Akumulační fáze - přehled, investiční fáze, příklad

Fáze akumulace se vztahuje k době v životním cyklu investice, kdy jednotlivec nebo investor získá hodnotu své anuity nebo investice. Jedná se o druhou fázi procesu investování.

Fáze akumulaceObr. 1: Fáze investování

Základní princip práce, který umožňuje, je koncept opožděného uspokojení a časová hodnota peněz Časová hodnota peněz Časová hodnota peněz je základní finanční koncept, který tvrdí, že peníze v současnosti mají hodnotu větší než stejnou částku peněz v budoucnu. To je pravda, protože peníze, které právě teď máte, lze investovat a získat návratnost, čímž v budoucnu vytvoříte větší částku peněz. (Rovněž s budoucností, kdy se člověk dnes vzdává okamžité spotřeby za hromadění větší výplaty k pozdějšímu datu v budoucnu. Úrok vydělaný na peněžních tocích, které se v současné době ušly, složený v průběhu času může pro jednotlivce přinést významnou hodnotu, kterou použité během další fáze (anuitační fáze nebo distribuční fáze) investice.

souhrn

  • Fáze akumulace je druhou fází v investičních fázích: plánování, akumulace, distribuce a dědictví.
  • Fáze akumulace představuje velkou kontrolu v některých klíčových aspektech investování.
  • Fáze akumulace je obvykle nejdelší částí investičního životního cyklu, která trvá 35–40 let a je proto důležité mít zavedenou solidní strategii.

Investiční fáze

Investiční fáze obvykle zahrnují fázi plánování, fázi akumulace, fázi distribuce a starší fázi. Většina přílivu peněz do investičního fondu probíhá během akumulační fáze.

1. Fáze plánování

Fáze plánování připravuje půdu pro pochopení možností, které má investor k dispozici, pokud jde o výběr cenných papírů, možnosti investování Investiční metody Tato příručka a přehled investičních metod nastiňuje hlavní způsoby, jak se investoři snaží vydělat peníze a řídit riziko na kapitálových trzích. Investicí je jakékoli aktivum nebo nástroj zakoupený s úmyslem prodat je za cenu vyšší, než je kupní cena v určitém budoucím časovém okamžiku (kapitálové zisky), nebo s nadějí, že aktivum přinese přímo příjem (například příjem z pronájmu) nebo dividendy). , rozpočtování a stanovení cílů podle jejich individuálních potřeb. Je to místo, kde si investor uvědomí své investiční potřeby a finanční plánovači spolupracují s novými klienty.

2. Fáze akumulace

Fáze akumulace oživuje plánování provedené ve fázi plánování a je nejdelší fází v životním cyklu investora.

3. Fáze distribuce

Fáze distribuce se spouští po odchodu do důchodu nebo v letech, které vedou k odchodu jednotlivce do důchodu.

4. Starší fáze

Fáze dědictví je obvykle jednou z nejvíce ignorovaných částí osobního finančního plánování. Sofistikovaní investoři však pracují pozpátku a snaží se dosáhnout svých starších a důchodových cílů tím, že se více soustředí na akumulační fázi.

Důležitost akumulační fáze

Investoři, kteří rozumějí svým potřebám spotřeby pro dnešek i budoucnost, mohou z akumulační fáze vytěžit maximum, protože své investice zvýší na částku, která může být cenná, když jejich úroveň příjmu poklesne. V životě mnoha lidí je zřejmé, že úroveň příjmu je u většiny lidí vyšší před odchodem do důchodu, po kterém jsou úrovně spotřeby vyšší než úrovně příjmu.

Většina lidí, kteří začnou investovat brzy v průběhu svého života, efektivně využívá čas v akumulační fázi, což umožňuje nashromáždit relativně větší částku peněz než lidé, kteří začnou později v životě. Tato skutečnost zdůrazňuje základní význam investování co nejdříve a umožňuje růst investic spoléháním se na akumulaci složených úroků.

Na rozdíl od anuitizační fáze (distribuční fáze) investice, která může být délkově nepředvídatelná a nemusí přesně zachytit odhady spotřeby, má akumulační fáze obvykle pevnou dobu trvání a je pro průměrného jednotlivého investora méně variabilní.

Reálný příklad akumulační fáze

Za předpokladu, že jednotlivec začne spořit ve věku 25 let, může být akumulační fáze 35-40 let, v závislosti na tom, kdy se jednotlivec rozhodne odejít do důchodu. Většina lidí odchází do důchodu kolem 60–65 let a průměrná délka života je v nejrozvinutějších ekonomikách světa 85–90 let, což vede k distribučnímu období 25–30 let.

Investoři mohou být lépe umístěni zaměřením na efektivní investiční strategie během akumulačního období, aby na konci fáze získali lepší výplatu. Fáze akumulace je analogická s položením základů budovy a růst portfolia závisí na tom, jak dobře je rozloženo.

Investiční rámec

Mnoho investorů využívá investiční rámec k informování rozhodovacího procesu v průběhu času. Před Prohlášením o investiční politice (IPS) Prohlášení o investiční politice (IPS) Prohlášení o investiční politice (IPS), dokument vypracovaný mezi správcem portfolia a klientem, nastiňuje pravidla a pokyny, které portfolio sestavuje, je důležité získat hlubší porozumění všem proměnným, které se mohou na investora vztahovat.

Při sestavování prohlášení o investiční politice existuje několik klíčových proměnných, které mohou zohlednit, a některé proměnné mohou mít ve srovnání s ostatními vyšší váhu v závislosti na životní fázi, ve které se investice provádějí.

IPS může být řídícím rámcem, který pomáhá při identifikaci správných metrik výkonu a také investičních příležitostí, které by pro konkrétního investora mohly fungovat.

Další statistiky

Stojí za zmínku, že akumulační fáze nepřímo určuje, jak velká bude konečná investice, a sama o sobě určuje velikost plateb, které lze čerpat ze částky, jakmile bude akumulována. Je velmi důležité přijímat logická investiční rozhodnutí v takovém okamžiku, protože mnoho proměnných ve fázi akumulace má kontrolu nad investorem.

Tolerance vůči riziku, úroveň příjmů a čas zbývající do realizace investic se postupem času s budováním dalších odborných znalostí neustále snižují. Sofistikovaný investor se tedy musí snažit zohlednit všechny proměnné podle toho, ve které fázi životního cyklu investice se nacházejí.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Investiční horizont Investiční horizont Investiční horizont je termín používaný k určení doby, po kterou se investor snaží udržet své portfolio před prodejem cenných papírů se ziskem. Investiční horizont jednotlivce je ovlivněn několika různými faktory. Primárním určujícím faktorem je však často míra rizika, které investor nese
  • Investice do akcií: Průvodce růstem Investice Investice do akcií: Průvodce investováním do růstu Investoři mohou využít nových strategií investování do růstu, aby mohli přesněji vylepšit akcie nebo jiné investice nabízející nadprůměrný růstový potenciál.
  • Investice do akcií: Průvodce hodnotovým investováním Investice do akcií: Průvodce investováním do hodnot Od publikace „Inteligentního investora“ od Bena Grahama se takzvaná „hodnota investic“ stala jednou z nejuznávanějších a nejsledovanějších metod vychystávání akcií.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found