LIFO Reserve - definice, jak to funguje a příklady

Rezerva LIFO funguje jako protiúčet, což znamená, že se jedná o účet hlavní knihy používaný pro inventář Inventář Inventář je aktuální účet aktiv nalezený v rozvaze, který se skládá ze všech surovin, nedokončené výroby a hotových výrobků, které společnost nashromáždila. . Často je považován za nejlikvidnější ze všech oběžných aktiv - je tedy vyloučen z čitatele při výpočtu rychlého poměru. účely, které ukazují rozdíly mezi dvěma primárními způsoby oceňování zásob: LIFO (last in, Fprvní Óut) a FIFO (Fprvní in, Fprvní Óut). Kontrastní účet zobrazuje opačný zůstatek ostatních účtů hlavní knihy. Účet rezervy LIFO je účet proti inventuře, který odhaluje rozpor mezi výpočty nákladů na inventář mezi LIFO a FIFO.

Způsob účtování rezervy LIFO

Rozdělení rezervního účtu LIFO

Rezerva LIFO je navržena tak, aby ukázala, jak systémy oceňování zásob LIFO a FIFO LIFO vs. FIFO Uprostřed probíhající debaty o účetnictví LIFO vs. FIFO není vždy snadné rozhodnout, kterou metodu použít. LIFO a FIFO jsou dvě nejběžnější techniky používané při oceňování nákladů na prodané zboží a zásob. práce a finanční rozdíly mezi nimi.

Metody LIFO i FIFO spadají do souladu s Obecně přijímanými účetními zásadami (GAAP) GAAP GAAP nebo Obecně přijímanými účetními zásadami je běžně uznávaný soubor pravidel a postupů určených k řízení podnikového účetnictví a finančního výkaznictví. GAAP je komplexní soubor účetních postupů, které byly vyvinuty společně Radou pro finanční účetní standardy (FASB) a zavedeny Radou pro finanční účetní standardy (FASB) v USA. Většina společností používá při přípravě finančních informací obě metody. Cílem je co nejatraktivnější prezentace hodnoty zásob. Pro interní zprávy, které jsou zobrazovány akcionáři, kteří těží ze zisku společnosti, se obvykle používá metoda FIFO, protože představuje skutečný nebo přiměřeně očekávaný zisk, který společnost generuje.

U externích finančních zpráv se obvykle používá metoda LIFO. Metoda LIFO klade vyšší míru nákladů na veškeré zboží, které společnost prodává po dobu jednoho roku. Se zprávami, které společnosti ukazují vyšší náklady, to také znamená, že se vedle ní uvádí i nižší příjem způsobilý k dani. To je zvláště důležité při sdílení věcí, jako jsou daňová přiznání, s vládou, protože to znamená, že výše daní, které společnost nahromadí, bude pravděpodobně nižší.

K vytvoření rovnováhy mezi těmito dvěma metodami ak získání úplnějšího obrazu finanční reality společnosti je nezbytný rezervní účet LIFO.

Užitečnost rezervy LIFO

Jak je uvedeno výše, rezerva LIFO je pro společnost důležitá, protože vysvětluje veškeré rozdíly mezi účetními metodami LIFO a FIFO. Jinými slovy, rezerva LIFO je zásadní, protože v konečném důsledku nabízí nejpřesnější a nejúplnější obrázek o zásobách, tržbách, příjmech a ziscích společnosti.

Pokud se zůstatek na rezervním účtu LIFO zvýší nebo sníží, přidají se dodatečné náklady k nákladům na zboží, které společnost po celý rok prodala. To zase znamená, že je vykázán menší zisk. Tato informace je pro investory nedílnou součástí, protože jim umožňuje zjistit, jak inflace ovlivňuje hodnotu zásob společnosti, nebo jim umožňuje určit daňové výhody plynoucí z použití účetních metod LIFO nebo FIFO IB Příručka - účetní zásady Účetní zásady pro analytiky investičního bankovnictví . Při vytváření jakékoli smysluplné finanční analýzy je zásadní pochopení účetních zásad. Analýza fúzí a akvizic vyžaduje znalost účetních konceptů. Stavíme od začátku a snažíme se shrnout a vysvětlit účetnictví.

Nejjednodušším způsobem, jak to definovat, rezerva LIFO zohledňuje rozdíly mezi metodami účtování hodnoty zásob pomocí metod LIFO a FIFO. Význam rezervy LIFO a její význam pro společnost, její akcionáře Akcionář Akcionářem může být osoba, společnost nebo organizace, která drží akcie v dané společnosti. Akcionář musí vlastnit minimálně jednu akcii v akciích nebo podílových fondech společnosti, aby se stal částečným vlastníkem. nelze podceňovat vládu ani současné či potenciální investory, protože slouží jako kritické vyjádření rovnováhy pro finance společnosti.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Pohledávky Pohledávky Pohledávky (AR) představují úvěrový prodej podniku, který ještě není plně uhrazen jeho zákazníky, což je v rozvaze aktuální aktivum. Společnosti umožňují svým klientům platit v rozumném, prodlouženém časovém období, pokud jsou dohodnuty podmínky.
  • Days Inventory Outstanding Days Inventory Outstanding Days nevyřízené zásoby (DIO) je průměrný počet dní, po které společnost drží svůj inventář, než jej prodá. Výpočet dnů nevyřízených zásob ukazuje, jak rychle může společnost přeměnit zásoby na hotovost. Jedná se o metriku likvidity a také ukazatel provozní a finanční efektivity společnosti.
  • Audit inventarizačního auditu Inventarizační audit inventáře je proces křížové kontroly finančních záznamů s fyzickou inventurou a záznamy. Může být vyplněn auditory a dalšími
  • Příručka k účtům T Příručka k účtům T Účty se používají v účetnictví ke sledování debetů a kreditů a přípravě finančních výkazů. Jedná se o vizuální reprezentaci jednotlivých účtů, která vypadá jako „T“, takže je možné snadno sledovat a vizuálně znázornit všechny sčítání a odčítání (debety a kredity) k účtu. Tato příručka k účtům T vám poskytne příklady, jak fungují a jak je používat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found