Výchozí nastavení dluhu - definice, důsledky a jak se tomu vyhnout

K nesplácení dluhu dochází, když dlužník nezaplatí svůj úvěr v době jeho splatnosti. Doba, kdy dojde k prodlení, se liší, v závislosti na podmínkách Dluhové smlouvy Dluhové smlouvy jsou omezení, která věřitelé (věřitelé, držitelé dluhů, investoři) uzavírají smlouvy o půjčkách s cílem omezit kroky dlužníka (dlužníka). dohodnuty věřitelem a dlužníkem. Některé půjčky selhávají po zmeškání jedné platby, zatímco jiné selžou až po zmeškání tří nebo více plateb. V takovém případě může dojít k vážným následkům, například k získání špatného úvěrového hodnocení. Skóre FICO Skóre FICO, běžněji známé jako kreditní skóre, je třímístné číslo, které se používá k posouzení pravděpodobnosti, že osoba splatí úvěr, pokud je dané osobě poskytnuta kreditní karta nebo pokud mu věřitel půjčí peníze. Skóre FICO se také používá k určení úrokové sazby u každého poskytnutého úvěru.

Dluh Default

Oznámení o nesplácení dluhu

Před tím, než se dluh stane v prodlení, zašle věřitel dlužníkovi oznámení o jeho nesplnění s uvedením, jak daleko je dlužník ve svých platbách a kolik je potřeba k aktualizaci plateb. Toto oznámení obvykle dlužníkovi poskytuje přibližně dva týdny na pokrytí zmeškaných plateb. Jinak dluh selže.

Selhání dluhu u zajištěných půjček a nezajištěných půjček

Selhání dluhu u zajištěného úvěru znamená převzetí kolaterálu. Například osoba, která nesplácí úvěr na auto, bude muset vozidlo odevzdat věřiteli, stejně jako někdo, kdo nesplácí úvěr na bydlení. Hypotéka Hypotéka je úvěr - poskytnutý hypotékou nebo bankou - který umožňuje jednotlivec ke koupi domu. I když je možné si půjčit na pokrytí všech nákladů na bydlení, je častější zajistit si půjčku ve výši přibližně 80% hodnoty domu. musí čelit uzavření domu.

V případě nesplácení nezajištěných půjček bez zajištění, jako jsou nákupy kreditní kartou, je však dlužníkovi obvykle poskytnuta ochranná lhůta, například 30 až 60 dnů. Během tohoto období musí dlužník provést požadované platby nebo riskovat, že bude jeho účet předán oddělení inkasa společnosti, které poté změní stav účtu na výchozí.

Pokud k tomu dojde, věřitel může prodat výchozí účet sběrateli třetí strany, který převezme výběr poplatků a který může dokonce účtovat vyšší poplatky, aby se zbavil dluhu. Pokud v této fázi stále neproběhne žádná platba, může třetí strana předložit věc advokátní kanceláři. Advokát může vydat dlužníka k soudu, pokud dluh stále není vyrovnán.

Co se stane se selháním dluhu

Selhání dluhu má důsledky, které mohou mít trvalý dopad na reputaci a kreditní skóre dlužníka. Kredit představuje schopnost jednotlivce půjčit si peníze. Když jednotlivec požádá o půjčku, ať už zajištěnou či nezajištěnou, věřitel se podívá na kreditní skóre dané osoby, protože to pomáhá určit, zda je pravděpodobné, že je schopná splácet půjčku a její úroky. který financuje prostřednictvím dluhu nebo leasingu kapitálu. Úroky se nacházejí ve výkazu zisku a ztráty, ale lze je vypočítat také pomocí dluhového plánu. Rozvrh by měl nastínit všechny hlavní dluhy, které má společnost ve své rozvaze, a vypočítat úrok vynásobením.

Zde jsou další věci, které se stanou v případě nesplácení dluhu:

# 1 Otravní sběratelé

To je jedna z nejznepokojivějších věcí, ke kterým dochází při nesplácení dluhu. Poté, co obdrží oznámení o nesplácení dluhu a stále neprovede platby, sběratel třetí strany bombarduje dlužníka výzvami k získání plateb. Mohou dokonce přijít do bodu, kdy půjdou na pracoviště dlužníka, což často způsobuje rozpaky.

# 2 Právní problémy

Pokud dluh selže a nedojde k urovnání navzdory jednáním, může inkasní oddělení zajistit právní služby, které zašlou dlužníkovi konečné písemné oznámení o inkasu. Po vyčerpání všech ostatních prostředků k vymáhání dluhu může právní kancelář zahájit řízení proti dlužníkovi.

# 3 Další poplatky k zaplacení

Ironií ironie nesplácení dluhu je to, že když dlužník nezaplatí své dluhy z důvodu finančních potíží, ve skutečnosti to vede k vyššímu poplatku, který je třeba zaplatit.

co se stane při nesplácení dluhu

Jak se vyhnout nesplácení dluhu

Selhání dluhu se lze často vyhnout, pokud dlužník bere problém vážně a zachází s o.

# 1 Přijetí

Prvním krokem k zabránění nesplácení dluhu je přijetí. Je třeba přijmout skutečnost, že dluh vznikl kvůli nedostatku dostatečných finančních prostředků. Pokud by nyní dlužník neplnil své závazky, jak by byl schopen zaplatit půjčku plus všechny pokuty a poplatky?

# 2 Sledujte rozpočet

Práce a život na rozpočet by neměly být považovány za zbavování se potěšení ze života, ale pouze za život v rámci svých možností. Každý měsíc musí být připraven rozpočet, který vyčleňuje konkrétní částku peněz pro každou kategorii výdajů, jako jsou potraviny, účty, pojištění a další. Klíčem je dodržování rozpočtu.

# 3 Sledujte dluhy

Sledování dluhů je obzvláště užitečné pro lidi, kteří mají více než jeden dluh. Může pomoci vytvořit jednotný formulář, který podrobně popisuje každý typ dluhu, jednotlivé termíny splatnosti a splatnou částku za každý dluh. Umístěte seznam pro sledování dluhu na strategické a bezpečné místo.

# 4 Požádejte o pomoc rodinu

S dluhy musí zacházet celá rodina, nejen jeden člen. Ačkoli se nedoporučuje zapojovat děti a informovat je o těchto dluzích, manžel a manželka by si měli navzájem pomáhat při sledování dluhů.

Komunikace Komunikace Být schopen efektivně komunikovat je jednou z nejdůležitějších životních dovedností, které se musíte naučit. Komunikace je definována jako přenos informací k lepšímu porozumění. To lze provést hlasově (prostřednictvím verbálních výměn), prostřednictvím písemných médií (knihy, webové stránky a časopisy), vizuálně (pomocí grafů, grafů a map) nebo neverbálně, a to nejen pro manžela a manželku, ale také mezi pár a věřitel. Pokud je pravděpodobné, že platba bude ztracena, pomůže vám kontaktovat věřitele, jakmile zjistíte možný problém. Vysvětlete svou situaci a požádejte o trochu volnosti s příslibem co nejrychlejšího splacení plateb.

Více zdrojů

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Splatné účty Splatné účty Závazky splatné jsou závazky vzniklé, když organizace obdrží zboží nebo služby od svých dodavatelů na úvěr. Očekává se, že závazky z účtů budou splaceny do jednoho roku nebo do jednoho provozního cyklu (podle toho, který je delší). AP je považován za jednu z nejlikvidnějších forem krátkodobých závazků
  • Půjčky typu peer-to-peer Půjčky typu peer-to-peer Půjčky typu peer-to-peer jsou formou přímého půjčování peněz jednotlivcům nebo podnikům, aniž by se na transakci podílela oficiální finanční instituce. Půjčky P2P se obvykle poskytují prostřednictvím online platforem, které spojují věřitele s potenciálními dlužníky.
  • Dluh z revolveru Dluh z revolveru Dluh z revolveru je forma úvěru, která se liší od splátek úvěrů. V případě dluhů revolverů má dlužník nepřetržitý úvěrový přístup až na maximum
  • Obchodní úvěr Obchodní úvěr Obchodní úvěr je dohoda nebo porozumění mezi obchodními agenty, které umožňují výměnu zboží a služeb

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found