Oznámení o výchozím nastavení - přehled, obsah, jak to funguje

Oznámení o prodlení je formální veřejné oznámení, které je podáno u státního soudu a uvádí, že dlužník je v prodlení. Používá se, když se dlužník zpozdí se splácením hypotéky a hypoteční věřitel podá oznámení o nesplnění povinnosti jako první krok vyloučení ze zániku. Když majitel domu přestane splácet půjčku použitou na koupi domu, dům se považuje za uzavření trhu. Nakonec to znamená, že vlastnictví procesu.

Oznámení o selhání

Někteří věřitelé používají oznámení o prodlení jako formální varování pro dlužníka, že pokud hypotéku neprovede do stanoveného data, věřitel přijme opatření k zabavení nemovitosti. V některých státech může být věřiteli povoleno připnout oznámení o prodlení na přední dveře nebo okno zastavené nemovitosti.

Oznámení o selhání je také známé jako oznámení o veřejné dražbě nebo uzavření trhu.

souhrn

  • Oznámením o selhání je oznámení zaslané dlužníkovi, které ho informuje o tom, že jeho splátky hypotéky jsou v prodlení. Nedoplatky Nedoplatky označují platby, které jsou po splatnosti a které mají být provedeny na konci daného období poté, co o požadované platby přijdou. Celkový nedoplatek se rovná součtu všech plateb, které se nahromadily v průběhu času od splatnosti první platby. .
  • Oznámení o selhání je posledním krokem procesu uzavření hypotéky.
  • Oznámení o prodlení obsahuje informace o dlužníkovi a hypotečním úvěru, například jméno a adresu dlužníka, popis nemovitosti a informace o věřiteli.

Obsah oznámení o selhání

Proces uzavření trhu začíná, když věřitel podá u soudu oznámení o prodlení. Hlavní obsah oznámení o výchozím nastavení zahrnuje:

  • Jméno a adresa dlužníka
  • Jméno a adresa věřitele Věřitel Věřitel je definován jako obchodní nebo finanční instituce, která poskytuje úvěry společnostem a jednotlivcům, s očekáváním, že celá částka
  • Jméno a adresa správce
  • Právní popis a adresa zastavené nemovitosti
  • Podmínky hypoteční smlouvy, které byly porušeny
  • Popis selhání a nápravných opatření potřebných k aktualizaci účtu
  • Akce, které věřitel přijme, pokud dlužník nebude dodržovat
  • Lhůta, během níž je dlužník oprávněn reagovat na oznámení
  • Prohlášení, že pokud nedojde k vyléčení selhání před povolenou dobou trvání, prodá věřitel zastavenou nemovitost na veřejné dražbě Aukce Aukce je systém nákupu a prodeje zboží nebo služeb tím, že je nabízí k nabízení, umožňuje lidem dražit, a prodej nejvyšší nabídce. Uchazeči soutěží proti sobě

Jak funguje oznámení o selhání

Když dlužník obdrží oznámení o prodlení, neznamená to, že věřitel zahájil proces uzavření zastavené nemovitosti. Věřitelé slouží oznámení jako formální varování pro dlužníka, že riskují ztrátu zastavené nemovitosti, pokud nevyrovnají splácení hypotéky. Někteří věřitelé však mohou oznámení posloužit jako závěrečné oznámení vypůjčovateli dříve, než věřitel zahájí proces uzavření, aby se nemovitosti zmocnil.

Většina věřitelů používá oznámení o prodlení v mimosoudním uzavření trhu, kdy věřitel projde mimosoudním procesem dražby nemovitosti. V takovém případě je věřitel povinen podat oznámení o prodlení v kanceláři krajského zapisovatele.

Oznámení o selhání ovlivní úvěrovou historii dlužníka, protože informace jsou hlášeny úvěrovým agenturám, které tyto informace zaznamenávají do úvěrové zprávy jednotlivce. Věřitelé se budou vyhýbat rozšiřování úvěrových možností na dlužníka s poškozeným úvěrovým skóre a historií nesplácení. Řízení o uzavření trhu nepříznivě ovlivňuje úvěrové skóre dlužníka a bude čelit obtížím při přístupu k půjčkám od jiných věřitelů.

Co se stane poté, co dlužník obdrží výchozí oznámení?

Jakmile dlužník obdrží oznámení o prodlení, má 14 dní na to, aby přijal opatření. Pokud kupující úspěšně sjedná plán vypořádání s věřitelem nebo zaplatí částku uvedenou v oznámení o prodlení do 14 dnů, věřitel proti dlužníkovi nepodnikne žádné právní kroky.

Pokud však dlužník nesplatí částku v prodlení do 14 dnů od obdržení oznámení, může věřitel zrušit hypoteční smlouvu a selhání je registrováno u úvěrových institucí. Proces uzavření trhu pak pokračuje do další fáze.

Události, které se řídí výchozím oznámením

Oznámení o selhání je posledním krokem, který věřitel učiní před aktivací zástavního práva a zabavením zastavené nemovitosti. Zástavní právo je právo, které má věřitel na aktiva dlužníka. Věřitel musí právo zaregistrovat u vlády jako prohlášení o svém zájmu o nemovitost.

Registrace zástavního práva také informuje veřejnost, že zástavní právo k nemovitosti musí být uvolněno, než bude nemovitost k dispozici k prodeji veřejnosti. Oznámení o prodlení se podává u státního soudu, kde je zástavní právo zaznamenáno.

Jakmile věřitel podá oznámení o nesplnění povinnosti, dalším krokem je uspořádat jednání k aktivaci zástavního práva zaznamenaného u hypotéky. Slyšení umožňuje dlužníkovi vyjednávat s věřitelem tím, že navrhne plán vypořádání pro platby v prodlení a právní poplatky. Pokud se případ dostane do fáze schválení, věřitel získá oprávnění k zahájení zabavení nemovitosti.

To znamená, že věřitel má pravomoc nařídit dlužníkovi vyklidit nemovitost ve stanovené lhůtě, poté je odepsána nesplacená půjčka a věřitel vyzve k dražení nemovitosti ve veřejné dražbě.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

Obecná bezpečnostní dohoda Obecná bezpečnostní dohoda Obecná bezpečnostní dohoda (GSA) je smlouva podepsaná mezi dvěma stranami - věřitelem (věřitelem) a dlužníkem (dlužníkem) - k zajištění osobních půjček,

Analýza půjčky Analýza půjčky Analýza půjčky je metoda hodnocení, která určuje, zda jsou půjčky poskytovány za reálných podmínek a zda potenciální dlužníci mohou a jsou ochotni půjčku splatit. Kontroluje způsobilost potenciálního dlužníka podle kritérií stanovených pro půjčování.

Smlouva o předání hypotéky Smlouva o předání hypotéky Smlouva o zrušení hypotéky je uzavřena, když banka nebo jiný hypoteční věřitel souhlasí s tím, že se dočasně vzdá splátek dlužníka nebo sníží

Zástavní právo Zástavní právo je zákonné právo požadovat zástavní právo k nemovitosti poskytnuté vlastníkem nemovitosti věřiteli. Zástavní právo se obecně používá jako

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found