohou shrnout do hmotných částek, které společnost dostanou do finanční tísně.

Cash Larceny vs. Skimming

Krádež v hotovosti a skimming Skimming Fraud Skimming podvod Podvody skimmingu jsou druhem zločinu bílých límečků, který zahrnuje převzetí hotovosti z podniku před jeho vložením do účetního systému. jsou oba běžné typy podvodů, kterých se dopouštějí zaměstnanci společnosti. Liší se v době výskytu. Zatímco krádež hotovosti zahrnuje krádež hotovosti, která byla zaznamenána v knihách zaměstnavatele, skimming označuje krádež peněz, která nebyla zachycena v účetnictví zaměstnavatele nebo v účetním systému.

Larceny je často snazší odhalit než prozkoumat, protože ukradené finanční prostředky již byly zachyceny v účetním systému, a proto zanechat stopu auditu Zpráva auditora Zpráva nezávislého auditora je oficiální stanovisko externího nebo interního auditora ke kvalitě a přesnost účetní závěrky, kterou lze zjistit během odsouhlasení a auditů hotovosti.

Druhy krádeže peněz

Existují různé druhy krádeží hotovosti, které zaměstnanci používají ke krádeži hotovosti od zaměstnavatele. Obsahují:

1. Krádež hotovosti z registru

K vysokému procentu krádeží hotovosti zaměstnanců dochází u pokladny (nebo alternativních sběrných míst pro hotovost, jako jsou zásuvky na peníze), protože tam se ukládají hotovost a účtenky. Když jsou peníze předávány tam a zpět, může si zaměstnanec vybrat nějaké peníze a vložit si je do kapes, když se nikdo nedívá.

Zaměstnanec může také počkat na příležitost, když je u pokladny menší aktivita, aby otevřel pokladnu a přihlásil se k odstranění některých bankovek. Protože však zaměstnanec ukradne hotovost, která již byla zaznamenána v logu registru, nerovnováha mezi zaznamenanou hotovostí a uloženou hotovostí naznačuje možné případy podvodu.

2. Zpětné hotovostní transakce

Poté, co zaměstnavateli ukradnou peníze, mohou někteří zaměstnanci zrušit určité transakce jako způsob, jak skrýt krádež peněz. Dosahují toho zaznamenáváním podvodných výnosů a falešných neplatností jako způsobu snižování částky zůstatku hotovosti, která se odráží v protokolu registru.

Například po krádeži hotovosti přijaté zákazníkem jako platba za nákup produktu může zaměstnanec zničit účtenky, které odrážejí transakci. Aby zaměstnance skryl, může se vrátit zpět k pokladně a zrušit platnost transakce, která byla zadána v době nákupu. Obrácení transakce slouží jako způsob snížení zůstatku zobrazeného v protokolu registru tak, aby se rovnal hotovosti v ruce.

3. Změna počtu peněz

Zaměstnanci mohou dostat příležitost změnit počet hotovosti, pokud mají na starosti zaznamenávání plateb v hotovosti a porovnávání hotovosti na pokladně a hotovosti zachycené v deníku pokladny. Dává jim příležitost sladit pokladnu s číslem, které zakrývá jejich stopy krádeže, což jim umožňuje krást, aniž by si toho všimli.

V ideálním případě by zaměstnancem, který pracuje s registrační pokladnou, neměla být stejná osoba, která je pověřena ověřováním hotovosti na pokladně a částky zachycené v registru, protože to vytváří mezeru v krádeži peněz.

4. Psaní osobních šeků na krytí krádeže

Tento typ krádeže hotovosti zahrnuje krytí zůstatku hotovosti osobním šekem jako způsob vyrovnání rozdílu v hotovosti. Cílem této praxe je zakrýt nedostatek hotovosti při sladění pokladny s hotovostí v ruce. Zaměstnanec však čelí riziku odhalení šeku, když auditor kontroluje peněžní stopu. Když je šek proplacen, bude také působit proti hotovosti, kterou si vzali, nebo odrazí a upozorní zaměstnavatele na systém, do kterého je zaměstnanec zapojen.

5. Zničení protokolů pokladny

Pokud zaměstnanci nejsou schopni vyvážit hotovost zaznamenanou v pokladně a přijaté hotovosti, mohou se uchýlit ke zničení protokolů, aby se vyhnuli účasti na trestném činu. Zničení protokolů by zabránilo zaměstnavateli nebo auditorům v kontrole protokolů, aby zjistili jakékoli nesrovnalosti s obdrženou hotovostí.

Prevence krádeže v hotovosti

Níže uvádíme některé z kroků, které mohou zaměstnavatelé podniknout, aby zabránili krádeži v hotovosti:

1. Rozdělení povinností

Zaměstnavatelé by měli mít jasnou organizační strukturu, která odděluje povinnosti přidělené zaměstnancům. V ideálním případě by neměl mít každý zaměstnanec kontrolu nad celou účetní transakcí, protože to zvyšuje riziko podvodu. Například, když má jeden zaměstnanec na starosti evidenci plateb v hotovosti, složení hotovosti a odsouhlasení, představuje to snadnou příležitost k podvodnému prospěchu. Některé z povinností, které by měly být odděleny, zahrnují hotovostní příjmy, výplaty hotovosti, bankovní vyrovnání, počty hotovosti, účtování vkladů atd.

2. Rotace přiřazení a povinné svátky

Když zaměstnanec vykonává určité funkce nepřetržitě, může být příliš pohodlný a začít hledat způsoby manipulace se systémem ve svůj prospěch. To platí zejména pro zaměstnance, kteří se podílejí na přijímání plateb v hotovosti, zaznamenávání plateb, povolení plateb a odsouhlasení hotovosti. Zaměstnavatel by měl mít zavedený systém, který střídá úkoly prováděné konkrétními zaměstnanci, aby se snížil výskyt podvodů.

Zaměstnavatel by měl také uložit povinnou dovolenou zaměstnancům, aby mohli zkontrolovat svůj výkon a určit, zda jsou zapojeni do jakékoli formy manipulace s hotovostí nebo finančních podvodů. Pokud zaměstnanec chybí, může zaměstnavatel pověřit výkonem této funkce jiného zaměstnance, aby byla zajištěna kontinuita obchodních operací.

3. Počty překvapení v hotovosti a dohled nad postupem

Dalším způsobem, jak zabránit krádeži v hotovosti, je provést překvapivé počty hotovosti, aby se zjistily případy podvodů. Počty překvapení v hotovosti pomáhají vštípit disciplínu mezi zaměstnanci, protože se budou bát, že zaměstnavatel odhalí jejich plány. Počty hotovosti by se měly zaměřovat na všechny procesy zpracování hotovosti, od příjmů až po bankovní vklady. Na zaměstnance zapojené do těchto kritických rolí by měl být také přímo dohlížen a nadřízený musí schválit jakékoli vrácení peněz nebo neplatnost.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí globální analytik pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Podívejte se na tyto další finanční zdroje, které vám pomohou na vaší finanční kariéře:

  • Auditovaná účetní závěrka Auditovaná účetní závěrka Veřejné společnosti jsou ze zákona povinny zajistit, aby jejich účetní závěrky byly auditovány registrovanou CPA. Účelem nezávislého auditu je poskytnout ujištění, že vedení předložilo účetní závěrku, která neobsahuje významné chyby. Auditované finanční výkazy pomáhají osobám s rozhodovací pravomocí
  • Due Diligence Druhy Due Diligence Jedním z nejdůležitějších a zdlouhavých procesů v rámci fúzí a akvizic je Due Diligence. Proces due diligence je něco, co kupující provádí, aby potvrdil přesnost tvrzení prodávajícího. Potenciální dohoda o fúzích a akvizicích zahrnuje několik typů náležité péče.
  • Nejlepší účetní skandály Nejlepší účetní skandály V posledních dvou desetiletích došlo k nejhorším účetním skandálům v historii. V důsledku těchto finančních katastrof byly ztraceny miliardy dolarů. V tomhle
  • Politika informátorů Politika oznamovatelů Politika oznamovatelů je nyní považována za velmi důležitou součást téměř všech organizací v důsledku právních problémů. Oznamovatelé se téměř vždy stávají

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found