Souhrnné pojištění proti ztrátě - přehled, význam, modelování

Souhrnné pojištění stop-loss je druh pojištění, které chrání pojištěné, pokud celkový počet pojistných událostí v rámci konkrétního krytí v jejich pojistné smlouvě skončí vyšší, než se očekávalo. Souhrnné pojištění stop-loss se obvykle přidává k pojistným smlouvám zaměstnavatelů, které kryjí zaměstnance, kteří se k této smlouvě přihlásí.

Souhrnné pojištění Stop-Loss

Stop-loss pokrytí obvykle zahrnuje lékařské a zubní výhody HMO vs. PPO: Co je lepší? Získání nejlepší zdravotní péče často vyžaduje volbu mezi HMO vs. PPO. Musíte být schopni informovaně se rozhodnout, který plán bude fungovat nejlépe. mnoho zaměstnanců na plný úvazek si užívá jako součást svého zaměstnání. Někdy to může zahrnovat krátkodobé zdravotní postižení a náklady na péči o zrak, které vzniknou zaměstnancům. Specifika jsou sjednána v době návrhu politiky.

Proč by zaměstnavatel potřeboval na svém pojištění pojištění?

Ve skutečném světě se často stávají nepředvídané okolnosti. Pokud by ve vaší společnosti potřebovalo nouzové lékařské ošetření nebo zubní ošetření příliš mnoho zaměstnanců, mohlo by dojít k tomu, že zaměstnavatel v daném konkrétním roce nezískal dostatečné pokrytí a mohl by se dostat do obtížné právní situace.

Pokud by například příliš mnoho zaměstnanců jedlo sladkosti a potřebovali by zaplnit dutiny u zubaře, mohlo by to skončit tak, že by bylo nutné souhrnné pojištění stop-loss, aby bylo zajištěno odpovídající krytí! Zaměstnavatel si přeje chránit se a zároveň svým zaměstnancům nabídnout nejlepší možné krytí. Souhrnné pojištění stop-loss je dalším nástrojem v jejich arzenálu, který zajišťuje, že se tak stane.

Jak to funguje

Souhrnné pojištění stop-loss poskytuje určitý druh stropu pro pojištění zaměstnavatele a závazky, kterým mohou zaměstnavatelé čelit. Ve skutečnosti to omezí vystavení zaměstnavatele riziku odpovědnosti.

Uzávěrka zpětného chodu - jak to funguje

Modelování a agregované pojištění proti ztrátám

Finanční modelování je efektivní způsob stanovení prémie za stop-loss. Model používá prediktivní analýzu k určení poplatků za pojistné, aby se zabránilo nákladům na pokrytí stop-loss. Finanční modelování je v pojišťovnictví zásadní, protože pomáhá určit, jaké pojistné je třeba účtovat a za koho.

Kdy může agregát Stop-Loss fungovat?

Aby agregovaný stop-loss fungoval, musí být obecně splněny tři podmínky. Obsahují:

  1. Nárok musí být takový, který je součástí dávky, na kterou se vztahuje skupinový zdravotní plán.
  2. K nároku došlo během období, na které se vztahovala politika stop-loss.
  3. Zaměstnavatel požaduje náhradu pro způsobilého zaměstnance.

Stanovení vhodnosti pro agregát Stop-Loss

Souhrnné plány stop-loss nejsou pro každou společnost. Pokud společnost pojišťuje více než 3000 zaměstnanců, může být vhodné zakoupit pojištění, které tuto funkci neobsahuje. Důvodem je, že existuje dostatek zaměstnanců, aby se plán řídil předvídatelným modelem, zatímco u menší společnosti existuje vyšší pravděpodobnost odchylky Varianční vzorec Varianční vzorec se používá k výpočtu rozdílu mezi předpovědí a skutečným výsledkem. pokud dojde ke katastrofickému nároku.

Při rozhodování, zda získat pojištění stop-loss, hraje důležitou roli také druh povolání, v němž pojištění zaměstnanci působí. Zaměstnanci pracující v oblasti s větší pravděpodobností úrazu se vystavují vyššímu riziku jakéhokoli druhu úrazu, včetně těch, u nichž existuje velké tvrzení, které může jako součást plánu vyžadovat funkci stop-loss. Pokud se při práci v takové oblasti zraní dostatek zaměstnanců, může to zaměstnavatele vystavit odpovědnosti nad rámec standardního pojistného plánu.

Geografická oblast, pod kterou zaměstnanci pracují, je také důležitá při určování vhodnosti pro pokrytí stop-loss. V některých zemích je riskantnější podnikat a jednotlivci, kteří tam žijí, vykazují celkově horší zdraví, než je průměr. To může vést k většímu objemu nároků vůči pojistné smlouvě, která může vyžadovat stop-loss, aby byla účinná.

Kdy lze žádost zamítnout?

Nárok lze zamítnout v rámci stop-loss z různých důvodů, včetně:

  1. Opožděná registrace účastníka, který uplatňuje nárok. I když plán zaměstnance umožňuje pozdní registraci, dopravce stop-loss může odmítnout pokrytí.
  2. Osobní nebo zvláštní listy nepřítomnosti často nejsou kryty stop-loss.
  3. Správci třetích stran (TPA) mohou nárok zamítnout, což může vyústit v soudní spor, kde bude třeba poskytnout klinické důkazy (např. Pokud je léčba možná považována za experimentální).
  4. Chyba zdroje souboru, kde zaměstnavatel potenciálně vynechá přihlášení jednoho nebo více zaměstnanců k plánu, na který se vztahuje nosič stop-loss.

Související čtení

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní finanční zdroje níže:

  • Komerční pojišťovací makléř Komerční pojišťovací makléř Komerční pojišťovací makléř je jednotlivec, jehož úkolem je působit jako prostředník mezi poskytovateli pojištění a zákazníky. Existence komerčních pojišťovacích makléřů vede dlouhou cestou k tomu, aby se zákazníci neztratili v moři důvěryhodných a bezohledných poskytovatelů pojištění.
  • Pojistitelé pro život a zdraví Pojistitelé pro život a zdraví Pojistitelé pro život a zdraví (L&H) jsou společnosti, které poskytují krytí rizika ztráty života a léčebných výloh způsobených nemocí nebo úrazy. Zákazník - kupující pojistné smlouvy - platí pojistné za krytí.
  • Zajišťovací společnosti Zajišťovací společnosti Zajišťovací společnosti, také známé jako zajistitelé, jsou společnosti, které poskytují pojištění pojišťovacím společnostem. Jinými slovy, zajišťovací společnosti jsou společnosti, které dostávají závazky z pojištění od pojišťoven.
  • Variabilní životní pojištění Variabilní životní pojištění Variabilní životní pojištění je forma životního pojištění, která kombinuje vlastnosti životního pojištění a investování. Charakteristika: pojistné půjčky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found