Escheatment - definice, historie a proces, zákony

Escheatment je proces, jehož prostřednictvím se nevyzvednutá aktiva předávají státu. Mnoho bankovních účtů každý rok zůstává nevyzvednuto a vlastnosti jsou ponechány opuštěné. Po určité době jsou aktiva předána státu.

Porážka

Jakmile majetek převezme vláda, vlastník k němu bude mít i nadále přístup podáním žaloby. Majetek může být hmotný i nehmotný, s nehmotnými aktivy Nehmotná aktiva Podle IFRS jsou nehmotná aktiva identifikovatelná, nepeněžní aktiva bez fyzické podstaty. Stejně jako všechna aktiva jsou i nehmotná aktiva ta, u nichž se očekává, že v budoucnu budou pro společnost generovat ekonomický výnos. Jako dlouhodobé aktivum toto očekávání přesahuje jeden rok. je těžší získat zpět. Zákony o úplatcích mohou být obecné a mohou se lišit podle státu. Protože každá osoba má svá vlastní práva na svůj majetek, je na státu, aby rozhodl, co a kdy bude opuštěný majetek předán státu.

Historie útěku

Proces escheatmentu sahá až do Římské říše, ačkoli výzkumy ukázaly, že zákon escheat mohl být součástí anglického feudálního systému. Během té doby, kdy někdo zemřel, a po majetku zesnulého nebyli žádní dědici, byl by darován panovníkovi. Státy a vláda dnes zaujímají místo panovníka.

Proces escheatmentu

Podle vládních nařízení musí všechny finanční instituce hlásit veškerý majetek, který byl opuštěn nebo zůstal nevyzvednutý po období obvykle pěti let. Než to však učiní, musí se firma aktivně snažit najít vlastníka opuštěného majetku. Pokud však nemohou najít vlastníka a majetek zůstane nevyzvednutý po dobu stanovenou státem, je povinností podniku to nahlásit.

Během procesu escheatmentu je účetní položka deníku Průvodce deníkovými položkami stavební kameny účetnictví, od hlášení až po auditování deníkových záznamů (které se skládají z debetů a kreditů). Bez řádného zápisu do deníku by finanční výkazy společností byly nepřesné a úplný nepořádek. je vytvořen v knihách, proti nimž může vlastník nemovitosti vznést nárok. Jakmile se opuštěný majetek stane státem, majetek se prodá a výtěžek se stane státními fondy. Pokud vlastník poté nemovitost získá zpět, obvykle se mu dostane peněžního ekvivalentu toho, co za nemovitost stálo v době, kdy ji požadoval stát.

Stát vyžaduje, aby osoba zaslala své osobní údaje k ověření vlastnictví nemovitosti. Jakmile jsou jejich informace ověřeny, stát poskytne vlastníkovi formulář žádosti, který musí vyplnit a odeslat státu.

Zákony o úplatcích za opuštěné bankovní účty

Majitelé bankovních účtů a jiných finančních aktiv Finanční aktiva Finanční aktiva jsou aktiva, která vyplývají ze smluvních ujednání o budoucích peněžních tocích nebo z vlastnictví kapitálových nástrojů jiné účetní jednotky. Klíč ztratí svá práva k majetku, pokud je ponechán opuštěný po dobu pěti až sedmi let. Bez ohledu na to, jak dlouho nemovitost zůstává nevyzvednutá, musí obchodní nebo finanční instituce vynaložit pečlivé úsilí při vypátrání vlastníka nemovitosti před zahájením procesu escheatmentu.

Existuje mnoho podniků, které banky a podniky mohou použít ke sledování vlastníků nemovitostí, například Národní asociace nenárokovaného majetku, která umožňuje jednotlivcům vyhledat nemovitost pod svým jménem. Webové stránky, které se zabývají nevyzvednutým majetkem, jsou obvykle přidruženy k vládě a dodržují zákony o vyhýbání se právům.

Zákony o úniku pro byty a skladovací jednotky

Při opouštění bytu existuje velká šance, že po něm může zůstat nějaký majetek. Pronajímatel nemovitosti se musí pokusit zařídit vrácení zboží majiteli. Během této doby lze položky uložit a bývalý nájemce je za úložný prostor účtován.

Pokud se majiteli po určité době nepodaří nemovitost získat zpět, předá ji poté policejnímu oddělení, které se pokusí vlastníka také vyhledat. Pokud vlastník zboží zůstane neopodstatněný, pronajímatel získá plné vlastnictví nemovitosti.

Časový rámec pro implementaci zákonů o odcizení

Časové období, po kterém je zahájen proces escheatmentu, se může lišit podle stavu a typu opuštěné nemovitosti. U menších věcí, které po sobě zůstaly v bytě nebo skladu, je doba potřebná k vyzvednutí věcí dva až tři týdny a další doba, kdy je zboží předáno policii, která se snaží najít majitele. U finančních aktiv je poskytovaná doba delší, protože proces odvrácení je složitější.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Podmíněný příjemce Podmíněný příjemce Podmíněným příjemcem je alternativní příjemce určený držitelem účtu, který je nastaven na příjem výnosů nebo výhod z finanční
  • Dědičnost Dědičnost se týká celého majetku majetku nebo jeho části, který je předán dědicům po smrti majitele majetku. Dědičnost může být v
  • Prozkoumání závěti Probate Probate je právní a finanční proces, který nastává po smrti jednotlivce a konkrétně se zabývá vůlí, majetkem a
  • Subrogace Subrogace Subrogace označuje praxi nahrazování jedné strany druhou stranou v legálním prostředí. Subrogace v zásadě poskytuje právní nárok třetině

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found