Standard & Poor's Fundamentals of Corporate Credit Analysis - Overview

Standard & Poor’s Fundamentals of Corporate Credit Analysis je podrobný průvodce, jehož autory jsou odborníci společnosti Standard & Poor’s, americké společnosti poskytující finanční služby, která poskytuje ratingy zemí, dluhopisů, komodit a dalších investic. Průvodce S&P poskytuje úvěrovým profesionálům Cesta kreditního analytika Pro profesionály, kteří se chtějí vydat na kariérní cestu úvěrového analytika, potřebují získat bakalářský titul v oboru podnikání, financí nebo účetnictví nebo alespoň se znalostmi, které potřebují k určení finanční síly podnikových dlužníků a porozumět inherentním rizikům, která představují různé podnikové dluhové nástroje.

Standard & Poor's Fundamentals of Corporate Credit Analysis

Průvodce také poskytuje úvěrovým profesionálům základní nástroje, které potřebují k tomu, aby mohli předpovídat úvěry, hodnotit různá obchodní rizika a hodnotit vyhlídky na zotavení konkrétních finančních nástrojů v případě, že na společnost bude vyhlásen bankrot.

souhrn

  • Standard & Poor’s Fundamentals of Corporate Credit Analysis je rámec vytvořený odborníky společnosti Standard and Poor's pro použití úvěrovými profesionály a studenty.
  • Průvodce pomáhá úvěrovým profesionálům pochopit inherentní rizika přítomná v různých dluhových nástrojích a vyhodnotit riziko selhání dlužníků.
  • Poskytuje studentům nástroje potřebné k analýze společnosti k určení její bonity a ke konečnému rozhodnutí o kreditu.

Autoři a vydavatelé

Základy analýzy úvěrů společnosti S & P sepsali dva autoři - Blaise Ganguin a John Bilardello.

John Ganguin byl výkonným ředitelem v oddělení Corporate & Government Evaluation Standard & Poor a zodpovídal za dohled nad několika týmy více než 150 úvěrových analytiků. Učil také na různých institucích, jako je INSEAD, a na univerzitách v Curychu, Nottinghamu a Clermont Ferrand. Ganguin také založil v Evropě tým Standard & Poor’s Leverage Finance.

John Bilardello byl výkonným ředitelem v oddělení korporátního a vládního hodnocení S&P. Byl také globálním vedoucím korporátních úvěrových hodnocení, oddělení s více než 600 analytiky a více než 4 000 ratingy. S více než 33 lety ve společnosti S&P je Bilardello považován za odborníka v oblasti úvěrové analýzy, obchodní strategie a správy úvěrových analytiků.

Standard and Poor’s je zodpovědný za publikování výzkumu a hodnocení akcií, dluhopisů a komodit. Je předním poskytovatelem indexů nezávislých úvěrových ratingů, indexů, investičních průzkumů, dat a ocenění. Společnost, která byla založena v roce 1860, publikuje širokou škálu srovnávacích indexů, které pomáhají investorům vyhodnotit potenciální investice a činit finanční rozhodnutí. S&P je jednou ze tří hlavních ratingových agentur Ratingová agentura Ratingová agentura je společnost, která hodnotí finanční sílu společností a vládních subjektů, zejména jejich schopnost setkat se s hlavním a ve Spojených státech; další dvě agentury jsou Fitch Ratings a Moody’s Investor’s Service.

Součásti základů analýzy úvěrů společnosti S&P

Průvodce je rozdělen do následujících tří hlavních částí:

Část I Firemní úvěrové riziko

Sekce podnikového úvěrového rizika pomáhá úvěrovým analytikům identifikovat všechna rizika přítomná v analyzované společnosti, měřit její úvěrový rating prostřednictvím finančních prognóz a srovnávacích testů s kolegy. Zaměřuje se na faktory, které určují provozní a finanční výkonnost společnosti, aby se určila její bonita. Důvěryhodnost Důvěryhodnost, jednoduše řečeno, je tak „hodná“ nebo zaslouží si úvěr. Pokud si věřitel věří, že dlužník včas splní svůj dluhový závazek, je dlužník považován za bonitního. .

Část I knihy obsahuje šest kapitol, které obsahují následující:

Kapitola 1: Vládní a venkovská rizika

Tato kapitola pojednává o pravomocích, které mají svrchované vlády, a o tom, jak tato moc ovlivňuje finanční a provozní prostředí podnikových subjektů. Diskutuje také o tom, jak charakteristiky země, jako je infrastruktura, pracovní síla, právní systém, vzdělávací systém, přírodní zdroje atd., Formují podniky, které v této zemi působí.

Kapitola 2: Průmyslová rizika

Kapitola 3: Firemní obchodní rizika

Tato kapitola pojednává o různých rizicích, která jsou neodmyslitelnou součástí podnikání. Začíná to identifikací faktorů, které řídí soutěž, aby určily organizace, které mají potenciál uspět nebo selhat.

Kapitola 4: Faktor řízení

Kapitola 5: Analýza finančních rizik

Kapitola 6: Prognózy a modelování peněžních toků

Část II Úvěrové riziko dluhových nástrojů

Druhá část Základy analýzy podnikového úvěru pokrývá inherentní rizika, která představují dluhové nástroje používané společnostmi jako zdroj financování. Některá rizika závisí na typu dluhového nástroje, podmínkách a podmínkách, kterými se řídí vztah mezi věřitelem a dlužníkem, a na tom, jak se různé finanční nástroje staví proti sobě.

Tato část obsahuje následující tři kapitoly:

Kapitola 7: Dluhové nástroje a dokumentace

Kapitola podrobně popisuje vlastnosti a použití různých typů dluhových nástrojů, které jsou dlužníkům k dispozici. Zahrnuje také dokumentaci dluhových nástrojů, jako jsou úvěrové smlouvy a úvěrové úvěry.

Kapitola 8: Insolvenční režimy a dluhové struktury

Kapitola pojednává o vyhlídkách na vymáhání různých dluhových nástrojů v případě platební neschopnosti společnosti. Pokrývá také to, jak režimy zajištění, podřízenosti a insolvence v kolaterálu ovlivňují věřitele, když dlužník prožívá finanční otřesy.

Kapitola 9: Odhad vyhlídek na obnovení

Kapitola podrobně popisuje různé scénáře, které mohou vést k platební neschopnosti mezi společnostmi. Úvěroví analytici se také učí, jak odhadnout vyhlídky na zotavení pro každý typ dluhového nástroje, který je společnostem k dispozici.

Část III Měření úvěrového rizika

Tato část podrobně popisuje úvěrová rizika, která jsou vlastní společnostem i různým dluhovým nástrojům.

Zahrnuje následující dvě kapitoly:

Kapitola 10: Dáme to dohromady: Hodnocení kreditu

Kapitola vybavuje studenty dovednostmi, jak používat systémy hodnocení úvěrového rizika k provádění úvěrových hodnocení. Text obsahuje případové studie v přílohách, které mohou studenti použít jako praktickou příručku k hodnocení rizika selhání dlužníků a vyhlídek na vymáhání dluhových nástrojů.

Kapitola 11: Měření úvěrového rizika: ceny a řízení úvěrového rizika

Kapitola učí studenty, jak pomocí bodového hodnocení úvěrového rizika odhadnout cenu dluhových nástrojů a riziko ztráty. Pokrývá rovněž Basel II Basel II Basel II je druhou sadou mezinárodních bankovních předpisů definovaných Basilejským výborem pro bankovní dohled (BCBS). Jedná se o rozšíření předpisů pro minimální kapitálové požadavky definované v Basel I. Rámec Basel II funguje ve třech pilířích: Požadavky na kapitálovou přiměřenost, Kontrola orgánem dohledu a Tržní disciplína. dohoda a její navrhovaný přístup k měření úvěrového rizika.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Hodnocení dluhopisů Hodnocení dluhopisů Hodnocení dluhopisů jsou vyjádřením bonity podnikových nebo státních dluhopisů. Ratingy zveřejňují ratingové agentury a poskytují hodnocení finanční síly a schopnosti emitenta dluhopisů splácet jistinu a úroky dluhopisu podle smlouvy.
  • Dovednosti úvěrového analytika Dovednosti úvěrového analytika Aby mohl být člověk v dané roli efektivní, musí mít klíčové dovednosti v oblasti úvěrového analytika. K posouzení žádosti o půjčku je zapotřebí úvěrový analytik
  • Školení dokumentace komerčního úvěru Školení dokumentace komerčního úvěru Školení dokumentace komerčního úvěru je formální školení poskytované finančním institucím a úvěrovým profesionálům, kteří se podílejí na komerčním půjčování
  • Analýza úvěrového rizika Analýza úvěrového rizika Analýzu úvěrového rizika lze považovat za rozšíření procesu přidělování úvěrů. Poté, co jednotlivec nebo podnik požádá banku nebo finanční instituci o půjčku, půjčující instituce analyzuje potenciální přínosy a náklady spojené s půjčkou.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found