Řádek rozpoznávání znaků magnetického inkoustu (MICR) - přehled, jak to funguje

Termín Magnetic Ink Character Recognition (MICR) označuje malé digitální znaky ve spodní části šeku nebo finančního dokumentu. Řádek MICR je sada digitálních čísel, která představují směrovací číslo banky, číslo účtu Číslo účtu Číslo účtu je jedinečný kód složený z čísel, písmen nebo jiných znaků a je přidělen majiteli účtu pro snadnou orientaci v a zkontrolujte číslo.

Řádek rozpoznávání znaků magnetického inkoustu (MICR)

Digitální čísla MICR jsou citlivá na magnetické pole a jsou tisknuta pomocí technologie se speciální linkou pro rozpoznávání inkoustu, která umožňuje čitelnost znaků. Tištěné informace mohou číst pouze konkrétní počítače.

souhrn

  • Řádek Magnetic Ink Character Recognition (MICR) je sada digitálních čísel, která představují směrovací číslo banky, číslo účtu a kontrolní číslo.
  • Rozpoznávání znaků magnetického inkoustu používá k nakreslení sady digitálních čísel magnetický inkoust nebo toner obsažený v čirém pruhu.
  • Hlavní výhodou linky MICR je to, že usnadňuje použití směrovacích čísel a detekuje a předchází podvodům.

Jak funguje linka pro rozpoznávání znaků magnetického inkoustu

Banky a finanční instituce používají technologii MICR k usnadnění zpracování šeků Jak napsat šek I když digitální platby neustále získávají větší podíl na trhu, je stále důležité vědět, jak šek vystavit. Tato příručka vás krok za krokem ukáže. To bylo založeno na konci 50. let Americkou bankovní asociací. Americký národní normalizační institut později přijal řadu MICR jako standardní průmyslový nástroj pro korektury.

Číslo MICR poskytuje prostředky pro převod obrazu dokumentů do digitalizovaného formátu, který umožňuje počítačům zpracovat a uložit číslo účtu, směrovací číslo, kontrolní číslo a čísla nalezená v jiných finančních dokumentech. Řádek MICR je seskupen v určitém pořadí zprava doleva do šesti podaných řádků, které zahrnují částku, kód transakce, tuzemský účet nebo číslo účtu, kód pobočky banky (BSB), pomocný tuzemský a extra pomocný tuzemský.

K tisku čáry MICR na šeku se používá magnetický inkoust nebo toner. Řádek obsahuje jasný pás - obvykle menší než jeden palec hluboký a umístěný podél spodní části dokumentu. Konkrétní počítače mohou číst a internalizovat znaky magnetickým inkoustem, i když jsou pokryty známkami, jako jsou bankovní známky, podpisy nebo značky pro zrušení.

Banky obvykle používají čísla linek MICR k minimalizaci expozice ke kontrole podvodů tím, že je posílají do centrálního systému zpracování na konci pracovního dne. Písma MICR jsou buď CMC-7 nebo E-13B, která se používají globálně. První se běžně používá v některých částech Jižní Ameriky a Evropy, zatímco druhá se většinou používá v Severní Americe, Velké Británii a Austrálii. Oba inkousty mohou počítačům pomoci rozpoznat padělané a padělané kontroly tím, že nereagují na magnetické pole.

Zvláštní úvahy

Použití technologie znaků magnetického inkoustu má další využití a není omezeno na tisk informací o šecích. Například technologie MICR se také používá k tisku mnoha finančních dokumentů v USA. Některé z finančních dokumentů, které se tisknou pomocí linky MICR, zahrnují kupóny, faktury z kreditních karet a přímý e-mail.

K ochraně účinnosti clearingového systému se používá akreditační systém. Je to nutné z důvodu velkého objemu tiskáren MICR na trhu. Pokud není MICR přijatelné, může obrovské množství dokumentů s kódováním MICR vést k vážnému rozpadu finančního zabezpečení. Akreditační kritérium se zaměřuje na jazyk popisu stránky (PDL), magnetický toner, tiskový stroj, písma CMC-7 nebo E-13B a ​​operační systém.

Výhody řady MICR

Jednou z nejvýznamnějších výhod linky MICR je její schopnost usnadnit používání směrovacích čísel. V USA používají banky a finanční instituce ke zpracování šeků a zúčtování finančních prostředků konkrétní devítimístný číselný kód.

Směrovací číslo je uvedeno na přední straně šeku a představuje depozitní banku s účtem, ze kterého mají být čerpány finanční prostředky. Směrovací čísla jsou běžně použitelná pro přímé vklady a bankovní převody. Bankovní převod Bankovní převod je elektronický převod finančních prostředků mezi lidmi nebo subjekty. Umožňuje lidem ze vzdálených míst po celém světě bezpečný přesun.

Použití linky MICR k detekci podvodu

Sektor finančních služeb je sužován velkými případy podvodů. Podvod je mezinárodně uznáván jako podvod a nezákonné získávání peněz podvodem nebo trestnou činností.

Existuje mnoho druhů finančních podvodů, včetně daňových podvodů, pyramidových her Pyramidová hra Pyramidová hra je neudržitelný obchodní model, v němž původní investoři vydělávají peníze získáváním dalších, spíše než prodejem skutečných produktů nebo daňových podvodů, padělaných karet, podvodů s identitou, úpadkové podvody a podvody s cennými papíry. Řada MICR však obsahuje jedinečné znaky magnetického inkoustu určené k detekci a potírání podvodů. Například použití jedinečných písem a speciálního magnetického inkoustu v řadě MICR ztěžuje padělání šeků.

Jedním z obecných zákonů o bankovních podvodech je oddíl 3-407 Jednotného obchodního zákoníku (UCC). Finanční smlouvy se řídí souborem obchodních zákonů stanovených v celním kodexu Unie. Statut obsahuje devět článků, které se zabývají každým aspektem bankovnictví a půjček.

Ztráty způsobené různými typy podvodů lze zjistit a snížit pomocí linky MICR. Například bance může dojít ke ztrátě, pokud neověří legitimitu fotokopírovaného šeku inkasovaného podvodníkem.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Mezinárodní číslo bankovního účtu (IBAN) Mezinárodní číslo bankovního účtu (IBAN) Mezinárodní číslo bankovního účtu - obvykle označované jako IBAN - je systém identifikace bankovních účtů, který se používá přes hranice států. Mezinárodně dohodnutý systém IBAN funguje jako zprostředkovatel komunikace a zpracování mezinárodních transakcí
  • Disponibilní zůstatek Disponibilní zůstatek Disponibilní zůstatek majitele účtu je množství prostředků na jeho účtu, ke kterému lze okamžitě přistupovat. Lze to považovat za množství
  • Kontrola účtů vs spořicích účtů Kontrola účtů vs spořicích účtů Klient banky se může rozhodnout otevřít kontrolu účtů vs spořicí účty v závislosti na několika faktorech, jako je účel, snadnost přístupu nebo jiné atributy. Běžný účet je typ bankovního účtu, který se používá pro každodenní transakce. Jedná se o nejzákladnější účet, který nabízejí banky, družstevní záložny a malí věřitelé.
  • Online platební společnosti Online platební společnosti Online platební společnosti jsou odpovědné za zpracování platebních metod online nebo prostřednictvím internetu. Online platební systémy umožňují prodejci přijímat platby a kupujícímu odesílat platby přes internet. Mezi příklady online platebních společností patří PayPal, Alipay, WeChat Pay

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found