Zadávání veřejných zakázek - přehled procesu zadávání veřejných zakázek

V podnikání je zadávání veřejných zakázek procesem vyhledávání, vyjednávání a nákupu zboží. Inventář Inventář je běžný majetkový účet nacházející se v rozvaze, sestávající ze všech surovin, nedokončené výroby a hotových výrobků, které společnost nashromáždila. Často je považován za nejlikvidnější ze všech oběžných aktiv - je tedy vyloučen z čitatele při výpočtu rychlého poměru. a / nebo služby od dodavatelů. Proces zadávání veřejných zakázek často zahrnuje formální nabídku k zajištění nejlepší možné ceny, kvality a podmínek Obchodní úvěr Obchodní úvěr je dohoda nebo porozumění mezi agenty, kteří se navzájem obchodují, což umožňuje výměnu zboží a služeb. Proces lze také označovat jako nákup nebo nákup.

Nákup - sklad a zásoby

Faktory zohledněné při zadávání veřejných zakázek

Rozhodnutí o nákupu u korporací Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. obvykle zahrnují skupinu lidí a někdy tvoří jejich vlastní oddělení.

Mezi hlavní faktory, na které se odborníci v oblasti nákupu zaměřují, patří:

  • Ceny
  • Přeprava, manipulace a doručení
  • Zvláštní podmínky
  • Množstevní slevy
  • Záruky
  • Vlastní položky
  • Splatné podmínky (při splatnosti platby)

Provozní vs. kapitálové nákupy

Většina podniků odděluje provozní a kapitálové výdaje, i když je pravděpodobné, že jsou sjednávány současně, pokud jsou od stejného dodavatele nebo dodavatele.

  • Provozní náklady jsou ty, u nichž se očekává, že vytvoří příjem do 12 měsíců. Zahrnují přímé náklady na výrobu nebo generování prodeje.
  • Kapitálové náklady jsou ty, u nichž se očekává, že budou generovat příjmy za období delší než jeden rok. Mezi běžné příklady těchto nákladů patří pozemky, budovy a zařízení (PP&E) PP&E (budovy, budovy a zařízení) PP&E (budovy, budovy a zařízení) je jedním ze základních dlouhodobých aktiv v rozvaze. PP&E je ovlivněna Capexem, Odpisy a Akvizicemi / Dispozicemi dlouhodobého majetku. Tato aktiva hrají klíčovou roli ve finančním plánování a analýze operací společnosti a budoucích výdajů, technologií, patentů a dalších hmotných a nehmotných aktiv.

Zadávání veřejných zakázek a rozpočtování

Profesionálové v nákupu často hrají hlavní roli v procesu rozpočtování a plánování firmy. Vstup obchodního referenta o tom, kolik by měla společnost očekávat, že utratí, je zásadní pro efektivní plánování. Je to důležité pro optimalizaci peněžních toků, výdělků a nakonec pro vytváření hodnoty pro akcionáře.

Odborníci pracující ve finančním plánování a analýze společnosti (FP&A FP&A Financial Planning and Analysis (FP&A) je v korporaci důležitou funkcí. Odborníci FP&A podporují výkonné rozhodování výkonného ředitele, finančního ředitele a představenstva při plánování, analýze a modelování. Zjistěte, co obnáší práce analytika, manažera nebo ředitele FP&A - plat, požadavky, vzdělání, dovednosti) a pravděpodobně vytvoří finanční model pro dopad peněžních toků v podnikání.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli tuto příručku a porozuměli procesu nákupu.

Finance je globálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling & Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se dozvědět více a rozšířit svou kariéru, prozkoumejte další finanční zdroje níže:

  • Provozní rozpočet Provozní rozpočet Provozní rozpočet se skládá z výnosů a výdajů za určité časové období, obvykle za čtvrtletí nebo rok, které společnost používá k plánování svých operací. Stáhněte si bezplatnou šablonu aplikace Excel. Šablona měsíčního rozpočtu má sloupec pro každý měsíc a součty, které představují roční údaje za celý rok
  • Vedoucí rozpočtu Vedoucí rozpočtu Osoba, která je v konečném důsledku odpovědná za sestavení a vytvoření rozpočtu pro projekt, se označuje jako vedoucí rozpočtu pro tento projekt. Samotný rozpočet je dokument, který uvádí očekávané příjmy a výdaje spojené s projektem.
  • Přehled o peněžních tocích Přehled o peněžních tocích Přehled o peněžních tocích Přehled o peněžních tocích (oficiálně nazývaný Výkaz o peněžních tocích) obsahuje informace o tom, kolik peněz společnost za dané období vygenerovala a použila. Obsahuje 3 oddíly: hotovost z operací, hotovost z investování a hotovost z financování.
  • Náklady na kapitál Náklady na kapitál Náklady na kapitál jsou minimální míra návratnosti, kterou musí podnik vydělat před vytvořením hodnoty. Než může podnik dosáhnout zisku, musí přinejmenším generovat dostatečný příjem k pokrytí nákladů na financování svého provozu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found