Vanliga frågor och svar om Robin Good

Låter det för bra för att vara sant att kunna donera pengar till välgörenhet utan att det kostar något? Ja kanske, men det är det inte. Här har vi samlat tydlig information om hur Robin Good fungerar. Är det verkligen gratis? Helt gratis. Hela poängen med Robin Good är att du som användare skall kunna bidra till en bättre värld utan att det kostar dig något. Robin Good kommer alltid att vara gratis för dig som användare. »

Author image Johan

3 sätt att bidra till välgörenhet gratis

Det är inte bara Robin Good som låter dig generera gratis pengar till välgörenhet. Det finns fler sätt att bidra med ännu mera pengar utan att det kostar dig en krona. Här är våra tre bästa tips. Big Heart Den svenska appen Big Heart har kommit på en smart idé på hur man genererar pengar till välgörenhet. Med deras app visas reklam på din låsskärm. Intäkterna från den reklamen går till välgörenhet, och precis som hos Robin Good så väljer du själv vart pengarna skall gå. »

Author image Jezper

Vad är ett 90-konto?

Svenska hushåll skänker varje år flera miljarder kronor till välgörenhet och den stora merparten går till så kallade 90-konton. Men vad är egentligen ett 90-konto? Ett 90-konto är ett plusgirokonto som kontrolleras av den ideella föreningen Svensk Insamlingskontroll och som börjar med just siffran 90. Barncancerfonden har till exempel plusgiro 902090-0 och FNs flyktingorgan UNHCR har 900164-5. I Sverige finns inga lagar som kontrollerar hur insamlingar av pengar skall gå till. »

Author image Johan