Margin Call - Přehled, vzorec, Jak pokrýt Margin Call

Volání marže nastane, když hodnota maržového účtu klesne pod požadavek udržovací marže účtu. Maržová výzva je požadavek makléřské společnosti, aby se zůstatek maržového účtu dostal na minimální požadavek na marži pro údržbu. Pro uspokojení výzvy k dodatkové marži musí investor na maržovém účtu buď vložit další finanční prostředky, uložit cenné papíry bez dozoru Veřejné cenné papíry Veřejné cenné papíry nebo obchodovatelné cenné papíry jsou investice, které jsou otevřeně nebo snadno obchodovatelné na trhu. Cenné papíry jsou buď kapitálové, nebo dluhové. nebo prodat aktuální pozice.

Margin Call

Vzorec pro cenu Margin Call

Vzorec pro cenu výzvy k dodatkové úhradě je následující:

Margin Call

Kde:

  • Počáteční kupní cena je kupní cena cenného papíru;
  • Počáteční rozpětí je minimální částka, vyjádřená v procentech, kterou musí investor za zajištění zaplatit; a
  • Udržovací marže je částka vlastního kapitálu vyjádřená v procentech, která musí být vedena na maržovém účtu.

Příklad Margin Call

Investor hledá nákup cenného papíru za 100 USD s počáteční marží 50% (to znamená, že investor používá 50 USD na nákup cenného papíru a zbývajících 50 USD si vypůjčí od makléře). Udržovací marže je navíc 25%. Za jakou cenu cenného papíru obdrží investor výzvu k dodatkové úhradě?

Cena Margin Call - Výpočet vzorku

Investor obdrží výzvu k dodatkové úhradě, pokud cena cenného papíru klesne pod $66.67.

Výklad výše uvedeného příkladu

Abychom dále rozdělili výše uvedený příklad, můžeme jej interpretovat jako:

  • Investor kupuje cenný papír za 100 $ za 50 $ ze svých vlastních peněz a 50 $ od makléře; a
  • Marže udržovací marže makléře Marže udržovací marže je celková částka kapitálu, která musí zůstat na investičním účtu, aby mohla držet investiční nebo obchodní pozici a vyhnout se a je 25%, což znamená, že vlastní peníze investora musí tvořit alespoň 25% bezpečnostní.

Stanovením ceny volání marže určujeme minimální cenu, za kterou může cenný papír obchodovat, aniž by klesla pod udržovací marži. Ve výše uvedeném příkladu je cena margin margin 66,67 $, protože:

  • Vzhledem k tomu, že makléř půjčil investorovi 50 $ na nákup cenného papíru a cenný papír se obchoduje za 66,67 $, půjčené peníze makléře tvoří 75% investice ($ 50 / $ 66,67) a vlastní peníze investora tvoří 25% investice ($ 66,67 - $ 50 / 66,67 $).

Proto si za cenu 66,67 $ makléř udržuje 75% pozici v cenném papíru a investor drží 25% pozici v cenném papíru: cena výzvy k dodatkové úhradě.

Pokud cena cenného papíru klesne pod 66,67 $, řekněme 60 $, makléř by zahrnoval 83,33% ($ 50 / $ 60) investice a investor by představoval 16,66% ($ 60 - $ 50 / $ 60) investice. Vzhledem k tomu, že investor nyní drží v investici pouze 16,66% kapitálovou pozici, obdržel by výzvu k dodatkové úhradě.

Jak pokrýt maržový hovor

Pokud výzva k dodatkové úhradě není uspokojena, může broker zlikvidovat pozici investora. Pokud by například investor ve výše uvedeném příkladu neuspokojil výzvu k dodatkové úhradě, když cena klesla na 60 USD, makléř zlikviduje investorovu pozici na 60 USD a získá 50 USD, které investor dluží. Investor by čelil 80% realizované ztrátě, protože mu nyní zbývá pouze 10 $ z původně investované částky 50 $.

Výzvu k dodatkové úhradě lze pokrýt prostřednictvím:

  • Vložení dalších finančních prostředků ke splnění požadavku na udržovací marži účtu;
  • Vklad nevybraných cenných papírů ke splnění požadavku na udržovací marži účtu; nebo
  • Prodej cenných papírů s rezervou za účelem splnění požadavku na udržovací marži účtu.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel označuje instituci, která jedná jako prostředník mezi dvěma stranami za účelem usnadnění finanční transakce. Mezi instituce, které se běžně označují jako finanční zprostředkovatelé, patří komerční banky, investiční banky, podílové fondy a penzijní fondy.
  • Margin Trading Margin Trading Margin Trading je akt výpůjčky finančních prostředků od makléře s cílem investovat do finančních cenných papírů. Nakoupené akcie slouží jako zástava za půjčku. Hlavním důvodem, proč si půjčovat peníze, je získat více kapitálu k investování
  • Krátký úrok Krátký úrok Krátký úrok označuje počet krátce prodaných akcií, které však ještě nebyly odkoupeny nebo pokryty. Krátký zájem společnosti lze označit jako absolutní počet nebo jako procento akcií v oběhu. Investor to zkoumá, aby pomohl určit převládající sentiment na trhu
  • Zákon o cenných papírech z roku 1933 Zákon o cenných papírech z roku 1933 Zákon o cenných papírech z roku 1933 byl prvním významným federálním zákonem o cenných papírech přijatým po krachu akciového trhu v roce 1929. Zákon je také označován jako zákon o cenných papírech, zákon o cenných papírech nebo zákon z roku 1933. . Byl přijat 27. května 1933 během Velké hospodářské krize. ... zákon byl zaměřen na nápravu některých provinění

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found