Žádost o financování - přehled, jak psát, klíčové faktory

Sekce žádosti o financování obchodního plánu Obchodní plán Obchodní plán je souhrnný dokument, který popisuje, jak a proč se vytváří nový podnik. Nové podnikatelské podniky musí připravit formální písemné dokumenty, které nastíní jejich dlouhodobé cíle a prostředky, které mají být použity k dosažení těchto cílů. je nástin budoucích požadavků na financování společnosti. Časová stupnice je obvykle omezena na příštích pět let, zejména v případech začínajících podniků s nejistou budoucností. Je třeba poskytnout informace o budoucích finančních plánech společnosti, jako je výše požadovaného financování v různých fázích nebo různé zdroje kapitálu.

Žádost o financování

Stručné shrnutí:

  • Sekce žádosti o financování obchodního plánu je nástinem budoucích požadavků společnosti na financování.
  • V této části musí být uveden název a povaha společnosti, umístění, vlastníků, nabízené služby nebo produktu, cílové skupiny atd.
  • Musí určit, zda společnost hledá krátkodobou půjčku nebo investici výměnou za členství v sázce nebo představenstvu.

Psaní žádosti o financování

1. Obchodní shrnutí

Obchodní shrnutí je vyžadováno pouze v případech, kdy je žádost o financování vytvářena jako samostatný dokument. Musí být zahrnut název a povaha společnosti, umístění, vlastníků, nabízeného produktu nebo služby, cílové skupiny atd. V případě zavedených společností lze zvýraznit minulé úspěchy.

2. Požadovaná částka

Část požadovaná částka obsahuje základní údaje o celkovém požadovaném financování a o tom, zda společnost plánuje v blízké budoucnosti znovu získat kapitál. Musí určit, zda společnost hledá krátkodobou půjčku nebo investici výměnou za kapitálový podíl nebo členství ve správní radě.

Budoucí požadavky je třeba vypočítat po zohlednění stávajících zdrojů a příjmových kanálů, pokud existují. Společnosti obvykle odhadují své požadavky po pěti letech, aby se dostaly k číslu. Částka je obvykle obchodovatelná; společnosti mohou využít podíl, dlouhodobý majetek Dlouhodobý majetek Dlouhodobý majetek označuje dlouhodobý hmotný majetek, který se používá při podnikání. Tento typ aktiv poskytuje dlouhodobý finanční zisk, má životnost více než jeden rok a v rozvaze je klasifikován jako pozemky, budovy a zařízení (PP&E). nebo úrokové sazby za stejné.

3. Budoucí plány

Sekce budoucích plánů obsahuje specifikaci, kam budou použity finanční prostředky, pokud nějaké budou. Mohou být potřebné prostředky na provozní kapitál, geografické rozšíření, náborové jednotky, stavební stroje nebo budovy, reklamu atd. Může se jednat o několik skrytých aspektů a je důležité zahrnout všechny případy, které mohou ovlivnit náklady na výše uvedené věci. Mohou se týkat předpokládaného zhodnocení majetkových sazeb, zpřísnění vládních předpisů, zavedení cel atd.

4. Finanční informace

Sekce finančních informací je vyžadována pouze v případech, kdy je žádost o financování vytvářena jako samostatný dokument. V případě, že se připravuje obchodní plán, budou všechny informace zahrnuty do části s finančními informacemi plánu.

Finanční informace zahrnují historická data, jako jsou výkazy zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která ukazuje jejich zisk a ztrátu za určité časové období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví. , historie splácení dluhu atd. Jsou zde také zahrnuty prognózy budoucích potřeb. Zde je třeba zahrnout veškeré činnosti, které mohou negativně nebo pozitivně ovlivnit schopnost společnosti splácet půjčky nebo dosahovat slibovaných výsledků, jako je přemístění, expanze nebo fúze a akvizice.

5. Podmínky

Sekce podmínek pojednává o tom, jak společnost očekává, že splácí půjčku nebo vytvoří výsledky pro investory. Je důležité poskytnout věřitelům potenciální plán odchodu ze společnosti, který může zahrnovat výplaty nebo počáteční veřejnou nabídku (IPO) počáteční veřejnou nabídku (IPO) Počáteční veřejná nabídka (IPO) je první prodej akcií vydaných společností veřejnosti. Před IPO je společnost považována za soukromou společnost, obvykle s malým počtem investorů (zakladatelé, přátelé, rodinní a obchodní investoři, jako jsou investoři rizikového kapitálu nebo andělští investoři). Zjistěte, jaké jsou IPO plány. Tento proces je z pohledu investora nesmírně důležitý, protože jim poskytuje šanci minimalizovat riziko a maximalizovat jejich zisk.

Klíčové faktory k zapamatování

Při přípravě žádosti o financování je třeba vzít v úvahu řadu důležitých faktorů, včetně:

1. Perspektiva cílového publika

Při psaní žádosti o financování je důležité vzít v úvahu perspektivu cílového publika. Žádost o půjčku se velmi liší od přístupu k investorovi nebo potenciálnímu partnerovi, protože zahrnuje různé smluvní podmínky, částky peněz nebo typy financování.

Banka se může podívat na minulou úvěrovou historii. Úvěruschopnost Úvěrovost, jednoduše řečeno, je tak „hodná“ nebo zaslouží si úvěr. Pokud si věřitel věří, že dlužník včas splní svůj dluhový závazek, je dlužník považován za bonitního. , stávající zdroje zabezpečeného financování a výkazy příjmů. Naopak, andělský investor se může více soustředit na obchodní koncept a související riziko, zatímco investor rizikového kapitálu může chtít dobře modelované předpokládané peněžní toky.

2. Přesnost

Finanční část plánu se může hodit při přípravě žádosti o financování. Při odhadech budoucího růstového potenciálu nebo velikosti trhu je důležité být konzervativní, zejména při přístupu k investorům. Falešná tvrzení o potenciálu produktu a nerealistické odhady zapojení spotřebitelů pravděpodobně odvedou investory.

3. Konzistence

Je důležité být konzistentní ohledně finančních požadavků v různých fázích podnikání. Člověk musí požadovat dostatek finančních prostředků na úplné pokrytí všech nákladů, aby se vyhnul situaci, kdy není schopen dosáhnout cílů organizace. Zároveň nelze stanovit příliš vysoký požadavek, protože zkušení investoři mají obvykle věrnou představu o hodnotě konceptu.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Peněžní tok z finanční činnosti Peněžní tok z finanční činnosti Peněžní tok z finanční činnosti je čistá částka financování, kterou společnost vygeneruje v daném časovém období a která se používá k financování jejího podnikání. Mezi finanční činnosti patří vydávání a splácení vlastního kapitálu, výplata dividend, emise a splácení dluhu a závazky z kapitálového leasingu
  • Shrnutí Shrnutí Shrnutí Shrnutí je první část obchodního plánu nebo návrhu, která poskytuje stručný přehled dokumentu a obsahuje jeho hlavní body.
  • Soukromý kapitál vs rizikový kapitál, Angel / Seed Investor Soukromý kapitál vs rizikový kapitál, Angel / Seed Investors Porovnat soukromý kapitál vs rizikový kapitál vs Angel a počáteční investoři z hlediska rizika, fáze podnikání, velikosti a typu investice, metrik, řízení. Tato příručka poskytuje podrobné srovnání soukromých kapitálových vs rizikového kapitálu vs andělských a seed investorů. Je snadné zaměnit tři třídy investorů
  • Metriky ocenění při spuštění Metriky hodnocení při spuštění (pro internetové společnosti) Metriky ocenění při spuštění pro internetové společnosti. Tato příručka popisuje 17 nejdůležitějších metrik oceňování elektronického obchodování pro internet, které se začínají oceňovat

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found