Na par - přehled, výnosy dluhopisů a sazby kupónů, důležitost

Výraz „v par“ znamená „v nominální hodnotě“. Dluhopisy, prioritní akcie Preferované akcie Preferované akcie (preferované akcie, prioritní akcie) jsou třídou vlastnictví akcií ve společnosti, která má přednostní nárok na aktiva společnosti před kmenovými akciemi. Akcie jsou starší než běžné akcie, ale jsou mladší v poměru k dluhu, jako jsou dluhopisy. , nebo jiné dluhové cenné papíry lze obchodovat za nominální nebo nominální hodnotu, pod nominální hodnotu nebo nad nominální hodnotu.

Ve společnosti Par

Nominální hodnoty jsou obvykle konstantní, na rozdíl od tržních cen, které kolísají s poptávkou spotřebitelů a pohyby úrokových sazeb. Hodnota nominální hodnoty nebo nominální hodnota je přidělena v době vydání cenného papíru. Vzhledem k tomu, že cenné papíry jsou obvykle vydávány v tištěné podobě, je nominální hodnota obvykle uvedena na „nominální hodnotě“ cenného papíru, a tedy i na „nominální hodnotu“. At par obecně znamená „ekvivalent nominální hodnotě“, která je také známá jako „nominální hodnota“.

souhrn

  • Pojem „v par“ znamená v nominální hodnotě.
  • Nominální hodnoty jsou obvykle konstantní, na rozdíl od tržních cen, které kolísají s poptávkou spotřebitelů a pohyby úrokových sazeb.
  • Nominální hodnoty jsou obvykle stanoveny na 100, namísto 100% nominální hodnoty dluhopisu v hodnotě 1 000 USD.

Porozumění hodnotám „At Par“ a Par Value

V důsledku pravidelných změn úrokových sazeb Úroková sazba Úroková sazba se týká částky účtované věřitelem dlužníkovi za jakoukoli formu zadaného dluhu, obecně vyjádřenou jako procento jistiny. „Dluhopisy a jiné finanční cenné papíry často neobchodují ve svých nominálních hodnotách. Dluhopis se například nemusí prodat za stejnou cenu, pokud je převládající úroková sazba vyšší nebo nižší než kupónová sazba dluhopisu. Kupónovou sazbu lze definovat jako úrokovou sazbu, kterou poskytuje.

Paritní hodnoty jsou obecně stanoveny na 100, místo 100% nominální hodnoty dluhopisu v hodnotě 1 000 USD. Když je tedy dluhopis kótován nebo obchodován za 100, znamená to, že se dluhopis obchoduje za 100% jeho nominální hodnoty, což je 1 000 USD. Pokud se však říká, že se dluhopis obchoduje za 85, znamená to, že se obchoduje pouze za 85% své nominální hodnoty, což z něj činí 850 $.

Výnosy dluhopisů a sazby kupónů

Dluhopis, který se obchoduje za nominální hodnotu, obvykle přichází s tržní úrokovou sazbou, která je ekvivalentní s jeho přiřazenou kupónovou sazbou. Kuponová sazba Kuponová sazba je částka ročního úrokového výnosu vyplaceného držiteli dluhopisu na základě nominální hodnoty dluhopisu. . Investoři dluhopisu zase očekávají návratnost rovnající se kupónu za cenu půjčky emitentovi dluhopisů.

Par kupónová sazba = úroková sazba

Kupónová sazba a úroková sazba ve vztahu k ceně dluhopisu

Vzorec ceny dluhopisů

Kde:

  • C je platba kupónu.
  • n je počet platebních období.
  • i je úroková sazba.
  • F V je hodnota při splatnosti. Nominální hodnota je také známá jako nominální hodnota.

Nahoře je zobrazen vzorec pro výpočet ceny dluhopisu. K určení ceny dluhopisu se používá vzorec současné hodnoty. Je důležité si uvědomit, že kupónová úroková sazba a úroková sazba jsou při stanovení ceny dluhopisů zásadní. Cena dluhopisu Cena dluhopisů je věda výpočtu emisní ceny dluhopisu na základě kupónu, nominální hodnoty, výnosu a doby do splatnosti. Ceny dluhopisů umožňují investorům nebo oceňování a nezapomeňte, že dluhopis, který se obchoduje „za par“, bude mít stejnou kupónovou sazbu a úrokovou sazbu.

Zvažte dluhopis s nominální hodnotou 100 USD a splatností pět let. Dluhopis je dodáván s roční kupónovou sazbou 6% účtovanou ročně. Tržní úroková sazba je 6%.

Pomocí vzorce pro stanovení cen dluhopisů nyní můžeme ukázat, že hodnota dluhopisu je „na stejné hodnotě“.

Cena dluhopisů - výpočet vzorku

Kupón a úrokové sazby

Úrokové sazby kupónů se počítají jako procento z nominální hodnoty dluhopisu, liší se však od úrokových sazeb u jiných finančních nástrojů, protože se jedná o částku v dolarech, nikoli o procento, které je fixováno v čase. Dluhopis s nominální hodnotou 100 $ a kupónovou sazbou 5% zaplatí úrok 5 $, i když cena dluhopisu stoupá nebo klesá.

Paritní hodnoty a zásoby

Nominální hodnota předpokládá na akciových trzích malý nebo žádný význam, protože nemusí nutně ovlivnit cenu samotné akcie. Jmenovitá hodnota akcie je obvykle 0,01 USD za akcii a je uvedena ve stanovách emitenta. Nicméně nominální hodnoty pro preferované akcie mohou být vyšší, protože se také používají k odhadu dividend.

Proč „na par“ záleží

Nominální hodnota je měřítkem pro stanovení cen dluhopisů. Kdykoli je cena dluhopisu stanovena pod nominální hodnotu, považuje se dluhopis za „diskontovaný“ nebo za obchodování se slevou; když je cena dluhopisu nad nominální hodnotou, dluhopis se považuje za obchodování s prémií.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Kupónová sazba Kupónová sazba Kupónová sazba je částka ročního úrokového výnosu vyplaceného držiteli dluhopisu na základě nominální hodnoty dluhopisu.
  • Par Bond Par Bond Par bond označuje dluhopis, který se v současné době obchoduje za nominální hodnotu. Dluhopis je dodáván s kupónovou sazbou, která je totožná s tržní úrokovou sazbou
  • Diskontní sazba Diskontní sazba V podnikových financích je diskontní sazba míra návratnosti použitá k diskontování budoucích peněžních toků zpět na jejich současnou hodnotu. Tato sazba je často váženou průměrnou kapitálovou cenou společnosti (WACC), požadovanou návratností nebo překážkovou sazbou, kterou investoři očekávají v poměru k riziku investice.
  • Stanovy společnosti Stanovy společnosti jsou souborem formálních dokumentů, které prokazují existenci společnosti ve Spojených státech a Kanadě. Aby bylo podnikání

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found