Analytické dovednosti - přehled, typy a význam

Analytické dovednosti odkazují na schopnost jednotlivce identifikovat problém, vyšetřovat, aby zjistil relevantní fakta, a najít logické řešení. Jsou považovány za důležité dovednosti v mnoha různých oblastech; při hodnocení finančních cenných papírů je to však zvláště důležité v oblasti financí. Obchodování s cennými papíry Obchodování s cennými papíry jsou cenné papíry, které společnost koupila za účelem realizace krátkodobého zisku. Společnost může zvolit spekulace s různými dluhovými nebo majetkovými cennými papíry, pokud identifikuje podhodnocený cenný papír a chce při příležitosti využít. .

Analytické schopnosti

Analytické dovednosti jsou schopnost shromažďovat informace a důkladně je analyzovat. Odkazují na dovednosti řešení problémů a rozhodování na základě poznatků získaných ze shromážděných informací.

Analytické dovednosti se používají při zjišťování vzorců, brainstormingu, pozorování dat, sběru dat, interpretace dat, integraci nových informací, syntézy informací a rozhodování na základě situace.

Druhy analytických dovedností

Pět typů dovedností, které jsou zásadní pro úspěch v mnoha různých zaměstnáních a průmyslových odvětvích, je:

Analytické dovednosti - typy

1. Komunikace

Podceňovanou dovedností je schopnost sdělit provedenou analýzu. Schopnost identifikovat problémy a hledat řešení je k ničemu, pokud závěry a zjištění nelze efektivně sdělit osobám s rozhodovací pravomocí.

Zjištění z analýzy může být nutné prezentovat ústně prostřednictvím prezentace nebo schůzky. Může být nutné předložit analýzu písemně, buď prostřednictvím zprávy, nebo e-mailu. Proto komunikace Komunikace Být schopen efektivně komunikovat je jednou z nejdůležitějších životních dovedností, které se musíte naučit. Komunikace je definována jako přenos informací k lepšímu porozumění. Lze je provádět hlasově (prostřednictvím verbálních výměn), prostřednictvím písemných médií (knihy, webové stránky a časopisy), vizuálně (pomocí grafů, grafů a map) nebo neverbálně jsou kriticky důležité dovednosti při rozvíjení celkových analytických dovedností.

2. Kreativita

Další důležitou dovedností je schopnost kreativně myslet. Mnoho problémů vyžaduje „out-of-the-box“ myšlení, aby bylo možné najít optimální řešení. Zjevné řešení nemusí být vždy nejúčinnější, a proto je důležité umět myslet na kreativní řešení.

3. Kritické myšlení

Kritické myšlení je mimořádně důležité pro získání silných celkových analytických dovedností. Odkazuje na objektivní analýzu složitého problému za účelem vytvoření soudu.

Efektivní kritičtí myslitelé jsou schopni myslet jasně a racionálně a porozumět logickým vztahům mezi datovými body a nápady. K nalezení racionálních řešení je velmi důležité zvládnout kritické myšlení.

4. Analýza dat

Data jsou velmi důležitá ve všech oborech, konkrétně ve schopnosti analyzovat velké objemy dat a identifikovat vzorce a trendy. Proto je stále důležitější porozumět disciplíně statistik a kvantitativní analýzy Kvantitativní analýza Kvantitativní analýza je proces shromažďování a vyhodnocování měřitelných a ověřitelných údajů, jako jsou výnosy, podíl na trhu a mzdy, aby bylo možné pochopit chování a výkonnost podniku . V éře datových technologií je kvantitativní analýza považována za preferovaný přístup k přijímání informovaných rozhodnutí. . Analýza dat se v oblasti financí stává stále výraznější, protože trendy, jako je technické obchodování a kvantové investování, stále rostou v popularitě.

Kvantitativní analýza vyžaduje identifikaci vzorců v datech, ale také schopnost definovat zjištění pro osoby s rozhodovací pravomocí, která navazuje na komunikační aspekt analytických dovedností.

5. Výzkum

Uplatnění analytických dovedností vyžaduje trpělivost a zvědavost. Pokud je problém vyřešen rychle, aniž by byly brány v úvahu všechny relevantní informace, je vysoce nepravděpodobné, že bude nejúčinnějším řešením. Proto přijít s efektivním řešením vyžaduje věnování času tomu, abyste se o problému dozvěděli více, než se ho pokusíte vyřešit.

Výzkum vyžaduje shromažďování informací a příslušných údajů a jejich následné kompilace před analýzou. Shromažďování dat a důkladné prozkoumání tématu je důležité pro schopnost uplatnit silné analytické dovednosti.

Důležitost analytických dovedností

Analytické dovednosti jsou důležité, protože umožňují lidem najít řešení různých problémů a činit konkrétní rozhodnutí a akční plány k jejich řešení. Jak již bylo zmíněno dříve, jsou to důležité dovednosti ve všech oborech, od vědy o datech, projektového managementu, marketingu, práva, medicíny, vědeckého výzkumu, účetnictví atd.

Ve financích jsou analytické dovednosti mimořádně důležité. Finanční analytici musí být schopni syntetizovat velké objemy dat, analyzovat data a najít řešení různých problémů. Zvažte například analytika pro výzkum vlastního kapitálu Analytik pro výzkum vlastního kapitálu Analytik pro výzkum vlastního kapitálu poskytuje výzkumné pokrytí veřejných společností a distribuuje tento výzkum klientům. Pokrýváme plat analytika, popis práce, vstupní body odvětví a možné kariérní cesty. pro investiční fond. Problém, který je třeba vyřešit, je najít ideální kapitálovou investici, která odpovídá filozofii portfolia.

Aby analytik takový problém vyřešil, musí převzít finanční informace ze zpráv společností, informace o cenách, informace o aktuálním portfoliu a další relevantní datové body.

Dále musí analytik analyzovat informace a najít ideální kapitálovou investici s optimálním výnosovým a rizikovým profilem a také investici, která odpovídá investiční filozofii fondu. A konečně, analytik musí být schopen sdělit svá zjištění správci portfolia, aby bylo možné investiční rozhodnutí učinit včas.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Mezilidské dovednosti Mezilidské dovednosti Mezilidské dovednosti jsou dovednosti potřebné k efektivní komunikaci, interakci a práci s jednotlivci a skupinami. Lidé s dobrými mezilidskými dovednostmi jsou silnými verbálními i neverbálními komunikátory a jsou často považováni za „dobré s lidmi“.
  • Emoční inteligence Emoční inteligence Emoční inteligence, známá také jako emoční kvocient (EQ), je schopnost zvládat své emoce a emoce ostatních. Pro vedoucí firmy je vysoké EQ nezbytné pro úspěch. Tato příručka se zabývá pěti prvky emoční inteligence a jejich významem pro charakterizaci úspěšného vůdce. EQ vs IQ
  • Dovednosti úvěrového analytika Dovednosti úvěrového analytika Aby mohl být člověk v dané roli efektivní, musí mít klíčové dovednosti v oblasti úvěrového analytika. K posouzení žádosti o půjčku je zapotřebí úvěrový analytik
  • Odborný titul Odborný titul Odborný titul je certifikát akademické instituce, který se uděluje studentům, kteří splnili požadavky na titul pro konkrétní obor nebo

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found