Nekvalifikovaná investice - přehled, příklady, výhody

Nekvalifikovaná investice je druh investice, která nikdy nemůže podléhat žádným daňovým výhodám. Daňové výhody zahrnují odpočty, osvobození a kredity. Tyto výhody se používají ke snížení zdanitelného příjmu. Zdanitelný příjem Zdanitelný příjem se vztahuje na náhradu jakékoli fyzické nebo právnické osoby, která se používá k určení daňové povinnosti. Celková výše příjmu nebo hrubý příjem se používá jako základ pro výpočet toho, kolik jednotlivec nebo organizace dluží vládě za konkrétní zdaňovací období. , a proto snížit zaplacené daně.

Nekvalifikovaná investice

Nekvalifikovanou investicí je tedy jakýkoli majetek, který pro investici není kvalifikovanou investicí. Obecně platí, že pokud se investice obchoduje pouze na OTC trzích, jedná se o nekvalifikovanou investici.

souhrn

  • U nekvalifikovaných investic nelze získat příznivé daňové zacházení prostřednictvím odpočtů, výjimek a kreditů.
  • Pokud se s cenným papírem obchoduje striktně na mimoburzovních trzích a nikoli na určené burze, jedná se o nekvalifikovanou investici.
  • Nemovitosti, umělecká díla a šperky jsou všechny příklady aktiv, která představují nekvalifikované investice.
  • Investoři nakupují nekvalifikované investice z důvodu flexibility, kterou potřebují k bezplatnému přispívání a výběru bez sankcí. Může zvýšit likviditu investora, pokud jsou jeho nekvalifikované investice snadno obchodovatelné.

Příklady nekvalifikovaných investic

Obchodováním s mimoburzovními cennými papíry je výměna cenných papírů mezi dvěma protistranami bez regulátora směny prostřednictvím dealerských sítí. OTC trh nabízí komodity, akcie, dluhové cenné papíry a deriváty.

Akcie obchodované na OTC trhu obvykle patří malým společnostem, kterým chybí zdroje pro uvedení na formálních burzách, jako je NYSE New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) je největší burzou cenných papírů na světě a hostuje 82% z indexu S&P 500 a 70 z největších společností na světě. Jedná se o veřejně obchodovanou společnost, která poskytuje platformu pro nákup a prodej, NASDAQ, TSX atd. Další nekvalifikované investice jsou dále nemovitosti, umělecká díla nebo šperky.

Co je to kvalifikovaná investice?

Kvalifikovaná investice je investice, která splňuje podmínky pro daňové výhody a může být investována do účtů chráněných před daní jako spořicí účet osvobozený od daně. Příklady kvalifikovaných investic jsou:

1. Garantované investiční smlouvy (GIC)

Garantované investiční smlouvy slibují investorům návratnost jejich vkladu. GIC jsou nízkorizikové finanční produkty pro investory s averzí k riziku, kteří oceňují stabilitu nad návratností. Obecně GIC nabídne splácení jistiny spolu s pevnou nebo pohyblivou návratností po určité období.

2. Státní dluhopisy

Dluhopisy jsou finanční dluhové nástroje, které jsou nakupovány za účelem poskytnutí definovaných peněžních toků po určitou dobu. Peněžní toky se skládají z plateb úroků a splácení jistiny ke dni splatnosti.

Státní dluhopisy se vztahují na dluhopisy vydané národními vládami a jsou velmi konzervativní investicí. Americké státní dluhopisy jsou často považovány za bezrizikovou míru Bezriziková míra Bezriziková míra návratnosti je úroková sazba, kterou může investor očekávat, že vydělá na investici, která s sebou nese nulové riziko. V praxi se bezriziková sazba běžně považuje za úrok zaplacený za tříměsíční vládní pokladniční poukázku, což je obecně nejbezpečnější investice, jakou může investor provést. ve finanční analýze.

3. Podílové fondy

Podílové fondy označují profesionálně spravované investiční fondy, které sdružují peníze investorů za účelem investování do cenných papírů. Podílové fondy jsou velmi populární díky výhodám diverzifikace, likviditě a profesionální údržbě. Investoři jsou však povinni platit poplatky a výdaje podílových fondů.

4. Cenné papíry kótované na určené burze cenných papírů

Cenné papíry jsou obchodovatelné finanční nástroje nabízené veřejně odpovědnými podniky. Mezi oblíbené cenné papíry, které jsou často drženy na účtech s odloženou daní, patří akcie a dluhopisy.

Akciové investice nabízejí investorům příjem prostřednictvím zhodnocení kapitálu a výplaty dividend. Korporátní dluhopisy slibují investorům vyšší výnos; má kompenzovat investory za vyšší riziko potenciálního selhání.

Sankce za držení nekvalifikovaných investic v registrovaných plánech

Držení nekvalifikovaných investic v registrovaných plánech může mít za následek pokuty a budou platit další požadavky na daňové hlášení. Důsledky držení nekvalifikované investice v registrovaném plánu mohou být až 50% daň ze spravedlivé tržní hodnoty Spravedlivá tržní hodnota Spravedlivá tržní hodnota (vyměňovaného zboží nebo služby) odkazuje na cenu, za kterou oba transakce strany (kupující a prodávající tohoto zboží nebo nekvalifikované investice.

Daň se použije v době, kdy byla získána nekvalifikovaná investice, nebo v den, kdy se stala nekvalifikovanou investicí. Lze jej vrátit, pokud lze prokázat, že investice byla provedena neúmyslně.

Proč investoři nakupují nekvalifikované investice?

Registrované plány často přicházejí s maximálním ročním příspěvkem, který lze na plány poskytnout. Investoři proto budou nakupovat kvalifikované cenné papíry z určených burz cenných papírů a maximalizovat své příspěvky, aby snížili svůj zdanitelný příjem.

Kromě toho může být výběr peněz z registrovaných plánů nákladný, pokud existují pokuty za předčasný výběr. Pokud například investor přispívá kvalifikovanou investicí do (Registrovaného plánu spoření pro odchod do důchodu (RRSP), nemůže jej vybrat do důchodového věku.

Investoři proto často nakupují nekvalifikované investice z důvodu flexibility, kterou tyto investice nabízejí. Investoři mohou držet nekvalifikované investice mimo účty chráněné daní a investovat libovolně bez omezení.

Investoři jsou také likvidnější, protože k těmto aktivům mají přístup kdykoli; záleží to však na druzích aktiv držených investorem.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Alokace aktiv Alokace aktiv Alokace aktiv odkazuje na strategii, ve které jednotlivci rozdělují své investiční portfolio mezi různé rozmanité kategorie, aby minimalizovali investice
  • Diverzifikace Diverzifikace Diverzifikace je technika alokace zdrojů portfolia nebo kapitálu na různé investice. Cílem diverzifikace je zmírnění ztrát
  • Krátkodobé investice Krátkodobé investice Krátkodobé investice jsou aktiva, která lze převést na hotovost nebo je lze prodat v krátkém časovém období, obvykle do 1–3 let. Běžný
  • Depozitní certifikát (CD) Depozitní certifikát (CD) Depozitní certifikát (CD) označuje finanční produkt, který nabízejí finanční instituce - jako jsou banky a spořitelní a úvěrní společnosti -, které umožňují

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found