Upravená šablona současné hodnoty - Stáhněte si šablonu aplikace Excel zdarma

Tato upravená šablona současné hodnoty vás provede výpočtem APV počínaje hodnotou nezajištěného projektu a PV dluhového financování.

Níže je uveden náhled upravené šablony současné hodnoty:

Screenshot šablony upravené současné hodnoty

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Pro ocenění se používá upravená současná hodnota (APV). Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, korporátním rozvoji, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financování projektů a společností. Při provádění finanční analýzy se používá průvodce čistou současnou hodnotou (NPV) NPV vzorce A k vzorci NPV v aplikaci Excel. Je důležité přesně pochopit, jak vzorec NPV funguje v aplikaci Excel a matematika za ním. NPV = F / [(1 + r) ^ n] kde, PV = současná hodnota, F = budoucí platba (peněžní tok), r = diskontní sazba, n = počet období v budoucnosti plus současná hodnota dluhu náklady na financování Náklady na dluh Náklady na dluh jsou výnos, který společnost poskytuje svým dlužníkům a věřitelům. Náklady na dluh se používají při výpočtech WACC pro analýzu ocenění. , které zahrnují štíty na úrokovou daň Štíty na daň z úroků Termín „štít na úrokovou daň“ označuje sníženou daň z příjmu způsobenou srážkami ze zdanitelného příjmu z úrokového nákladu společnosti. , náklady na dluh Náklady na dluh Náklady na dluh jsou výnos, který společnost poskytuje svým dlužníkům a věřitelům. Náklady na dluh se používají při výpočtech WACC pro analýzu ocenění. emise, náklady na finanční tísně, finanční dotace atd.

Upravená současná hodnota pro ocenění

Metoda APV pro výpočet pákové hodnoty (VL) firmy nebo projektu se skládá ze tří kroků:

Krok 1

Vypočítejte hodnotu nezajištěné firmy nebo projektu (VU), tj. Její hodnotu u veškerého kapitálového financování. Chcete-li to provést, diskontujte tok FCF Free Cash Flow (FCF) Free Cash Flow (FCF) měří schopnost společnosti produkovat to, na čem se investoři nejvíce zajímají: hotovost, která je k dispozici, je distribuována diskrečním způsobem podle nezajištěných nákladů na kapitál Unlevered Cost kapitálu Unlevered cost of capital je teoretická cena společnosti, která se financuje na realizaci kapitálového projektu, za předpokladu, že nevznikne žádný dluh. Vzorec, příklady. Nezatížené náklady na kapitál jsou implicitní míra návratnosti, kterou společnost očekává, že vydělá na svých aktivech, bez dopadu dluhu. WACC předpokládá aktuální kapitál (rU).

Krok 2

Vypočítejte čistou hodnotu dluhového financování (PVF), která je součtem různých efektů, včetně:

  • PV (štíty na úrokovou daň) - naše hlavní zaměření
  • PV (náklady na vydání)
  • PV (náklady na finanční tísně)
  • PV (další nedokonalosti trhu)

Krok 3

Sečtěte hodnotu nezajištěného projektu a čistou hodnotu dluhového financování a najděte upravenou současnou hodnotu projektu. To znamená, VL = VU + PVF.

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci v PowerPointu a Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found