Nekapitálová opce - přehled, funkce, obchodní strategie

Nekapitálová opce je opce s podkladovým aktivem, které je něco jiného než běžné akcie. Ve většině případů zahrnují nekapitálové opce jako podkladová aktiva indexy a komodity. Je opravdu široký pojem definovat řadu možností, pokud tato možnost nezahrnuje běžné akcie.

Nekapitálové opce se obvykle obchodují přes přepážku (OTC) přes přepážku (OTC) přes přepážku (OTC) je obchodování s cennými papíry mezi dvěma protistranami prováděné mimo formální směny a bez dohledu regulátor směny. OTC obchodování se provádí na mimoburzovních trzích (decentralizované místo bez fyzického umístění) prostřednictvím dealerských sítí. a přijít s konkrétním datem, kdy mohou být uplatněny.

Nemajetková opce

Volby přes přepážku

Obchodování s opcemi na přepážce (OTC) poskytuje zúčastněným stranám velkou svobodu. Jedná se o soukromou transakci se smlouvou, která odpovídá specifikacím pouze zúčastněných stran. Neexistuje žádná dohoda o zveřejnění. Podmínky pro obchodování tímto způsobem jsou nekonečné a jsou zcela založeny na přáních a potřebách jednotlivců obchodujících mezi sebou.

OTC obchodování je lákavé z několika důvodů. Děje se to soukromě, přičemž všechna jednání, dohody a dohody probíhají mezi zúčastněnými stranami. Dokud obě strany nakonec mohou dospět k dohodě, která vyhovuje všem potřebám, existuje potenciál pro skvělé dohody a značný zisk, jakmile je uplatněn.

Největším problémem mimoburzovních obchodů s mimoburzovými opcemi je, že je obtížné udržet likviditu. Likvidita Na finančních trzích likvidita označuje, jak rychle lze investici prodat, aniž by to negativně ovlivnilo její cenu. Čím likvidnější je investice, tím rychleji ji lze prodat (a naopak) a snáze se prodává za reálnou hodnotu. Všechno ostatní je stejné, likvidnější aktiva se obchodují s prémií a nelikvidní aktiva se slevou. . Možnosti nelze vždy uzavřít prodejem někomu jinému před datem vypršení platnosti. Při obchodování OTC musí jedna ze zúčastněných stran najít jinou stranu, aby mohla uzavřít protichůdnou smlouvu. To by pak kompenzovalo původní kontrakt / pozici a posílilo likviditu.

Funkce nekapitálových opcí

Nekapitálové opce jsou často vyhledávány kvůli faktorům uvedeným v části výše. Jsou však také ideální pro mnoho investorů kvůli tomu, jak fungují.

Jednou z nejdůležitějších funkcí, které může nemajetková opce splnit, je umožnit investorovi zajistit se proti cenovým pohybům, čímž eliminuje riziko. Investor může obchodovat s řadou dalších pozic na burzách Druhy trhů - Dealers, Brokers, Exchanges Markets zahrnují makléře, dealery a burzovní trhy. Každý trh funguje podle různých obchodních mechanismů, které ovlivňují likviditu a kontrolu. Různé typy trhů umožňují různé obchodní charakteristiky uvedené v této příručce a využívají možnost kompenzovat ztráty, které by takové investice mohly vzniknout.

Nekapitálové opce dávají smysl, protože tím, že pomáhají investorům zajistit se proti riziku; umožňují mu udržovat vyvážené portfolio. Užívá si větší svobodu při provádění obchodů a zaujímání pozic, protože věděl, že pokud pozice významným způsobem rostou nebo klesají, může k obnovení rovnováhy použít volbu bez vlastního kapitálu.

Obchodní strategie

Nekapitálové opce mají stejné strategické opce jako opce obchodované na burze. Mohou být použity dvě nebo více možností společně a jsou také možné jednoduché strategie volání a volání.

Mnoho opcí, které se obchodují na burzách, včetně opcí na měnu a opcí na zlato. Samozřejmě nemají stejnou flexibilitu jako jiné než akciové opce, s nimiž se obchoduje přes přepážku. Burza - nikoli zúčastněné strany - stanoví podmínky smlouvy, jaké jsou realizační ceny Strike Price Strike price je cena, za kterou může držitel opce uplatnit opci na nákup nebo prodej podkladového cenného papíru, v závislosti na tom, zda podržte možnost hovoru nebo opci s možností put. Jednou z možností je smlouva s právem realizovat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena. jsou, a když možnosti vyprší. Proto jsou často preferovány mimoburzovní opce OTC, protože kupující a prodávající mohou soukromě vyjednávat o všech aspektech transakce.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Futures a forwardy Futures a forwardy Futures a forwardy (běžně označované jako futures a forwardy) jsou smlouvy, které používají podniky a investoři k zajištění proti rizikům nebo spekulacím. Futures a forwardy jsou příklady derivátových aktiv, která odvozují své hodnoty od podkladových aktiv.
  • Průvodce po obchodování s komoditami Průvodce po tajemství obchodování s komoditami Úspěšní obchodníci s komoditami znají tajemství obchodování s komoditami a rozlišují mezi obchodováním na různých typech finančních trhů. Obchodování s komoditami se liší od obchodování s akciemi.
  • Možnosti: Hovory a výplaty Možnosti: Hovory a výplaty Možnost je forma derivátové smlouvy, která dává držiteli právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum do určitého data (datum vypršení platnosti) za stanovenou cenu (stávka cena). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké opce lze uplatnit kdykoli
  • Spotová cena Spotová cena Spotová cena je aktuální tržní cena cenného papíru, měny nebo komodity, které lze koupit / prodat k okamžitému vypořádání. Jinými slovy, jedná se o cenu, za kterou prodejci a kupující oceňují aktivum právě teď.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found