PVGO (současná hodnota příležitostí k růstu) - vzorec, příklady

Současná hodnota příležitostí k růstu (PVGO) je koncept, který dává analytikům odlišný přístup k oceňování akcií. Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku fungujícího v podniku se používají tři hlavní metody oceňování: analýza DCF, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích. Vzhledem k tomu, že ocenění na akciových trzích je kombinací fundamentů a očekávání, můžeme rozdělit hodnotu akcie na součet (1) její hodnoty za předpokladu, že nebudou reinvestovány žádné výnosy, a (2) současné hodnoty růstových příležitostí.

vzorec pvgo

Vzorec PVGO

Můžeme to zapsat v následující podobě:

Hodnota akcie = hodnota bez růstu + současná hodnota GO

Nebo můžeme přepracovat jako:

PVGO = Hodnota akcie - hodnota bez růstu

a

PVGO = hodnota akcií - (zisk / cena vlastního kapitálu)

Tento přístup využívá předpoklad, že společnosti by měly rozdělit výdělky mezi akcionáře, pokud pro ně nelze najít lepší využití, jako je například investování do kladné čisté současné hodnoty (NPV) NPV vzorec A průvodce vzorcem NPV v aplikaci Excel při provádění finanční analýzy. Je důležité přesně pochopit, jak vzorec NPV funguje v aplikaci Excel a matematika za ním. NPV = F / [(1 + r) ^ n] kde, PV = současná hodnota, F = budoucí platba (peněžní tok), r = diskontní sazba, n = počet období v budoucích projektech.

Scénář, ve kterém společnost nemá žádné pozitivní NPV projekty, můžeme nazvat a scénář nerůstua formulovat následující:

Hodnota bez růstu = div / (požadovaná návratnost kapitálu - růst)

kde dividendy představují 100% výdělků, takže div = výdělky za tohoto předpokladu a růst = 0.

Proto můžeme vzorec přepsat jako:

Hodnota žádný růst = zisk / požadovaná návratnost kapitálu

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Ukázkové výpočty PVGO

Vzpomeňte si na společnost s požadovaným výnosem 12,5%, tržní cenou 57,14 USD a očekávaným ziskem 5 USD na akcii.

Tak, 57,1 $ = 5 $ / 12,5% + PVGO

nebo PVGO = 57,14 USD - (5 USD / 12,5%)

= $17.14

Můžeme tedy říci, že 17,14 USD z celkových 57,14 USD (30%) pochází z očekávání příležitostí nebo možností, které má společnost k dispozici k růstu, investování nebo dokonce její flexibilitě přizpůsobit (upravit, opustit, upravit měřítko) investice novým okolnostem. Tyto rozdíly můžeme snadněji vidět v následující tabulce:

Tyto rozdíly můžeme snadněji vidět v následující tabulce:

rE1CenaE1 / rPVGOPVGO / Cena
Google, Inc.0.07135.8896.57504.23302.340.438
McDonald’s Corp0.0575.7102.141002.140.021

Zde jasně vidíme, že 43,8% pozorované ceny lze připsat očekáváním, že Google poroste, vstoupí do nových projektů a dokonce bude i nadále určovat tempo, kterým se pohybují ostatní průmyslová odvětví, zatímco McDonaldova hodnota se zdá být vnímána jak je průmysl nasycen a konkurenti vstupují na trh, spolu s negativním sentimentem vůči řetězcům rychlého občerstvení.

Hodnota této analýzy má mnoho podob. Za prvé, může sloužit jako potvrzení fáze, ve které se společnost nachází, a pro rozlišení dospělých od rostoucích společností. Kromě toho může analytikovi pomoci pochopit, zda je aktuální cena akcie oprávněná, tj. Pro společnost na vysoce nasyceném trhu a omezené možnosti růstu.

Dodatečné zdroje

Toto byl průvodce současnou hodnotou růstových příležitostí (PVGO) jako alternativním způsobem uvažování o ocenění akcií. Finance je oficiálním globálním poskytovatelem certifikace Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA) ™. Certifikace FMVA® Připojte se k 350 600+ studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou kariéru v oblasti podnikových financí, doporučujeme vám tyto další bezplatné zdroje, které vám pomohou na vaší cestě:

  • Ekonomická přidaná hodnota Ekonomická přidaná hodnota (EVA) Ekonomická přidaná hodnota (EVA) ukazuje, že ke skutečné hodnotě dochází, když projekty dosahují návratnosti nad jejich náklady na kapitál, což zvyšuje hodnotu pro akcionáře. Technika reziduálního příjmu, která slouží jako indikátor ziskovosti za předpokladu, že ke skutečné ziskovosti dochází, když je bohatství
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a předchozí transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích
  • Vzorec DCF Diskontovaný peněžní tok Vzorec DCF Diskontovaný peněžní tok DCF vzorec je součet peněžních toků v každém období dělený jedním plus diskontní sazba zvýšená k síle období #. Tento článek rozděluje vzorec DCF na jednoduché termíny s příklady a videem výpočtu. Vzorec se používá k určení hodnoty podniku
  • WACC vzorec WACC WACC je vážená průměrná cena kapitálu společnosti a představuje její smíšené náklady na kapitál včetně vlastního kapitálu a dluhu. Vzorec WACC je = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Tato příručka poskytne přehled o tom, co to je, proč se používá, jak to vypočítat, a také poskytuje kalkulačku WACC ke stažení

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found