DRIP - přehled, výplaty dividend, praktický příklad

DRIP (plán reinvestice dividend) umožňuje investorům reinvestovat veškeré výnosy z dividend, které dostanou zpět, do akcií společnosti vyplácející dividendy. DRIP poskytuje investorům na akciových trzích, kteří vlastní akcie konkrétní společnosti, příležitost přijímat výplaty dividend. Dividenda Dividenda je podíl na zisku a nerozděleném zisku, který společnost vyplácí svým akcionářům. Když společnost vytvoří zisk a akumuluje nerozdělený zisk, mohou být tyto příjmy buď reinvestovány do podnikání, nebo vyplaceny akcionářům jako dividenda. buď ve formě dalších akcií této společnosti, nebo jako sleva na budoucí nákup akcií společnosti.

ODKAPÁVAT

Plány reinvestic dividend jsou obzvláště oblíbené u pasivních investorů, kteří nechtějí trávit spoustu času studiem akciového trhu a výběrem konkrétních společností k nákupu nebo prodeji. Mohou takovým investorům umožnit růst jejich portfolia, aniž by bylo nutné vynaložit příliš mnoho úsilí. DRIP jsou však velmi nelikvidní investice, protože spojují kapitál na delší dobu než běžné kapitálové investice. Většina plánů navíc neposkytuje žádnou daňovou výhodu, protože s akciemi dalších společností se zachází jako s kapitálovými zisky Zisk kapitálu Zisk kapitálu je zvýšení hodnoty aktiva nebo investice vyplývající z zhodnocení ceny aktiva nebo investice. Jinými slovy, zisk nastane, když aktuální nebo prodejní cena aktiva nebo investice přesáhne jejich nákupní cenu. a podle toho zdaněny.

Výplaty dividend

Společnosti, které jsou kótovány na burzách cenných papírů, jsou veřejně držené. Soukromá vs. veřejná společnost. Hlavní rozdíl mezi soukromou a veřejnou společností je, že akcie veřejné společnosti jsou obchodovány na burze cenných papírů, zatímco akcie soukromé společnosti nejsou. společnosti a jako takové seznamy milionů akcionářů. Každý akcionář má nárok na podíl ze zisku společnosti, který společnost neinvestovala zpět do podnikání. Veřejně kótované společnosti rozdělují své nadbytečné zisky zpět akcionářům pomocí výplat dividend.

DRIP - platby dividend

Společnost, která vyplácí vysokou dividendu, by tak mohla činit buď proto, že dosahuje velkých zisků, nebo proto, že ukončuje svou činnost a připravuje se na ukončení činnosti. V druhém případě se dividendy vyplácejí z výnosů z prodeje aktiv. Vysokou dividendu proto nelze považovat za jistý signál dobré investice do akcií.

Podobně by to mohla dělat společnost, která vyplácí nízkou dividendu, buď proto, že dosahuje malých zisků (nebo ztrát), nebo proto, že rozšiřuje své operace. Nízkou dividendu proto nelze považovat za jistý signál špatné investice do akcií.

DRIP - ilustrativní příklad

Investor vlastní 1 000 akcií společnosti Apple Inc (NASDAQ: AAPL) v ceně 200 USD za akcii. Investor je přesvědčen, že cena akcií společnosti Apple v budoucnu poroste, a vstoupí se společností do plánu reinvestice dividend. Apple deklaruje dividendu ve výši 8 USD na akcii nebo 4%. Vzhledem k tomu, že investor vlastní 1 000 akcií společnosti Apple, obdržel by 8 000 $ v hotovosti, pokud by nebyl zapsán do plánu reinvestice dividend. Vzhledem k tomu, že je zapsán do DRP, získává dalších 40 (částka dividendy v hotovosti / cena akcie = 8 000/200) akcií společnosti Apple.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Daň z kapitálových výnosů Daň z kapitálových výnosů Daň z kapitálových výnosů je daň uvalená na kapitálové zisky nebo zisky, které jednotlivec dosahuje prodejem aktiv. Daň se ukládá až poté, co je aktivum převedeno na hotovost, a ne, když je stále v rukou investora.
  • Poměr výplaty dividendy Poměr výplaty dividendy Poměr výplaty dividendy je částka dividend vyplácených akcionářům ve vztahu k celkové výši čistého příjmu generovaného společností. Vzorec, příklad
  • Dividendová politika Dividendová politika Dividendová politika společnosti určuje výši dividend vyplácených společností jejím akcionářům a frekvenci vyplácení dividend
  • Nerozdělený zisk Nerozdělený zisk Vzorec nerozděleného zisku představuje veškerý kumulovaný čistý příjem očištěný o všechny dividendy vyplácené akcionářům. Nerozdělený zisk je součástí vlastního kapitálu v rozvaze a představuje část zisků podniku, které nejsou rozděleny jako dividendy akcionářům, ale jsou vyhrazeny pro reinvestici

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found