Průvodce soukromými akciemi vs zajišťovacími fondy - riziko, likvidita, časový horizont

Existuje několik důležitých bodů, které byste měli vědět o podobnostech a rozdílech mezi soukromým kapitálem a zajišťovacím fondem. Tato příručka nastiňuje hlavní body níže pro každého, kdo plánuje svou kariérní cestu v oblasti podnikových financí.

Obě kariérní cesty vyžadují rozsáhlé znalosti a dovednosti v oblasti finančního modelování, oceňovacích metod, oceňovacích metod Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní oceňovací metody: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích a podrobné finanční analýze.

Soukromý kapitál vs zajišťovací fond

Hlavní rozdíly mezi soukromým kapitálem a zajišťovacím fondem jsou uvedeny a diskutovány níže:

Investiční časový horizont č. 1

Pokud jde o soukromý kapitál vs. zajišťovací fond, první rozdíl je v investování časové horizonty. Zajišťovací fondy mají tendenci investovat do aktiv, která jim mohou v krátkodobém časovém rámci poskytnout dobrou návratnost investic (ROI). Správci hedžových fondů dávají přednost likvidním aktivům, aby mohli rychle přecházet z jedné investice na druhou.

Naproti tomu fondy soukromého kapitálu nehledají krátkodobé výnosy. Zaměřují se na investice do společností, které mají potenciál dlouhodobě poskytovat značné zisky. Nezajímají se však o získávání nebo provozování společností, ani o investice do společností, které potřebují obrat.

Top 10 soukromých kapitálových společností Kdo je top 10 soukromých kapitálových společností na světě? Náš seznam deseti největších PE společností, seřazený podle celkového získaného kapitálu. Společné strategie v rámci P.E. zahrnují pákový odkup (LBO), rizikový kapitál, růstový kapitál, nouzové investice a mezaninový kapitál. obecně získávají kontrolní kapitálový podíl ve společnostech, do kterých investují. Kontrolní podíl se často získává prostřednictvím pákového odkupu (LBO) LBO Buy-Side Tento článek je konkrétně o LBO na straně nákupu podnikových financí. Při pákovém odkupu (LBO) využívá společnost soukromého kapitálu co největší páku k získání podniku a maximalizaci vnitřní míry návratnosti (IRR) kapitálových investorů. Subjekty kupujícími LBO zahrnují soukromé kapitálové společnosti, životní pojišťovny, zajišťovací fondy, penzijní fondy a podílové fondy. . Po získání kontroly podniknou fondy PE kroky ke zlepšení výkonnosti společnosti. Toho lze dosáhnout změnou správy, expanzí, zefektivněním operací nebo jinými metodami. Jejich konečným cílem je prodat svůj podíl za značný zisk, jakmile je společnost výnosným obchodním podnikem.

Zatímco investice do zajišťovacích fondů mohou trvat kdekoli od několika sekund do několika let, zaměřují se na bankovní zisky co nejrychleji a přecházejí k další slibné investici. Průměrný investiční horizont pro fond soukromého kapitálu je pět až sedm let.

Chcete-li se dozvědět více, spusťte náš bezplatný kurz podnikových financí.

# 2 Kapitálové investice

Dalším rozdílem je způsob kapitál je investován. Investor investující do soukromého kapitálového fondu se zaváže kapitál, který chce investovat. Peníze tedy musí být investovány, pouze když jsou vyzvány. Nedodržení kapitálového požadavku správce fondu soukromého kapitálu však může mít za následek přísné pokuty.

Investor do zajišťovacího fondu investuje své peníze najednou.

Vzhledem k investicím soukromého kapitálového fondu se od investorů vyžaduje, aby se kapitál zavázali na určité časové období, které je obvykle tři až pět let nebo sedm až deset let. Toto omezení se nevztahuje na investice zajišťovacích fondů, které mohou být kdykoli zlikvidovány.

Další informace o investičních technikách Strategie investování do akcií Strategie investování do akcií se týkají různých typů investování do akcií. Těmito strategiemi jsou zejména hodnota, růst a indexové investování. Strategie, kterou si investor zvolí, je ovlivněna řadou faktorů, jako je finanční situace investora, investiční cíle a tolerance rizik. .

# 3 Právní struktura

Právní struktura investic se u fondů private equity a hedge fondů liší. Zajišťovací fondy jsou obvykle otevřené investiční fondy bez omezení převoditelnosti. Fondy soukromého kapitálu jsou na druhé straně obvykle uzavřené investiční fondy s omezením převoditelnosti na určité časové období.

# 4 Struktura poplatků a kompenzace

Zajišťovací fondy a soukromý kapitál se také liší ve způsobu, jakým jsou kompenzovány. Investorům soukromého kapitálu jsou obecně účtovány 2% jako poplatek za správu spolu s 20% jako pobídkový poplatek. U investorů do hedgeových fondů je poplatek založen na konceptu vysoké hladiny. Čistá hodnota aktiv (NAV), která se u každého investora liší v závislosti na době jeho / její investice, se porovnává s růstem a poklesem meziročně (YOY) YoY (Year over Year) YoY znamená Year over Rok a je typem finanční analýzy používané k porovnání dat časových řad. Užitečné pro měření růstu, detekci trendů.

Například pan A investoval do Hedge Fund ABC. Čistá hodnota aktiv byla v době investice 200 USD. Pokud by v průběhu roku NAV vzrostla na 210 USD, měl by zajišťovací fond nárok na pobídku ve výši 10 USD. Pokud by NAV fondu klesla na 150 $ a poté vzrostla zpět na 190 $, pak by zajišťovací fond neměl nárok na žádnou pobídku, protože nebyl porušen vysoký vodoznak ve výši 200 $.

V případě soukromého kapitálu existuje překážková sazba místo vysokého vodoznaku. Fondy soukromého kapitálu získávají motivační poplatky až po překročení této překážkové sazby. Pokud je například překážková sazba 8% a pokud jsou roční výnosy 5%, investoři neúčtují žádný motivační poplatek. Pokud na druhou stranu činí roční výnosy 10%, pak je investorům účtován motivační poplatek při úplném 10% výnosu.

Chcete-li se dozvědět více, spusťte náš bezplatný kurz podnikových financí.

# 5 Úroveň rizika

Zajišťovací fondy a fondy soukromého kapitálu se také významně liší, pokud jde o úroveň rizika. Oba kompenzují své vysoce rizikové investice bezpečnějšími investicemi, ale zajišťovací fondy mají tendenci být rizikovější, protože se zaměřují na dosahování vysokých výnosů z investic v krátkém časovém rámci.

Je těžké provést generalizaci úrovně rizika, protože jednotlivé fondy se tolik liší podle jejich investiční strategie.

# 6 Daně

Každý rok jsou jak hedgeové fondy, tak fondy soukromého kapitálu povinny generovat a předkládat do plánu IRS K-1. Plán K-1 se používá k vykazování výnosů, ztrát, dividend každého investora, který je partnerem ve fondu.

Hedgeové fondy, stejně jako soukromé kapitálové společnosti, které jsou strukturovány na konceptu partnerství, jsou povinny hlásit poměr krátkodobých zisků vs. dlouhodobých zisků IRS pomocí formuláře K-1.

Dlouhodobé a krátkodobé daně z příjmu nebo kapitálových výnosů vznikají pro investiční fondy a soukromé kapitálové investory v závislosti na tom, jak dlouho jsou investice drženy před prodejem. Vzhledem k dlouhodobé povaze investic do soukromého kapitálu nepodléhají krátkodobým sazbám daně z kapitálových výnosů.

Další zdroje

Naším posláním je pomoci vám rozvíjet svou kariéru. Doufáme, že vám tento průvodce o Private Equity vs. Hedge Fund pomohl as ohledem na naše poslání jsme vytvořili tyto další zdroje, které vám pomohou stát se finančním analytikem světové úrovně:

  • Profesní profil soukromého kapitálu Profesní profil soukromého kapitálu Soukromý kapitálový profil Analytici a spolupracovníci soukromého kapitálu vykonávají podobnou práci jako v investičním bankovnictví. Práce zahrnuje finanční modelování, oceňování, dlouhé hodiny a vysoké platy. Private equity (PE) je běžný kariérní postup pro investiční bankéře (IB). Analytici v IB často sní o „promoci“ na stranu nákupu,
  • Seznam 10 nejlepších soukromých kapitálových společností Top 10 soukromých kapitálových společností Kdo je 10 nejlepších soukromých kapitálových společností na světě? Náš seznam deseti největších PE společností, seřazený podle celkového získaného kapitálu. Společné strategie v rámci P.E. zahrnují pákový odkup (LBO), rizikový kapitál, růstový kapitál, nouzové investice a mezaninový kapitál.
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, předpovědí, propojení těchto tří prohlášení, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found