Funkce CHISQ.INV - vzorec, příklady, jak používat

Funkce CHISQ.INV je zařazena do seznamu Statistické funkce aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik Excel. Vypočítá inverzní hodnotu levostranné pravděpodobnosti rozdělení chí-kvadrát.

Ve finanční analýze Popis pracovní pozice finančního analytika Níže uvedený popis pracovní pozice finančního analytika poskytuje typický příklad všech dovedností, vzdělání a zkušeností potřebných k získání pozice analytika v bance, instituci nebo korporaci. Provádějte finanční prognózy, vykazování a sledování provozních metrik, analyzujte finanční údaje, vytvářejte finanční modely, tato funkce může být užitečná při zjišťování odchylek v předpokladech. Zvažte například přesný stroj, který vyrábí kuličky pro vysoce kvalitní kuličkové ložisko o průměru přesně 2 000 μm (2 mm). Za předpokladu, že stroje obvykle vyrábějí kuličky této velikosti v průměru, ale jednotlivé kuličky se mohou po normální distribuci mírně lišit v obou směrech.

V závislosti na výrobních podmínkách, jako je dodaná surovina, faktor vlhkosti atd., Se výroba bude lišit, takže některé stroje produkují kuličky rozložené kolem cíle 3000 μm, zatímco jiné vyrábějí kuličky se širší distribucí. Proto se parametr odchylky normálního rozdělení velikostí koulí u jednotlivých strojů liší. Pomocí CHISQ můžeme modelovat rozptyl konkrétního stroje.

Vzorec

= CHISQ.INV (pravděpodobnost, stupeň_volnosti)

Funkce CHISQ.INV používá následující argumenty:

  1. Pravděpodobnost (povinný argument) - Toto je pravděpodobnost spojená s distribucí chí-kvadrát.
  2. Deg_freedom (povinný argument) - Toto je počet stupňů volnosti. Musí to být celé číslo mezi 1 a 1010.

Chcete-li se dozvědět více, spusťte nyní náš bezplatný kurz Excel!

Jak používat funkci CHISQ.INV v aplikaci Excel?

Abychom pochopili použití funkce CHISQ.INV, zvažte příklad:

Příklad 1

Předpokládejme, že máme následující údaje:

Funkce CHISQ.INV

Vzorec pro výpočet inverzní funkce levostranné pravděpodobnosti rozdělení chí-kvadrát je uveden níže:

CHISQ.INV - Příklad 1

Výsledek získáme níže:

CHISQ.INV - Příklad 1a

Takže inverzní hodnota levostranné pravděpodobnosti rozdělení chí-kvadrát je 0,71335.

Je třeba pamatovat na funkci CHISQ.INV

  1. Pokud argument deg_freedom není celé číslo, je oříznut programem MS Excel.
  2. #HODNOTA! error - Nastane, když některý z poskytnutých argumentů je nečíselný - to znamená, že je MS Excel nedokáže rozpoznat jako číselné hodnoty.
  3. # ČÍSLO! error - Vyskytuje se, když:
    • Hodnota pravděpodobnosti je menší než nula nebo větší než nebo se rovná jedné.
    • Argument stupně_volnosti je menší než 1 nebo větší než 1010.
  4. Funkce CHISQ.INV byla zavedena v aplikaci Excel 2010, a proto není k dispozici v dřívějších verzích.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA Financial Modeling Certification FMVA® Certification Připojte se k 350 600+ studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce důležitými funkcemi aplikace Excel! Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte svou finanční analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Excel pro finance - vzorce a funkce Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Výukový program pro pokročilé funkce aplikace Excel
  • Průvodce a seznam - Pokročilé vzorce aplikace Excel Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Klávesové zkratky aplikace Excel - Windows a Mac Zkratky pro Excel PC Mac Zkratky pro Excel - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found