Typy úvěrových certifikací - přehled, seznam, požadavky

Úvěroví profesionálové často pracují na získání různých typů kreditních certifikací, aby zvýšili své pracovní vyhlídky a šance na povýšení v práci. Finanční instituce, úvěrové kanceláře a investiční banky zaměstnávají úvěrové profesionály, jako jsou kreditní analytici Úloha analytika úvěru Role úvěrového analytika zahrnuje posouzení bonity jednotlivce nebo společnosti za účelem stanovení pravděpodobnosti, že budou ctít své finanční a úvěrové manažery, a získání kreditní certifikace poskytuje další úroveň odbornosti.

Typy úvěrových certifikací

Kreditní certifikace vybaví studenty základními dovednostmi, jako je analýza finančních výkazů Analýza finančních výkazů Jak provádět analýzu finančních výkazů. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti. , hodnocení rizik, hodnocení podnikatelského plánu atd., což pomáhá úvěrovým profesionálům efektivněji vykonávat jejich funkce. Většina středně pokročilých a vyšších pozic může vyžadovat, aby potenciální kandidáti vlastnili specifické kreditní certifikáty, vedle bakalářského titulu a příslušných pracovních zkušeností.

souhrn

  • Získání úvěrových certifikací umožňuje úvěrovým profesionálům posílit jejich pověření v jejich konkrétních oborech a zvýšit jejich vyhlídky na zaměstnání a reputaci v oboru.
  • Mezi hlavní typy úvěrových certifikací patří Credit Risk Certification (CRC), Credit Business Associate (CBA), Credit Business Fellow (CBF) a Certified Credit Executive (CCE).
  • Většina certifikací vyžaduje, aby uchazeči měli rozsáhlé pracovní zkušenosti a vzdělání.

Příklady kreditních certifikací

Níže jsou uvedeny hlavní typy úvěrových certifikací:

Certifikace úvěrového rizika (CRC)

Certifikace úvěrového rizika (CRC) je označení, které asociace pro řízení rizik (RMA) zahájila v roce 2002. K získání označení CRC jsou jednotlivci povinni mít minimálně pětiletou praxi v oblasti komerčních úvěrů a půjček, absolvovali Certifikace úvěrového rizika se 126 otázkami a jsou aktivními členy RMA.

V ideálním případě se označení CRC doporučuje pro profesionály, kteří pracují v oblastech úvěrového rizika, operačního rizika a tržního rizika a splňují základní požadavky pro zápis do kurzu. Úspěšní uchazeči mají právo přidat ke svému jménu označení CRC, což zvyšuje jejich reputaci v oboru, vyhlídky na zaměstnání a dokonce i šance na postup v práci.

Aby získali označení CRC, musí žadatelé každé tři roky absolvovat 45 jednotek aktivit dalšího vzdělávání, včetně kurzů a účasti na odborných akcích pořádaných RMA. Uchazeči musí absolvovat pěthodinovou zkoušku CRC s více otázkami. Měli by také být obeznámeni s analýzou finančních výkazů, finančním účetnictvím, komerčním úvěrem. Obchodní úvěr Obchodní úvěr, nazývaný také komerční úvěrová linka, označuje předem schválené množství peněz, které poskytuje společnost nebo jiný věřitel společnosti. Společnost může podle svého uvážení čerpat peníze z komerčního úvěru, aby splnila své finanční závazky. a analýza daňového přiznání.

RMA doporučuje, aby se studenti připravili na 40 až 80 hodin studia a pěthodinovou praktickou zkoušku, aby se připravili na 126 CRC zkoušku s možností výběru z více možností. Studenti mají možnost sedět na online zkoušce na jaře nebo na podzim. Zkouška zahrnuje několik důležitých oblastí hodnocení úvěrového rizika, mezi něž patří:

  • Přesné posouzení odvětví a tržních podmínek klienta
  • Hodnocení schopnosti vedení formulovat a implementovat obchodní strategie
  • Dokončení průběžného hodnocení klienta
  • Posouzení síly peněžních toků klienta
  • Pravidelné vyhodnocování hodnoty kolaterálu
  • Identifikace zdrojů splácení
  • Odhalování a hledání řešení problémových půjček

Credit Business Associate (CBA)

Certifikaci Credit Business Associate (CBA) spravuje National Association of Credit Management (NACM). Označení CBA nevyžaduje, aby uchazeči měli pracovní zkušenosti v úvěrovém průmyslu, a je to ideální volba pro absolventy vysokých škol.

Uchazeči však musí mít vzdělání v oboru financí. Studenti, kteří se zaregistrují na certifikaci CBA, musí absolvovat tři hlavní kurzy, tj. Analýzu finančních výkazů, zásady obchodního úvěru a finanční účetnictví. Uchazeči jsou povinni absolvovat tyto tři kurzy v rámci programu.

Uchazeči o CBA jsou povinni absolvovat tříhodinovou zkoušku, která se skládá ze 125 až 150 otázek s výběrem odpovědí a otázek typu true / false. Během zkoušky mohou studenti používat kalkulačky k výpočtu čísel při přípravě finančních výkazů.

Uchazeči jsou povinni získat minimální skóre 70% na zkoušce CBA, aby získali certifikaci. Jednotlivci mohou zkoušku složit třikrát ročně (květen, červenec a listopad) v přidružených kancelářích NACM nebo jednou během úvěrového kongresu NACM.

Credit Business Fellow (CBF)

Certifikaci Credit Business Fellow (CBF) nabízí National Association of Credit Management (NACM). Certifikace CBF vyžaduje, aby žadatelé prošli certifikací Certified Business Associate nabízenou NACM. Certifikace rovněž vyžaduje, aby uchazeči měli požadované pracovní zkušenosti a další kurzy.

Jednotlivci, kteří absolvovali tuto certifikaci, jsou považováni za odborníky na hodnocení úvěrového rizika, úvěrové právo, obchodní právo a interpretaci finančních výkazů. Kromě dokončení příslušného kurzu jsou žadatelé povinni předložit doklad o 75 bodech kariérního plánu NACM.

Zkoušku CBF smí skládat pouze žadatelé, kteří splnili přípravné kurzy a schválení uděluje NACM. Schválení žadatelé musí absolvovat tříhodinovou zkoušku CBF, která zahrnuje více témat, včetně hodnocení úvěrového rizika, úvěrového práva, obchodního práva a výkladu účetní závěrky. Uchazeči musí na zkoušce získat minimální skóre 70% nebo vyšší.

Certified Credit Executive (CCE)

CCE je označení na výkonné úrovni, které umožňuje žadatelům spravovat úvěrovou funkci na nejvyšší úrovni řízení. Uchazeči musí složit tříhodinovou rigorózní zkoušku, která je rozdělena do dvou částí.

První část obsahuje otázky s krátkou odpovědí a otázky k eseji. Druhá část obsahuje otázku případové studie, která testuje dovednosti žadatele řešit problémy. Každá sekce nese 50 známek a kandidáti musí získat minimální skóre 70%. Zkouška zahrnuje více témat, včetně práva, managementu, domácích a mezinárodních úvěrových konceptů, účetnictví Účetnictví Účetnictví je termín, který popisuje proces konsolidace finančních informací tak, aby byly jasné a srozumitelné pro všechny, a financí.

Způsobilost k certifikaci CCE vyžaduje, aby žadatelé měli kombinaci pracovních zkušeností a vzdělání. Uchazeči musí splňovat čtyři kritéria způsobilosti a uchazeč musí splňovat jedno z kritérií, aby mohl být do kurzu zařazen.

První možnost vyžaduje, aby uchazeči měli desetileté zkušenosti se správou úvěrů a 125 body plánu kariéry. Druhá možnost vyžaduje, aby žadatelé absolvovali certifikace CBA a CBF a získali 125 bodů za kariérní postup.

Třetí možnost vyžaduje, aby uchazeči měli 15 let praxe a 125 bodů plánu kariéry. Uchazeči musí být také starší 57 let. Poslední možnost vyžaduje, aby uchazeči zapsaní na Graduate School v programu Úvěrové a finanční řízení absolvovali druhý ročník.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Cesta k úvěrovému analytikovi Cesta k kreditnímu analytikovi Pro profesionály, kteří chtějí absolvovat kariérní cestu úvěrového analytika, musí získat bakalářský titul v oboru podnikání, financí nebo účetnictví, nebo alespoň
  • Řízení rizik Řízení rizik Řízení rizik zahrnuje identifikaci, analýzu a reakci na rizikové faktory, které tvoří součást života podniku. Obvykle se to dělá s
  • Kurz kreditní analýzy Kurz kreditní analýzy Kurz kreditní analýzy vybavuje úvěrové profesionály nezbytnými dovednostmi, které potřebují k efektivnímu výkonu svých rolí. Konkrétně
  • Top 10 účetních a finančních certifikací Top 10 účetních a finančních certifikací Top 10 nejlepších účetních a finančních certifikací, které zdůrazňují, že někdo vynaložil čas a úsilí na rozšíření svých znalostí a dovedností. Certifikace účetnictví a financí zdůrazňují, že někdo vynaložil čas a úsilí na rozšíření svých znalostí a dovedností.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found