Uspořádání dobrých životních podmínek více zaměstnanců (MEWA) - přehled, účel

Dohoda o více sociálních příspěvcích zaměstnavatelů (MEWA) je postup, který zahrnuje několik zaměstnavatelů, kteří přicházejí společně s konkrétním sdružením, aby svým zaměstnancům nabídli plány zdravotních a sociálních dávek. MEWA tvoří základ skupinového zdravotního pojištění, které je nabízeno prostřednictvím zdravotních plánů sdružení. MEWA je v zásadě jeden soudržný plán zdraví pro více zaměstnavatelů, kteří vyjednají plány zdraví jako jeden celek.

Uspořádání dobrých životních podmínek více zaměstnavatelů

V USA jsou MEWA regulovány podle zákona ERISA (Employee Retirement Income Security Act) z roku 1974. Spadají pod federální jurisdikci; některé státní předpisy se však mohou vztahovat také na MEWA.

Vysvětleno uspořádání sociálního zabezpečení více zaměstnavatelů (MEWA)

Ujednání o sociálním zabezpečení více zaměstnavatelů (MEWA) je soudržný systém pro poskytování zdravotních a sociálních dávek zaměstnavatelům a jejich příslušným zaměstnancům. MEWA se také někdy označuje jako „důvěra více zaměstnavatelů (MET)“. Zaměstnavatelé přispívají do plánu na základě počtu zaměstnanců, které zaměstnávají.

Účel ujednání o dobrých životních podmínkách více zaměstnavatelů

Cílem dohody o blahobytu více zaměstnavatelů je poskytovat různé zdravotní výhody, jako jsou zdravotní, chirurgické, nemocniční nebo jiné zdravotní výhody. Mezi výhody patří zajištění bezpečnosti pro zaměstnance v případě nemoci, úrazu, invalidity, úmrtí nebo nezaměstnanosti.

Někdy poskytují další zdravotní výhody, jako jsou výhody pro zuby, zrakové výhody a dokonce i další výhody, jako jsou dávky na dovolenou, učňovské vzdělávání nebo jiné odborné vzdělávání. Odborný titul Odborný titul je certifikát akademické instituce, který se uděluje studentům, kteří mají dokončené požadavky na titul pro konkrétní obor nebo služby denní péče, stipendijní fondy, osobní finanční služby nebo právní služby.

Výhody MEWA

Uspořádání sociálního zabezpečení více zaměstnavatelů pomáhá zaměstnavatelům poskytovat zdravotní péči všem svým zaměstnancům nákladově efektivnějším způsobem. MEWA je obzvláště užitečná pro menší zaměstnavatele, kteří sami nemusí mít přístup ke komplexnímu plánu zdravotních výhod. Mezi výhody patří:

1. Komplexní pokrytí pro zaměstnance

Vyjednáváním prostřednictvím sdružení nebo kombinace zaměstnavatelů v rámci jednoho subjektu mohou souhrnně získat i menší zaměstnavatelé přístup k úplnému a komplexnímu pokrytí svých zaměstnanců využitím MEWA.

Zaměstnavatelé malých společností mohou nabízet zdravotní plány nad rámec státem stanovených minimálních zdravotních pojištění. Pomáhá zaměstnavatelům při poskytování pobídek pro zaměstnance, aby pro ně nadále pracovali, a poskytuje jim větší osobní a finanční jistotu.

2. Zvýšená vyjednávací síla

MEWA pomáhá několika zaměstnavatelům sjednat podmínky s poskytovateli pojištění Životní a zdravotní pojišťovny Životní a zdravotní pojišťovny (L&H) jsou společnosti, které poskytují krytí rizika ztráty života a léčebných výloh způsobených nemocí nebo úrazy. Zákazník - kupující pojistné smlouvy - platí pojistné za krytí. . Spojením příspěvků mohou učinit příznivější opatření, než by měli, pokud by samostatně vyjednali plán přínosů pro zdraví.

Společnosti MEWA jsou obecně schopny nabízet pojistné krytí za sazby, které jsou podstatně nižší než sazby nabízené přímo od regulovaných poskytovatelů pojištění.

3. Úspory z rozsahu

MEWA pomáhá zaměstnavatelům šetřit náklady díky úsporám z rozsahu Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu se vztahují k nákladové výhodě, se kterou se společnost setká, když zvyšuje svoji úroveň produkce. Výhoda vzniká díky inverznímu vztahu mezi fixními náklady na jednotku a množstvím vyrobeno. Čím větší je množství vyrobené produkce, tím nižší jsou fixní náklady na jednotku. Typy, příklady, průvodce. Účinek úspor z rozsahu spočívá v tom, že dochází k úsporám nákladů získaných zvýšením objemu. Je přínosem pro zaměstnavatele tím, že šetří nadměrné náklady vyjednáváním individuálních zdravotních plánů.

Kromě toho přináší výhody také poskytovatelům pojištění, protože mohou vypracovat jeden zdravotní plán pro více zaměstnavatelů, místo aby vypracovali různé samostatné plány, které by byly nákladnější.

Problémy s MEWA

Přestože je ujednání o sociálním zabezpečení více zaměstnavatelů ujednáním, které má prospět všem stranám - poskytovatelům pojištění, zaměstnavatelům i zaměstnancům - mohou nastat problémy.

V některých případech správci fondů MEWA využili těchto opatření ve svůj prospěch. V několika případech nebyly společnosti MEWA schopny financovat pohledávky, které vzniknou v důsledku nedostatečného financování. Může to vzniknout ze špatné správy kapitálu MEWA, nadměrných poplatků, podvodů a zpronevěry. Může zahrnovat správu, která účastníkům účtuje přebytečné částky a ponechává si nadbytečné prostředky pro sebe, nebo krádeže finančních prostředků z MEWA.

Zmírnění

Správci a účastníci MEWA často zavádějí pojištění stop-loss Agregované pojištění Stop-Loss Agregované pojištění stop-loss je typem pojištění, které chrání pojištěného, ​​pokud celkový počet pojistných událostí v rámci jejich pojistné smlouvy spočívá v omezení jejich odpovědnosti. Pojištění stop-loss je pojištění, které má chránit před velkými škodami vzniklými ze zvláštních událostí. Pojištění se bude vztahovat na trestné činy, chyby, opomenutí, kybernetickou odpovědnost a další události.

Vývoj plánů zahrnutých do systému ERISA měl chránit účastníky MEWA zajištěním toho, aby MEWA byly drženy regulovaným standardem a prosazováním zákonů o pojištění. Zahrnovalo to zavedení zákona o ochraně pacientů a dostupné péči (ACA), který zavedl mnohostranný přístup ke zmírňování zneužívání MEWA. Jejím cílem je zlepšit podávání zpráv a implementaci silnějších donucovacích nástrojů určených ke snížení zneužívání a podvodů MEWA.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • HMO vs. PPO HMO vs. PPO: Co je lepší? Získání nejlepší zdravotní péče často vyžaduje volbu mezi HMO vs. PPO. Musíte být schopni informovaně se rozhodnout, který plán bude fungovat nejlépe.
  • Komerční pojišťovací makléř Komerční pojišťovací makléř Komerční pojišťovací makléř je jednotlivec, jehož úkolem je působit jako prostředník mezi poskytovateli pojištění a zákazníky. Existence komerčních pojišťovacích makléřů vede dlouhou cestou k tomu, aby se zákazníci neztratili v moři důvěryhodných a bezohledných poskytovatelů pojištění.
  • Pojistitelé majetku a odpovědnosti Pojistitelé majetku a odpovědnosti Pojistitelé majetku a odpovědnosti (P&C) jsou společnosti, které poskytují krytí aktiv (např. Dům, auto atd.) A také pojištění odpovědnosti za úrazy, zranění a škody na jiných osobách nebo jejich majetku.
  • Variabilní dávka při úmrtí Variabilní dávka při úmrtí Variabilní dávka při úmrtí je aspekt dávky při úmrtí, který souvisí s výkonností investičního účtu v proměnné pojistníka

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found