Národní zákon o zlepšení trhů s cennými papíry (NSMIA) - přehled, dopad

V roce 1996 byl zaveden národní zákon o zlepšení trhů s cennými papíry (NSMIA) s cílem efektivněji alokovat kapitál na finančních trzích. NSMIA změnila dříve přijatý zákon o investičních společnostech z roku 1940, aby podpořila efektivnější správu podílových fondů Podílové fondy Podílový fond je skupina peněz shromážděných od mnoha investorů za účelem investování do akcií, dluhopisů nebo jiných cenných papírů. Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Zjistěte více o různých typech fondů, o tom, jak fungují, o výhodách a kompromisech investování do nich, ochraně investorů a zajištění efektivnější regulace.

Národní zákon o zlepšení trhů s cennými papíry

souhrn

  • Byl zaveden národní zákon o zlepšení trhu s cennými papíry (NSMIA), který umožňuje efektivnější alokaci kapitálu na finančních trzích.
  • Společnost NSMIA změnila zákon o investičních společnostech z roku 1940 s cílem podpořit efektivnější správu podílových fondů, chránit investory a poskytovat účinnější regulaci.
  • Cenné papíry obchodované na vnitrostátní úrovni, cenné papíry registrovaných investičních společností, prodej kvalifikovaným kupujícím a cenné papíry vydané v určitých nabídkách osvobozených od daně jsou vyňaty ze státní regulace.

Co NSMIA vylepšila?

NSMIA byla přijata s cílem zlepšit desetiletí neúčinné federální a státní regulace. Před NSMIA umožňoval federální zákon o cenných papírech souběžnou státní regulaci podle zákonů o modré obloze.

Původním záměrem zákonů o modré obloze byla ochrana investorů před podvody. Distribuce cenných papírů vyžaduje zveřejnění a kvalifikaci podle zákonů o státních cenných papírech.

Investiční poradci mohou být osvobozeni od registrace SEC z důvodu velikosti a jsou pod dohledem státních regulačních orgánů. Naopak, makléři-obchodníci podléhali současně státním a federálním předpisům.

Co se změnilo po zavedení NSMIA?

NSMIA způsobila podstatný dopad na odpovědnost federálních a státních regulačních orgánů. Nakonec to snížilo překrývání mezi federální a státní mocí. Zákony o státní bezpečnosti již neřešily následující témata:

1. Kapitál

2. Okraj

3. Lepení

4. Požadavky na úschovu

Dopad NSMIA na odvětví vzájemných fondů

V podílových fondech banky sdružují peníze investorů a investují do finančních nástrojů. V roce 1970 americký kongres poprvé řešil rostoucí důležitost vzájemných fondů, když poprvé novelizovali zákon o investičních společnostech z roku 1940.

V letech 1970 až 1996 vzrostla celková hodnota aktiv podílových fondů ze 48 miliard na 3,2 bilionu dolarů. Pozoruhodný růst vedl k tomu, že podílové fondy nabízejí tradiční správci aktiv, komerční banky, životní pojišťovny, investiční banky atd. Během tohoto období se podílové fondy vyvíjely z hlediska diferencované nabídky a zahrnutých nástrojů.

Bylo třeba provést konkrétní změny v zákonech, aby se zlepšily předpisy týkající se podílových fondů a investičních poradců. Kongres USA rozhodl, že státní vlády by neměly mít souběžnou jurisdikci s federální vládou, která by regulovala investiční poradce a společnosti. Výsledkem byla Komise pro cenné papíry (SEC) Komise pro cenné papíry (SEC) Americká komise pro cenné papíry (SEC) je nezávislá agentura federální vlády USA, která je odpovědná za implementaci federálních zákonů o cenných papírech a navrhování pravidel pro cenné papíry. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burz cenných papírů a opcí regulujících vzájemné fondy a investiční poradce.

Cenné papíry osvobozené od státního nařízení

Čtyři kategorie cenných papírů, které jsou vyňaty ze státní regulace, zahrnují:

1. Cenné papíry obchodované na vnitrostátní úrovni

Celostátně obchodované cenné papíry se obchodují na NYSE, AMEX Americká burza cenných papírů (AMEX) Americká burza cenných papírů (AMEX) zahájila svoji činnost v roce 1908 jako New York Curb Market Agency. AMEX byl původně složen z obchodníků a makléřů a NASDAQ. Federální vláda může kontrolovat nabídku a poptávku na trhu prostřednictvím fiskální politiky za účelem zlepšení konkurence. Judikatura to diktuje jako tržní výjimku.

2. Cenné papíry registrovaných investičních společností

Investiční společnosti jsou primárně zapojeny do investování, reinvestování nebo obchodování s cennými papíry. Tyto tři typy investičních společností jsou uzavřené fondy, podílové fondy a podílové fondy.

Podílové fondy byly federálně regulovány, aby se zvýšilo konkurenční chování. Zvýšení konkurenčního chování bylo dosaženo snížením překážek vstupu kupujících na trh a prodávajících akcií a dluhů na trh.

3. Prodej kvalifikovaným kupujícím

Kvalifikovaní kupující jsou sofistikovaní investoři, kteří se mohou chránit způsobem, který činí státní regulaci zbytečnou. Kvalifikovaní kupující musí být v souladu s veřejným zájmem a ochranou investorů.

NSMIA umožnila získání kvalifikovanějších odběratelů, což vedlo k přílivu zajišťovacích fondů Zajišťovací fond Zajišťovací fond, alternativní investiční nástroj, je partnerství, kde investoři (akreditovaní investoři nebo institucionální investoři) sdružují peníze společně, penzijní fondy a dotace univerzity.

4. Cenné papíry vydané v určitých nabídkách osvobozených od daně

Cenné papíry mohou být ve zvláštních nabídkách osvobozeny. Pokud cenné papíry nabízí subjekt, který není emitentem, upisovatelem nebo obchodníkem, mohou být osvobozeny. Pokud jsou cenné papíry nabízeny na základě výjimky zprostředkovatelů, zprostředkovatelé nemohou vyžadovat nebo vyřizovat žádosti zákazníků.

Zprostředkovatel však může požádat další makléře nebo dealery, kteří dříve projevili zájem v předchozích 60 dnech. Zprostředkovatel může také informovat své zákazníky, kteří měli za posledních deset dní nevyžádaný zájem, a může zveřejnit nabídkovou cenu a požádat o cenovou nabídku.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Obchodování s cennými papíry Obchodování s cennými papíry Cenné papíry k obchodování jsou cenné papíry, které společnost koupila za účelem realizace krátkodobého zisku. Společnost může zvolit spekulace s různými dluhovými nebo majetkovými cennými papíry, pokud identifikuje podhodnocený cenný papír a chce při příležitosti využít.
  • Investiční metody Investiční metody Tato příručka a přehled investičních metod nastiňují jejich hlavní způsoby, jak se investoři snaží vydělat peníze a řídit riziko na kapitálových trzích. Investicí je jakékoli aktivum nebo nástroj zakoupený s úmyslem prodat je za cenu vyšší, než je kupní cena v určitém budoucím časovém okamžiku (kapitálové zisky), nebo s nadějí, že aktivum přinese přímo příjem (například příjem z pronájmu) nebo dividendy).
  • Správa majetku Správa majetku Správa majetku je proces vývoje, provozu, údržby a prodeje aktiv nákladově efektivním způsobem. Tento termín, který se nejčastěji používá ve financích, se používá ve vztahu k jednotlivcům nebo firmám, které spravují aktiva jménem jednotlivců nebo jiných subjektů.
  • Zákon o cenných papírech z roku 1933 Zákon o cenných papírech z roku 1933 Zákon o cenných papírech z roku 1933 byl prvním významným federálním zákonem o cenných papírech přijatým po krachu akciového trhu v roce 1929. Zákon je také označován jako zákon o cenných papírech, zákon o cenných papírech nebo zákon z roku 1933. . Byl přijat 27. května 1933 během Velké hospodářské krize. ... zákon byl zaměřen na nápravu některých provinění

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found