LTM (posledních dvanáct měsíců) - Jak a proč používat tuto metriku ve financích

LTM (Last Twelve Months), také někdy známý jako koncové nebo postupné dvanáct měsíců, je časový rámec často používaný v souvislosti s finančními poměry, jako jsou výnosy Tržby z prodeje Tržby z prodeje jsou příjmy, které společnost získala z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost. nebo návratnost vlastního kapitálu Návratnost vlastního kapitálu (ROE) Návratnost vlastního kapitálu (ROE) je měřítkem ziskovosti společnosti, která bere roční výnos společnosti (čistý příjem) dělený hodnotou jejího celkového vlastního kapitálu (tj. 12%). ROE kombinuje výkaz zisku a ztráty a rozvahu, protože čistý zisk nebo zisk se porovnává s vlastním kapitálem akcionářů. (ROE), k vyhodnocení výkonnosti společnosti během bezprostředně předcházejícího 12měsíčního období. To nemusí nutně souviset s fiskálním rokem Fiskální rok (FY) Fiskálním rokem (FY) je období 12 měsíců nebo 52 týdnů, které vlády a podniky používají pro účetní účely k sestavování ročních finančních zpráv. Fiskální rok (FY) nemusí nutně následovat po kalendářním roce. Může to být období jako 1. října 2009 - 30. září 2010. období, protože LTM odkazuje na jakékoli 12měsíční období.

Zde je příklad toho, jak vypočítat posledních 12 měsíců Zisk na akcii Zisk na akcii (EPS) Zisk na akcii (EPS) je klíčovou metrikou používanou k určení podílu společného akcionáře na zisku společnosti. EPS měří zisk každé společné akcie (EPS) v polovině fiskálního roku společnosti.

Příklad LTM (posledních dvanáct měsíců)

Jak generovat údaje z posledních dvanácti měsíců z finančních zpráv

K určení údajů LTM se používá roční a poslední čtvrtletní zprávy společnosti. Položky ve výkazu zisku a ztráty za tato vykazovaná období lze sčítat.

Údaje LTM pro společnosti se sídlem v USA lze snadno vypočítat pomocí 10K společnosti 10-K Formulář 10-K je podrobná výroční zpráva, kterou je třeba předkládat Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC). Podání poskytuje komplexní shrnutí výkonnosti společnosti za daný rok. Je podrobnější než výroční zpráva zasílaná akcionářům a 10-Q SEC podání Veřejné přihlášky Najděte veřejné přihlášky ve společnostech. Finance zorganizovalo všechny hlavní zdroje veřejných registrací společností, jako jsou 10-K, 10-Q, S-1,13D, EDGAR, SEDAR a další databáze. Tyto zdroje jsou zásadní pro finanční analytiky provádějící finanční modelování a oceňování. .

Výnosy z LTM = údaje za poslední čtvrtletí + poslední roční údaje - údaje za odpovídající čtvrtletí 12 měsíců před posledním čtvrtletím

Alternativně, pokud má člověk přístup k úplným měsíčním údajům, může jednoduše využít sběr dat za posledních dvanáct měsíců.

Pro ilustraci:

Společnost vykázala čtvrtletní tržby ve výši 5 mil. USD 31. 3. 2015, 15 mil. USD roční výnosy 31. 12. 2015 a 8 mil. USD čtvrtletní výnosy 31. 3. 2016. Pro vygenerování tržeb za posledních dvanáct měsíců končících 31. 3. 2016 je výše vygenerovaných tržeb 18 milionů USD (8 milionů + 15 milionů - 5 milionů USD).

Proč analytici a investoři používají údaje LTM?

  • LTM je považována za užitečnou při hodnocení nejnovější obchodní výkonnosti svědčící o současném trendu společnosti;
  • Jeho údaje jsou aktuálnější než fiskální nebo roční účetní závěrky Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složité, což pomáhá předcházet potenciálně zavádějícím krátkodobým měřením;
  • Je užitečné pro srovnání relativní výkonnosti podobných společností v rámci odvětví nebo odvětví;
  • Čísla LTM poskytují přesnější hodnotu podniku v případě akvizice Mergers Acquisitions M&A Process Tato příručka vás provede všemi kroky v procesu M&A. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady; a
  • Poskytuje relevantní měření poměru ceny a výdělku.

Časový rámec LTM je dostatečný k tomu, aby poskytoval analytikům a investorům finanční metriky, které nejsou nevhodně ovlivňovány nebo zkreslovány faktory, jako je sezónnost nebo krátké tržní nebo ekonomické změny. Některé z finančních poměrů, které se nejčastěji počítají na základě LTM, jsou zisk na akcii (EPS) a dividendový výnos Dividendový výnosový vzorec Dividendový výnos je finanční poměr, který měří roční hodnotu obdržených dividend ve vztahu k tržní hodnotě na akcii zabezpečení. Vypočítává procento tržní ceny společnosti za akcii, která je vyplacena akcionářům ve formě dividend. Viz příklady, jak vypočítat.

Dodatečné zdroje

Finance je globálním poskytovatelem certifikace Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™. Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a program Ferrari pro finanční profesionály. Naším posláním je pomoci vám rozvíjet svou kariéru as ohledem na tento cíl budou níže uvedené zdroje užitečné.

Další informace o používání klouzavého dvanáctiměsíčního časového období a finanční analýzy najdete v následujících zdrojích z Finance:

  • Finanční plánování a analýza Analytik FP&A Staňte se analytikem FP&A ve společnosti. Načrtneme plat, dovednosti, osobnost a školení, které potřebujete pro FP&A pracovní místa a úspěšnou finanční kariéru. Analytici, manažeři a ředitelé FP&A jsou zodpovědní za poskytování výkonných manažerů potřebným potřebám analýz a informací
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších
  • Fiskální rok (FY) Fiskální rok (FY) Fiskální rok (FY) je 12měsíční nebo 52týdenní časové období, které vlády a podniky používají pro účetní účely k sestavování ročních finančních zpráv. Fiskální rok (FY) nemusí nutně následovat po kalendářním roce. Může to být období jako 1. října 2009 - 30. září 2010.
  • Tržby za posledních 12 měsíců LTM Tržby LTM znamenají „posledních dvanáct měsíců“ a mají podobný význam jako TTM neboli „Trailing Twelve Months“. LTM Revenue je populární termín používaný ve světě financí jako měření finančního zdraví společnosti. Vykazuje nebo vypočítává údaje o příjmech za „posledních 12 měsíců“.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found