Affiliate marketing - přehled, jak to funguje, problémy

Affiliate marketing nastává, když jednotlivec nebo společnost uvádí na trh produkty nebo služby jiného subjektu nebo společnosti Produkty a služby Produkt je hmotná položka, která je uvedena na trh za účelem získání, pozornosti nebo spotřeby, zatímco služba je nehmotnou položkou, z níž vyplývá. Pokud někdo koupí nabízený produkt z důvodu vašeho marketingového úsilí, obdržíte provizi na základě jeho nákupu.

affiliate marketing

Jak to funguje

Metoda affiliate marketingu poskytuje finanční pobídky pro jednotlivce, aby tvrdě pracovali jménem společností na prodeji svých produktů prostřednictvím různých sociálních médií a webových platforem. E Commerce Business Models Existuje celá řada obchodních modelů eCommerce. Trhy, maloobchodníci a značky soutěží o podnikání v eCommerce. Tento přehled nastiňuje. Často se považuje za metodu sdílení příjmů a podporuje příspěvky a úsilí přidružených marketingových pracovníků.

Někteří výrobci a obchodníci tento typ modelu platby za výkon vysoce oceňují, protože náklady na marketing vznikají pouze v případě, že je získán příjem z prodaného produktu. Dnešní přidružené programy jsou do značné míry založeny na sdílení příjmů, což je výsledkem přímých nákladů na akci. Některé jsou také cenou za proklik, i když se tento model používá méně často.

V přidružených sítích existují čtyři klíčové oblasti, které zahrnují obchodník, síť, vydavatel, a zákazník. I když existují různé podskupiny, které se objevují v různých klastrech přidruženého marketingu, ilustrace níže představuje pracovní postup ze čtyř hlavních skupin:

Affiliate marketing - hlavní skupiny

Elektronický obchod a affiliate marketing

v roce 1996 začala Amazon.com nabízet program přidruženého marketingu. Odkazy na knihy umístěné na webových stránkách, které by následně vedly k prodeji na Amazonu, by vedly k vyplacení provize hostiteli odkazu. V průběhu let vzestup internetu a rozvoj platforem elektronického obchodování pomohly vyvolat vzestup affiliate marketingu v globálním digitálním měřítku.

Růst online nakupování na mobilních zařízeních dále zvyšuje růst affiliate marketingu, protože se může velmi dobře stát novou tváří marketingu v příštích generacích. Partnerské programy umožňují společnostem minimalizovat své vlastní marketingové náklady a platit pouze za výsledky.

Tvůrci obsahu v digitálním věku

Affiliate marketing se rozběhl s příchodem platforem řízených digitálním obsahem, jako je YouTube. Na takových platformách tvůrci obsahu často inzerují určitý produkt nebo službu a poté buď vloží odkaz do videa nebo do pole s popisem níže, čímž přivedou provoz na web a získají provizi z jakéhokoli prodeje.

Taková stimulační strategie je jednou ze silných stránek platformy založené na tvůrcích obsahu, která umožňuje uvádět na trh nesčetné množství produktů napříč všemi věkovými skupinami a demografickými skupinami. Demografické údaje Demografické údaje se vztahují k sociálně-ekonomickým charakteristikám populace, které podniky používají k identifikaci produktu. preference a nákupní chování zákazníků. Díky vlastnostem cílového trhu si společnosti mohou vytvořit profil své zákaznické základny. .

Víceúrovňový marketing vs. affiliate marketing

Mezi víceúrovňovým marketingem a affiliate marketingem existuje několik klíčových rozdílů, protože ty dva jsou někdy zmatené. Hierarchický program, ve kterém jednotlivci najímají a podepisují partnery nebo dílčí partnery a kterým je následně poskytována provize Komise Komise odkazuje na odměny vyplácené zaměstnanci po dokončení úkolu, kterým je často prodej určitého počtu produktů nebo služby pro jejich podnikání, je klíčovým aspektem víceúrovňového marketingu, nikoli však affiliate marketingu. Ta druhá může někdy zahrnovat dvě úrovně, ale obecně tomu tak není a nejedná se o marketingové programy založené na doporučeních.

Problémy s affiliate marketingem v digitálním věku

Affiliate marketing v digitálním věku může někdy vést k agresivním a rušivým formám reklamy, jako je e-mailový spam nebo adware. Taková agresivní marketingová taktika často může využívat falešnou reklamu, mnohokrát si obchodníci neuvědomují, že jejich produkty jsou uváděny na trh takovým způsobem.

Spamová pošta a adware jsou neustálým problémem, protože více světa se pohybuje směrem k online nakupování, ale e-mailové stroje a poskytovatelé obsahu dělají stále lepší práci při odstraňování uživatelů, kteří chtějí zneužívat motory přidruženého marketingu.

Klíčové jídlo

Affiliate marketing se používá novými způsoby, jak se dále zakořenujeme v našem digitálním životě a hledáme nové způsoby, jak získat doporučení ke koupi produktů nebo jak je doporučovat lidmi, kterým důvěřujeme.

Přijímá nové způsoby, jak se stát inovativní platformou pro webový elektronický obchod nebo obsahové platformy, které podporují růst podnikání a podporují ambiciózní inzerenty hledající model sdílení zisku, který by jim pomohl v jejich podnikání.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • 4 P's of Marketing 4 P's of Marketing „4 P's of Marketing“ odkazují na čtyři klíčové prvky zahrnující proces marketingu produktu nebo služby. Zahrnují marketingový mix, což je
  • Marže příspěvku po uvedení na trh (CMAM) Marže příspěvku po uvedení na trh (CMAM) Marže příspěvku po uvedení na trh se týká množství peněz generovaných pro každou prodanou jednotku po odečtení variabilních nákladů a marketingových nákladů
  • Pay-Per-Click (PPC) Pay-Per-Click (PPC) Pay-per-Click (PPC) je online reklamní model, ve kterém inzerent platí vydavateli pokaždé, když na něj „klikne“ reklamní odkaz. Alternativně je PPC známý jako model ceny za proklik (CPC). Model s platbou za kliknutí nabízejí především vyhledávače (např. Google) a sociální sítě (např. Facebook).
  • Vedoucí marketingu (CMO) Vedoucí marketingu (CMO) Vedoucí marketingu je výkonný ředitel společnosti, který má za úkol dohlížet na marketingové aktivity organizace. Mezi další výrazy, které se používají k označení hlavního marketingového ředitele, patří ředitel marketingu a ředitel globálního marketingu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found