Emitenti dluhopisů - Definice a vysvětlení - Corporate Finance Institute

Dluhopisy jsou vydávány jako formy obchodovatelného dluhu Senior dluh Senior dluh jsou peníze, které dluží společnost, která má první pohledávky z peněžních toků společnosti. Je bezpečnější než jakýkoli jiný dluh, například podřízený dluh. Vydavatelem dluhopisů je dlužník, zatímco držitelem dluhopisu nebo kupujícím je věřitel. Při splatnosti dluhopisu emitenti dluhopisů splatí držiteli dluhopisů hlavní hodnota Par Value Par Value je nominální nebo nominální hodnota dluhopisu, akcie nebo kupónu, jak je uvedeno na dluhopisu nebo akciovém certifikátu. Jedná se o statickou hodnotu stanovenou v době vydání a na rozdíl od tržní hodnoty pravidelně nekolísá. .

Existuje mnoho typů emitentů dluhopisů:

  • Firmy
  • Vlády
  • Nadnárodní subjekty
  • Regiony a obce
  • Projekty a SPV

Emitenti dluhopisů - téma státních dluhopisů

Emitenti dluhopisů: Firmy

Nejběžnější typ dluhopisů vydávají firmy. Firmy vydávají dluhopisy, když požadují finanční prostředky na financování projektů nebo provozního kapitálu Čistý pracovní kapitál Čistý pracovní kapitál (NWC) je rozdíl mezi běžnými aktivy společnosti (bez hotovosti) a krátkodobými závazky (bez dluhu) v její rozvaze. Jde o měřítko likvidity společnosti a její schopnosti plnit krátkodobé závazky i finanční operace podniku. Ideální poloha je. Pevné dluhopisy se mohou pohybovat v celém spektru ratingů dluhopisů, jak poskytuje ratingová rada S&P. S&P - Standard and Poor's Standard and Poor's (S&P) je lídrem na trhu v oblasti poskytování analýz finančního trhu, zejména v poskytování benchmarku a , například.

Firmy mohou dokonce vydávat různé třídy dluhopisů s odlišnými charakteristikami dluhopisů. V souladu s tím může mít společnost se specifickým ratingem emise dluhopisů, které nemusí nutně odpovídat danému ratingu. Například společnost Hershey’s může vydávat dluhopisy s hodnocením AA, i když je samotná společnost zcela hodnocena jako společnost AAA.

Platby kupónů z pevných dluhopisů mohou být vypláceny prostřednictvím běžných operací nebo jiných nepřímých zdrojů, například úvěrových linek. Co je revolvingový dluh - průvodce a vysvětlení Revolvingový dluh se také označuje jako úvěrová linie (LOC). Revolvingový dluh nemá pevnou částku platby každý měsíc. Poplatky vycházejí ze skutečného zůstatku půjčky. Totéž platí pro výpočet úrokové sazby; je závislá na celkovém zůstatku úvěru. , revolvingový dluh Revolvingový dluh Revolvingový dluh („revolver“, někdy také známý jako úvěrová linka nebo LOC) neobsahuje pevné měsíční splátky. Liší se od fixní platby nebo termínované půjčky, která má zaručený zůstatek a platební strukturu. Místo toho jsou platby revolvingového dluhu založeny na zůstatku úvěru každý měsíc. nebo ještě více dluhopisů.

Emitenti dluhopisů: vlády

Druhý nejběžnější typ dluhopisů vydávají vlády. Americký státní dluhopis je skvělým příkladem tohoto typu emitenta dluhopisů. Hodnocení vládních dluhopisů je obvykle velmi vysoká, i když to může záviset na konkrétní státní emisi dluhopisů. Dluhopis vydaný vládou rozvojové země bude přirozeně riskantnější a bude mít nižší rating než dluhopis vydaný rozvinutou zemí.

US Treasury Bond je velmi vysoce hodnocený dluhopis, takže výnosy z těchto dluhopisů se často berou jako bezriziková sazba při provádění finančních výpočtů, jako je výpočet nákladů na kapitál Return on Equity (ROE) Return on Equity (ROE) ) je míra ziskovosti společnosti, která bere roční výnos (čistý příjem) společnosti vydělený hodnotou jejího celkového vlastního kapitálu (tj. 12%). ROE kombinuje výkaz zisku a ztráty a rozvahu, protože čistý zisk nebo zisk se porovnává s vlastním kapitálem akcionářů. podle modelu CAPM Capital Asset Pricing Model (CAPM) Model oceňování kapitálových aktiv (CAPM) je model, který popisuje vztah mezi očekávaným výnosem a rizikem zabezpečení. Vzorec CAPM ukazuje, že návratnost cenného papíru se rovná bezrizikovému výnosu plus riziková prémie, založená na beta verzi tohoto cenného papíru.

Kupónové platby za vládní dluhopisy se obvykle vyplácejí z vládních příjmů, jako jsou daně.

Emitenti dluhopisů: nadnárodní subjekty

Nadnárodní entity odkazují na globální entity, které nejsou založeny na konkrétním národě. Přesněji řečeno, nadnárodní entita má členy, které existují ve více zemích. Příklady nadnárodních subjektů, které vydávají dluhopisy, jsou Světová banka nebo Evropská investiční banka. Stejně jako vládní dluhopisy jsou tyto dluhopisy obvykle velmi vysoce hodnoceny.

Nadnárodní subjekt může vydávat dluhopisy za účelem financování svých operací a vyplácet výplaty kupónů prostřednictvím provozních výnosů.

Emitenti dluhopisů: regiony a obce

Menší obce mohou vydávat dluhopisy v podobné záležitosti jako vlády. Tyto dluhopisy budou obvykle hodnoceny podobně jako nadpřirozená vláda. I když dluhopisy samotné nejsou emitovány vládou, jsou obvykle zajištěny plnou vírou této vlády.

Emitenti dluhopisů: speciální projekty a SPV

Firmy nebo vlády mohou vydávat dluhopisy na speciální projekty nebo prostřednictvím speciálních nástrojů. Tyto vazby jsou vázány na konkrétní projekt, například na vybudování infrastruktury. Výnosy z dluhopisů se poté použijí na financování daného projektu a výplaty kupónů a jistiny se vyplácejí z výnosů projektu.

Zjistěte více:

  • Cena dluhopisu Cena dluhopisu Cena dluhopisů je věda výpočtu emisní ceny dluhopisu na základě kupónu, nominální hodnoty, výnosu a doby do splatnosti. Ceny dluhopisů umožňují investorům
  • Obchodování s pevným výnosem Obchodování s pevným výnosem Obchodování s pevným výnosem zahrnuje investice do dluhopisů nebo jiných dluhových cenných papírů. Cenné papíry s pevným výnosem mají několik jedinečných atributů a faktorů
  • Trhy s dluhovým kapitálem Trhy s dluhovým kapitálem (DCM) Skupiny s dluhovým kapitálovým trhem (DCM) jsou odpovědné za poskytování poradenství přímo emitentům společností při zvyšování dluhu při akvizicích, refinancování stávajícího dluhu nebo restrukturalizaci stávajícího dluhu. Tyto týmy pracují v rychle se měnícím prostředí a úzce spolupracují s poradenským partnerem
  • Dluhové tranše Dluhové tranše Dluhopisové tranše jsou obvykle části cenných papírů krytých hypotékou, které jsou nabízeny současně a které obvykle nesou různé úrovně rizika, odměny a splatnosti. Například zajištěné hypoteční závazky (CMO) jsou strukturovány s řadou tranší, které jsou splatné k různým datům, nesou různou míru rizika a platí různé úrokové sazby.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found