Omezující smlouvy - přehled, funkce, příklad

Omezující nebo negativní smlouvy jsou typem nefinančních smluv, které omezují dlužníka v provádění určité činnosti nebo mu brání v překročení předem stanoveného limitu. Nazývají se „negativní“ dluhové smlouvy, protože zavádějí omezení nebo vytvářejí určité hranice pro dlužníka, které nemá překračovat.

Omezující smlouvy

Vlastnosti omezujících smluv

1. Omezení výpůjčních aktivit

Smlouvy o negativním dluhu omezují půjčující stranu v další výpůjčce nebo financování Financování Financování se týká metod a typů financování, které podnik používá k udržení a růstu svých operací. Skládá se z dluhového a vlastního kapitálu, které se používají k provádění kapitálových investic, provádění akvizic a obecně k podpoře podnikání. činnosti v závislosti na úvěrové smlouvě. Obvykle se jedná o krok, který věřitelé podniknou s cílem zmírnit riziko možných nedobytných pohledávek.

2. Omezení investičních činností

Investiční činnosti zahrnují prodej a nákup fyzických aktiv, modernizaci aktiv, investice do nemovitostí Nemovitosti Nemovitosti jsou nemovitosti, které se skládají z pozemků a vylepšení, mezi něž patří budovy, příslušenství, silnice, stavby a inženýrské sítě. Vlastnická práva dávají vlastnické právo k půdě, vylepšením a přírodním zdrojům, jako jsou minerály, rostliny, zvířata, voda atd., A mnoho dalších. Smlouvy o negativním dluhu jsou účinné, když věřitel omezuje vypůjčující stranu v investiční činnosti bez jejího souhlasu. Dělá se to ke snížení rizik, která mohou vzniknout z podstatných částek investičních výdajů.

3. Omezení fúzí a akvizic

Fúze a akvizice jsou věřiteli často využívány jako smlouvy o nefinančním dluhu se záměrem vyhnout se významným dopadům na peněžní tok. Cash Flow Cash Flow (CF) je zvýšení nebo snížení množství peněz, které podnik, instituce nebo jednotlivec má. Ve financích se tento termín používá k popisu množství hotovosti (měny), které je generováno nebo spotřebováno v daném časovém období. Na straně vypůjčující strany existuje mnoho typů CF. Činnosti mohou, ale nemusí ovlivnit schopnost půjčující strany splácet půjčku.

Omezením fúzí a akvizic tedy Sloučení fúzí Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady, věřitelé jej používají jako smlouvu o nefinančním dluhu k ochraně jejich zájmy tím, že zajistí, aby s jejich penězi nebylo nakládáno ve velkém množství rizik. V případě dluhové smlouvy týkající se fúzí a akvizic musí vypůjčující strana před zahájením jakékoli takové činnosti obvykle předat své nápady a získat souhlas věřitele.

4. Omezení výplat

Věřitelé mohou použít negativní smlouvu o dluhu zavedením omezení výplat nebo stanovením konkrétního limitu pro výplaty. Dělá se to za účelem udržení kontroly likvidity vypůjčující strany. Pomáhá předcházet velkému množství peněžních odtoků ze strany dlužníka, které může nebo nemusí ovlivnit jeho likvidní pozici a schopnost podporovat určité úrovně dluhu.

Ilustrativní příklad

Společnost A plánuje získat společnost B výkupem ve výši 80 000 000 USD. Na finančních trzích však obecně dochází k velké volatilitě. Výsledkem je, že doba není pro akvizici příznivá. Podle stávající smlouvy o půjčce společnosti A uzavřené s Bank C Ltd. musí nejprve projít bankou všechny hlavní investiční / nákupní aktivity společnosti a fúze a akvizice.

Když banka tuto myšlenku předloží, odmítne ji a říká, že další kroky v rámci plánu by vedly k porušení smlouvy. Vzhledem k nepříznivým ekonomickým podmínkám banka nechtěla své peníze vystavit riziku.

Předvolby trhu

Výzkumná studie zaměřená na negativní a pozitivní smlouvy Pozitivní smlouvy Pozitivní smlouva obvykle předepisuje podmínku zachování provozního blahobytu a stability podnikání půjčující strany. Dospěli k závěru, že negativní smlouvy jsou častěji používány u rychle rostoucích firem, likvidních firem, bank závislých společností nebo finančně závislých firem, zatímco pozitivní smlouvy jsou častěji používány firmami pracujícími s nižší ziskovou marží (Niskanen a Niskanen) . Firmy s vysokým růstem často uzavírají negativní smlouvy, které mají omezující povahu. V takových případech půjčující strana upřednostňuje kontrolu nad operacemi společnosti, které mohou přímo ovlivnit půjčené peníze.

Uzavřením smlouvy se zápornou smlouvou získá věřitel určitá kontrolní práva, která uplatňují jako prostředek k ochraně svých půjčených peněz před možnými ztrátami. Děje se tak omezením určitých provozních nebo finančních činností, které věřitel považuje za ohrožení svých peněz. Firma je schopna provádět tyto operace pouze se souhlasem věřitele, následovaným negativní smlouvou.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Správa úvěrů Správa úvěrů Správa úvěrů zahrnuje oddělení v bance nebo půjčující instituci, které má za úkol řídit celý úvěrový proces. Půjčování peněz je jednou ze základních funkcí banky a banky generují příjmy účtováním vyšší úrokové sazby z půjček než úroků, které platí za vklady zákazníků.
  • Dluh vs kapitál Dluh vs kapitál Financování Dluh vs kapitál - co je pro vaše podnikání nejlepší a proč? Jednoduchá odpověď je, že to záleží. Rozhodnutí o ekvitě versus dluh, abychom jmenovali alespoň některé, závisí na velkém počtu faktorů, jako je současné ekonomické klima, stávající kapitálová struktura podniku a fáze životního cyklu podniku.
  • Nefinanční smlouvy Nefinanční smlouvy Nefinanční smlouvy jsou sliby nebo dohody vypůjčující strany, které nemají finanční povahu. Sliby jsou buď funkční,
  • Nejlepší banky v USA Nejlepší banky v USA Podle americké Federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou v zemi je Federální rezervní banka, která vznikla po přijetí zákona o Federálních rezervách v roce 1913

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found