Podmínky a definice s pevným příjmem - co potřebujete vědět

Vítejte v příručce Finance k nejdůležitějším podmínkám s pevným příjmem. Pro úplné pochopení dluhopisů a cenných papírů s pevným výnosem navštivte náš kurz Základy fixního příjmu.

Glosář s pojmem Bond Fixed Income

Anuita:

Anuita je řada plateb ve stejných časových obdobích, garantovaná na pevný počet let.

Faktor anuity:

Současná hodnota 1 $ zaplacená za každé z „t“ období.

Trvalá věčnost:

Konstantní tok identických peněžních toků bez konce.

Korelace:

Statistické měření toho, jak se dva cenné papíry pohybují ve vztahu k sobě navzájem.

Kupón sazba:

Výše úroku získaného investorem do dluhopisů vyjádřená na nominálním ročním základě.

Aktuální výnos:

Kupón z dluhopisu dělený tržní cenou dluhopisu vyjádřenou v procentech.

Faktor slevy:

Procentní sazba potřebná k výpočtu současné hodnoty budoucího peněžního toku.

Očekávaná hodnota:

Předpokládaná hodnota pro danou investici. Vypočítejte EV vynásobením každého možného výsledku jeho pravděpodobností výskytu a poté vypočítejte součet všech těchto hodnot.

Rostoucí věčnost:

Neustálý tok peněžních toků bez konce, u kterého se očekává, že bude růst neomezeně dlouho.

Klouzavý průměr:

Průměr dat časových řad (pozorování rovnoměrně rozložená v čase) z několika po sobě jdoucích období. Nazývá se „pohybující se“, protože se neustále přepočítává, jakmile jsou k dispozici nová data.

Nominální hodnota:

Emitent po splatnosti vrátil částku jistiny emitentovi dluhopisů.

Časová hodnota peněz:

Koncept, že peníze, které jsou nyní k dispozici, má větší hodnotu než stejné množství peněz, které bude k dispozici v budoucnosti, a to díky tomu, že peníze, které jsou nyní k dispozici, lze investovat, a tím v budoucnu zvýšit.

Výnos do splatnosti:

Roční výnos získaný investorem do dluhopisů při nákupu dluhopisu dnes a jeho držení až do splatnosti.

Zaregistrujte se hned teď na Finančním dluhopisovém kurzu a učte se od našich trenérů na ulici!

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce nejběžnějšími podmínkami dluhopisů a pevných výnosů. Chcete-li se dále učit a rozvíjet svou kariéru finančního analytika, budou vám užitečné tyto další finanční zdroje:

  • Junk Bonds Junk Bonds Junk Bonds, také známé jako dluhopisy s vysokým výnosem, jsou dluhopisy, které jsou ratingovými agenturami hodnoceny pod investičním stupněm (viz obrázek níže). Nevyžádané dluhopisy nesou vyšší riziko selhání než jiné dluhopisy, ale platí vyšší výnosy, aby byly atraktivní pro investory.
  • Emitenti dluhopisů Emitenti dluhopisů Existují různé typy emitentů dluhopisů. Tito emitenti dluhopisů vytvářejí dluhopisy, aby si vypůjčili prostředky od držitelů dluhopisů, které mají být splaceny při splatnosti.
  • Cena dluhopisu Cena dluhopisu Cena dluhopisů je věda výpočtu emisní ceny dluhopisu na základě kupónu, nominální hodnoty, výnosu a doby do splatnosti. Ceny dluhopisů umožňují investorům
  • Finanční modelování Finanční modelování Zdarma zdroje a návody k finančnímu modelování, které vám pomohou naučit se nejdůležitější koncepty vlastním tempem. Tyto články vás naučí osvědčené postupy v oblasti finančního modelování se stovkami příkladů, šablon, průvodců, článků a dalších. Zjistěte, co je finanční modelování, jak sestavit model, dovednosti aplikace Excel, tipy a triky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found