Upravený hrubý příjem (AGI) - přehled, odpočty, formulář 1040

Upravený hrubý příjem (AGI) se týká celkového hrubého příjmu jednotlivce sníženého o konkrétní odpočty. AGI je výchozím bodem pro výpočet daně splatné od jednotlivého daňového poplatníka ve Spojených státech. Internal Revenue Code (IRC) definuje dva pojmy - hrubý příjem a upravený hrubý příjem ve 26 USA. §61, respektive §62.

Upravený hrubý příjem

Podle 26 USC §61 se hrubý příjem Hrubý příjem Hrubý příjem vztahuje k celkovému příjmu dosaženému jednotlivcem na výplatě před zdaněním a jinými odpočty. Zahrnuje všechny příjmy jednotlivce ze všech zdrojů - včetně mezd, příjmů z pronájmu, úrokových výnosů a dividend. individuálního daňového poplatníka je definován jako příjem ve formě kompenzace, spropitné, výnosy z podnikání, licenční poplatky, anuity, úroky, nájemné, úroky z nemovitosti atd.

U hrubého příjmu provedeme několik úprav, abychom dospěli k upravenému hrubému příjmu, který je vhodnější pro účely zdanění. Úpravy spadají do určitých kategorií, jak je definováno v 26 U.S.C. §61. Některé z hlavních kategorií jsou popsány níže.

Upravený upravený hrubý příjem (MAGI) vs. upravený hrubý příjem

Je důležité rozlišovat mezi Modified AGI a AGI, což je související koncept a ovlivňuje konečné číslo AGI.

K upravenému upravenému hrubému příjmu (MAGI) se dospěje přičtením určitých odpočtů provedených během výpočtu upraveného hrubého příjmu. MAGI se používá ke kontrole, zda má daňový poplatník nárok na určité odpočty. Například pokud daňový poplatník ohlásí MAGI nad 80 000 $, nemá nárok na odpočet úroků zaplacených za studentské půjčky.

Druhy odpočtů

1. Obchodní a obchodní odpočty

Jedná se o odpočty vztahující se na jednotlivé vlastníky podnikatelů Podnikatel Podnikatel je osoba, která začíná, navrhuje, zakládá a provozuje nový podnik. Místo toho, abyste byli zaměstnancem a podávali zprávy nadřízenému za služby poskytované jako vlastníci, nikoli jako zaměstnanci.

2. Obchodní a obchodní odpočty zaměstnanců

Jedná se o odpočty, které mohou zaměstnanci požadovat za své služby poskytované v rámci obchodu nebo podnikání. IRC definuje mnoho takových odpočtů, například:

  • Úhrady výdajů zaměstnanců: Jedná se o výdaje, které daňový poplatník vynaloží na výkon služby jako zaměstnanec. Zaměstnanec může například požadovat odpočty, pokud zaplatil ubytování na služební cestě.
  • Určité výdaje výkonných umělců: Výdaje výkonného umělce v souvislosti s dodáním jejich představení. Turistický umělec může například požadovat odpočet svých cestovních výdajů.
  • Určité výdaje úředníků: Vládní úředníci mohou požadovat odpočty výdajů při výkonu svých povinností, pouze pokud jsou úředníkům placeny za poplatek.
  • Určité výdaje učitelů: Učitelé na školách mohou požadovat odpočty ze svých příjmů za výdaje vzniklé při poskytování jejich služeb jako pedagogů. Například učitel může požadovat odpočet za papírnictví zakoupené pro použití ve třídě.
  • Určité výdaje na zásoby ozbrojených sil: Členové rezerv ozbrojených sil Spojených států mohou požadovat výdaje vzniklé při výkonu jejich povinností, pokud tyto povinnosti vyžadují, aby cestovali více než 100 mil od domova.

3. Důchodové spoření

Daňoví poplatníci, kteří přispívají na individuální důchodové účty (IRA), mohou požadovat odpočty nařízené 26 U.S.C. § 219. V současné době je odpočitatelná částka maximálně 5 000 USD pro osoby mladší 50 let. Daňoví poplatníci, kteří mají 50 let a více, mohou požadovat dalších 1 000 USD, celkem tedy až 6 000 USD.

4. Pokuty za propadnutí spořicího účtu

Za výběr finančních prostředků ze spořicího účtu před stanoveným datem jsou často uloženy pokuty. Pokuty lze odečíst z hrubého příjmu. Snižuje daňové zatížení těch, kteří možná budou muset z důvodu nouze čerpat své úspory.

5. Zdravotní spořící účty

Jednotliví daňoví poplatníci, kteří přispívají na účet zdravotního spoření (HSA), mohou požadovat odpočty až do limitů definovaných v 26 U.S.C §223. HSA je spořicí účet Spořicí účet Spořicí účet je typický účet v bance nebo družstevní záložně, který umožňuje jednotlivci v případě potřeby vložit, zabezpečit nebo vybrat peníze. Spořicí účet obvykle platí určité úroky z vkladů, i když sazba je poměrně nízká. kde částka, z níž bude použita pouze na kvalifikované výdaje na lékařskou péči.

6. Výdaje na vysokoškolské vzdělávání

Daňový poplatník může požadovat odpočty za školné zaplacené za vysokoškolské nebo vysoké školy. Podle 26 U.S.C. § 222, daňový poplatník s upraveným upraveným hrubým příjmem nižším než 65 000 $ může požadovat 4 000 $. Daňový poplatník s upraveným upraveným hrubým příjmem od 65 000 do 80 000 $ může požadovat 2 000 $. Jednotlivec s upraveným upraveným hrubým příjmem nad 80 000 $ nemůže provádět žádné odpočty.

7. Úroky ze studentských půjček

Odpočet je povolen pod 26 U.S.C. § 221 o úroky zaplacené za studentské půjčky. Částka se rovná úrokům placeným během roku až do maximální výše 2 500 USD.

Formulář 1040

Formulář 1040 je formulář, který jednotlivý daňový poplatník používá k podání svých daní. První položkou ve formuláři je hrubý příjem. Po výpočtu hrubého příjmu se od hrubého příjmu odečtou odpočty z přílohy I formuláře, aby se dospělo k upravenému hrubému příjmu.

Příloha I je součástí formuláře 1040, kde je nárokováno mnoho z výše popsaných odpočtů. Obrázek níže reprodukuje formulář 1040 a odpovídající část přílohy I.

Upravený hrubý příjem - plán 1

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Formulář 1040EZ Formulář 1040EZ Formulář 1040-EZ je typ amerického federálního formuláře daně z příjmu, který byl nabízen Internal Revenue Service (IRS) až do daňového roku 2017. Mnoho amerických daňových poplatníků použilo tento formulář k podání a nahlášení své federální daně z příjmu pro rok. Formulář 1040-EZ byl spolu s formulářem 1040-A ukončen v roce 2018.
  • Jak používat web IRS.gov Jak používat web IRS.gov IRS.gov je oficiální web Internal Revenue Service (IRS), americké agentury pro výběr daní. Webové stránky používají podniky a
  • Trvalé / dočasné rozdíly v daňovém účetnictví Trvalé / dočasné rozdíly v daňovém účetnictví Trvalé rozdíly se vytvářejí, když existuje rozpor mezi příjmem z knihy před zdaněním a zdanitelným příjmem v rámci daňového přiznání a daňového účetnictví, který se zobrazuje investorům. Skutečná splatná daň bude pocházet z daňového přiznání. Tato příručka prozkoumá dopad těchto rozdílů v daňovém účetnictví
  • Rozvrh A Rozvrh A Rozvrh A je formulář daně z příjmu, který se ve Spojených státech používá k deklarování odpočtů za jednotlivé položky. Je připojen k formuláři 1040 pro daňové poplatníky, kteří platí roční daně z příjmu. Daňoví poplatníci si mohou vybrat, zda budou požadovat buď standardní odpočet daňového přiznání, nebo rozčlenit své oprávněné odpočty řádek po řádku.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found