Zajišťovací služby - přehled, komponenty a příklad

Ověřovací služby jsou nezávislé kontroly procesů a kontrol společnosti. Cílem záruky je snížit informační riziko. Účetní profesionálové jsou obvykle kvalifikovaní odborníci v poskytování těchto služeb. Snížení rizika umožňuje zamýšleným uživatelům zdržet se zhoršených rozhodnutí. Jistota tak zlepšuje rozhodování uživatelů, jako jsou investoři a analytici.

Ověřovací služby

souhrn

  • Informované rozhodování se zvyšuje s ověřovacími službami.
  • Jistota zahrnuje pět klíčových prvků: vztah, předmět, kritéria, důkazy a závěr.
  • Audity jsou jedním z typů ověřovacích služeb a podléhají mezinárodním standardům.

Porozumění ověřovacím službám

Zajištění se zaměřuje na analýzu procesů, kontrol a operací organizace. Vypadá to, aby se zjistilo, zda podnik pracuje s odpovídající přesností. Například CPA CPA vs CFA® Při zvažování kariéry v oblasti podnikových financí nebo na kapitálových trzích často uslyšíte, jak se lidé ptají: „Mám získat CPA nebo CFA?“ a „Který je lepší?“. V tomto článku nastíníme podobnosti a rozdíly označení CPA vs CFA a pokusíme se vás nasměrovat správným směrem, který bude přijat k posouzení postupů podniku při přípravě jejich účetních a / nebo finančních záznamů.

Subjekty, které poskytují ověřovací službu, však přísně neanalyzují finanční systémy; mohou se také podívat na další oblasti podnikání, jako jsou systémy IT, vnitřní kontroly nebo jiné postupy v různých odděleních.

Rovněž ověřovací služby zahrnují testování platnosti v rámci minulých údajů hospodářských cyklů. Obchodní cyklus Obchodní cyklus je cyklus fluktuací hrubého domácího produktu (HDP) kolem jeho dlouhodobého přirozeného růstu. Vysvětluje expanzi a pokles ekonomické aktivity, které ekonomika v průběhu času prožívá. . Je důležité si uvědomit, že jistotu nelze použít jako synonymum pro slovo audit. Jistotu lze vysvětlit jako širší verzi auditu. Ve většině případů se to však obvykle bude týkat auditů finančních výkazů.

Assurance Services - komponenty

Ověřovací nebo zakázkové služby se skládají z pěti prvků. Níže je uveden seznam uvedený v Mezinárodním rámci pro ověřovací zakázky:

Prvek zapojeníPopis
Vztah tří stran• Zahrnuje odborníka, odpovědnou stranu a předpokládané uživatele.

• Odborník je kvalifikovanou osobou nebo osobami provádějícími ověření.

• Odpovědná strana je zpracovatelem informací poskytovaných odborníkovi.

• Zamýšlení uživatelé se spoléhají na výsledky ujištění a přijímají informovaná rozhodnutí.

• V našem dřívějším příkladu je praktikujícím pan Hahn. Odpovědnou stranou je Miss Lock a předpokládanými uživateli by byli akcionáři.

• V případě interního auditu může být odpovědnou stranou nižší vedení. Zamýšlenými uživateli by byla vrcholová správa.

Předmět• Rozvaha, výkaz zisku a ztráty nebo výkaz peněžních toků
Srovnávací kritéria• Existence vhodných opatření ke kontrole výše uvedeného předmětu.

• Takovými opatřeními mohou být mezinárodní standardy účetního výkaznictví.

Důkazy o splnění kritérií• Odborník se může označovat za skeptika. Hledají důkazy v předmětu, že neobsahují významné nesprávnosti.
Zpráva o ověření• Závěr ve formě zprávy, který se týká předmětu.

Je zajímavé poznamenat, že na opačném konci spektra je poradenství. Poradenské služby vytvářejí výhledové informace pro organizaci, aby se lépe usadila. Například implementace 12měsíční klouzavé prognózy hotovosti k dlouhodobému rozhodování. Assurance posuzuje minulé informace a zajišťuje jejich platnost.

Praktický příklad

Podívejme se na ujištění prostřednictvím následujícího příkladu. Amplified Inc. je veřejná letecká společnost a nabízí služby letecké společnosti pro cestující. Společnost prochází auditem za 1. čtvrtletí 2019. Její rozvaha ukazuje k 31. březnu 2019 2 miliony USD naakumulovaného paliva.

Pan Hahn pracuje pro veřejnou účetní společnost provádějící audit. Chce ověřit přesnost časově rozlišených závazků Nahromaděný závazek Nahromaděný závazek představuje výdaj, který podnik vynaložil během konkrétního období, ale ještě mu nebude účtováno. výběrem vzorku 30 záznamů. Asistent řadiče Amplified Inc, slečna Locková, přebírá odpovědnost za poskytnutí zálohy. Poté jsou poskytnuty výdejky paliva podepsané piloty na každé místo a publikovaná sazba na litr.

Pan Hahn ověřuje úplnost a platnost předložených informací. Došel k závěru, že časově rozlišené závazky jsou reprezentativní pro skutečné dlužné částky.

Změny v ujištění

V USA zákon Sarbanes-Oxley Act z roku 2002 Sarbanes Oxley Act Zákon Sarbanes-Oxley Act je federální zákon USA, jehož cílem bylo chránit investory tím, že zpřístupnění informací společností bude spolehlivější a přesnější. se stal zákonem na ochranu uživatelů finančních informací. Velké účetní skandály, jako je Enron, zhoršily důvěru ve svět investování. Proto došlo k širšímu prosazování spolehlivých a přesných informací.

Další dřívější a zásadní krok při zlepšování ověřovacích služeb sahá až do roku 1993. Americký institut CPA (AICPA) Americký institut CPA (AICPA) Americký institut CPA (AICPA) je nezisková organizace certifikovaných veřejných účetních ve Spojených státech. Státy. Byla založena v roce 1887 a jejím úkolem je vytvářet a hodnotit zkoušky Certified Public Accountant (CPA). Jednotlivci, kteří chtějí vykonávat praxi účetních ve Spojených státech, musí absolvovat konferenci o auditu a ověřování. Snažila se řešit obavy uživatelů těchto služeb a jejich pokles používání.

Krátce nato vznikl zvláštní výbor pro pojišťovací služby, který vydal zprávu. V roce 1997 byla zpráva zvláštního výboru vyjádřena potřebám těchto klientů.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Auditování účetnictví Účetnictví je pojem, který popisuje proces konsolidace finančních informací tak, aby byly jasné a srozumitelné pro všechny
  • Analýza účetní závěrky Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti.
  • Etické vs. právní normy Etické vs. právní normy Etické vs. právní normy: jaký je rozdíl? Investiční profesionálové dělají rozhodnutí, která jsou etická a respektují zákony
  • Nejlepší účetní skandály Nejlepší účetní skandály V posledních dvou desetiletích došlo k nejhorším účetním skandálům v historii. V důsledku těchto finančních katastrof byly ztraceny miliardy dolarů. V tomhle

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found