Formulář 10-Q - přehled, zahrnutí a význam

Formulář 10-Q je zpráva - požadovaná Komisí pro cenné papíry (SEC) - která musí být podávána čtvrtletně všemi veřejnými společnostmi. Formulář je podobný formuláři 10-K 10-K Formulář 10-K je podrobná výroční zpráva, kterou je třeba předložit Americké komisi pro cenné papíry (SEC). Podání poskytuje komplexní shrnutí výkonnosti společnosti za daný rok. Je podrobnější než výroční zpráva zasílaná akcionářům; obvykle však obsahuje méně podrobností a zahrnuté finanční výkazy jsou obvykle neauditované. Každý rok musí být podány tři čtvrtletní formuláře 10-Q - společnost pak zahrnuje svůj poslední fiskální rok Fiskální rok (FY) Fiskální rok (FY) je období 12 měsíců nebo 52 týdnů, které vlády a podniky používají pro účetní účely k formulovat výroční finanční zprávy. Fiskální rok (FY) nemusí nutně následovat po kalendářním roce. Může to být období jako 1. října 2009 - 30. září 2010. hlášení na formuláři 10-K.

Formulář 10-Q

Formulář 10-Q se používá k porovnání předchozího finančního čtvrtletí společnosti se současným finančním čtvrtletím. SEC navrhla a požadovala formu - v souladu se zákonem o burze cenných papírů z roku 1934 -, která pomáhá informovat investory o finančním zdraví a dění společností, do kterých investují nebo se mohou rozhodnout investovat.

Souhrn:

  • Formulář 10-Q je formulář vyžadovaný SEC, který poskytuje srovnání předchozích čtvrtletních finančních výkazů společnosti s jejími aktuálními finančními výkazy.
  • Požadavky na registraci společnosti závisí na její třídě; velcí zrychlení zpracovatelé musí odeslat formulář 10-Q do 40 dnů od konce příslušného fiskálního čtvrtletí, zrychleným a nezrychleným zpracovatelům se poskytne 45 dní.
  • Formulář je důležitý, protože poskytuje investorům informace o finančním zdraví a pokroku společnosti, což jim pomáhá určit, zda by měli investovat do akcií společnosti nebo jiných cenných papírů.

Registrační formulář 10-Q

Je důležité se seznámit se třemi třídami podatelen, protože na každou třídu se vztahují jiné požadavky, pokud jde o to, kdy musí být podán její formulář 10-Q.

Společnosti, které jsou známé jako velké zrychlené podatelny - společnosti s floatem 700 milionů dolarů nebo více - nebo zrychlené podatelny - společnosti s floatem 75 až 699 milionů dolarů - musí podat formulář 10-Q do určitého počtu dnů od konce jejich fiskální čtvrtletí. U velkých zrychlených uživatelů je to 40 dní; zrychleným tvůrcům je přiděleno dalších pět dní.

Třetí a poslední třídou pilníku je nezrychlený pilník. Jedná se o společnosti s veřejným kapitálem, který je nižší než 75 milionů dolarů. Takovým společnostem je, podobně jako v případě zrychleného podání, poskytnuta 45 dnů od konce jejich fiskálního čtvrtletí k podání formuláře.

Co je Public Float?

Termín „float“, který přímo nesouvisí s formulářem 10-Q, je v kontextu podání důležitý, protože určuje, jak jsou společnosti klasifikovány, což určuje, kdy musí vyplnit formulář 10-Q.

Public float - jinak známý jako free float Free Float Free float, také známý jako public float, označuje akcie společnosti, s nimiž lze veřejně obchodovat a které nejsou omezeny (tj. Drženy zasvěcenci). Jinými slovy se tento termín používá k popisu počtu akcií, které jsou k dispozici veřejnosti k obchodování na sekundárním trhu. - je procento nebo počet akcií společnosti, které drží veřejní investoři. Znamená to, že akcie v současné době nedrží vedoucí pracovníci společnosti, investoři s kontrolním podílem ve společnosti (což je často stejné jako vedoucí společnosti), vlády ani promotéři. V zásadě se float skládá ze všech volně obchodovaných kmenových akcií společnosti.

Co je ve formuláři 10-Q a proč je to důležité

Formulář 10-Q obsahuje finanční informace o společnosti a porovnává finanční čísla za poslední čtvrtletí se současnými finančními čísly společnosti.

Formulář 10-Q navíc dokumentuje disekci a analýzu účetních závěrek společnosti vedením společnosti. Auditované finanční výkazy Veřejné společnosti jsou ze zákona povinny zajistit, aby jejich účetní závěrky byly auditovány registrovanou CPA. Účelem nezávislého auditu je poskytnout ujištění, že vedení předložilo účetní závěrku, která neobsahuje významné chyby. Auditované finanční výkazy pomáhají osobám s rozhodovací pravomocí, stejně jako jejich poznámky o jakýchkoli abnormalitách nebo bodech zájmu v souvislosti s finančními výkazy.

Proč je toto důležité? Nabízí přehled o výkonnosti společnosti za období tří měsíců. Investorům umožňuje posoudit finanční pokrok společnosti (nebo jeho nedostatek) a posoudit, jak jsou finančně silní. To je pro investory důležitá informace, protože pomáhá diktovat, jak investují do společnosti, nebo, co je ještě důležitější, zda mají do společnosti vůbec investovat.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Pokyny k výdělkům Pokyny k výdělkům Pokyny k výdělkům jsou informace poskytované vedením veřejně obchodované společnosti o jejích očekávaných budoucích výsledcích, včetně odhadů
  • Formulář 11-K Formulář 11-K Formulář 11-K - jeden z mnoha požadovaných od veřejně obchodovaných společností - je formulář Komise pro cenné papíry a burzy (SEC), který se vyžaduje každoročně. Formulář obsahuje informace o nákupech akcií zaměstnanci, jakož i plány spoření, které vlastní podíly na jakýchkoli cenných papírech registrovaných podle zákona o cenných papírech z roku 1933.
  • Druhy podání SEC Druhy podání SEC Americký SEC stanoví, že pro veřejně obchodované společnosti je povinné předkládat různé typy podání SEC, formuláře zahrnují 10-K, 10-Q, S-1, S-4, viz příklady. Pokud jste seriózní investor nebo finanční profesionál, znalost a schopnost interpretovat různé typy podání SEC vám pomůže při přijímání informovaných investičních rozhodnutí.
  • US EDGAR USA - EDGAR EDGAR je databáze, do které americké veřejné společnosti ukládají regulační dokumenty, jako jsou výroční zprávy, čtvrtletní zprávy, 10-k, 10-q, prospekt a další. EDGAR je zkratka pro Electronic Data Gathering, Analysis & Retrieval a je prohledávatelnou databází dokumentů pro americké společnosti.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found