Banky v Litvě - přehled a průvodce po nejlepších bankách v Litvě

Bank of Litva působí jako centrální měnový orgán v zemi. Litevská centrální banka je členem evropského systému centrálních bank mimo eurozónu. Dohlíží na finanční instituce a banky v Litvě, formuluje a provádí měnovou politiku, udržuje cenovou stabilitu a vydává národní měnu.

V současné době působí v Litvě 85 úvěrových institucí, které zahrnují šest bank v Litvě, sedm poboček zahraničních bank a 71 družstevních záložen. Na základě Zprávy o globální konkurenceschopnosti Světového ekonomického fóra za období 2017–2018 získaly banky v Litvě v kategorii spolehlivosti skóre 4,8, což je 72. místo na seznamu WEF.

Banky v Litvě

V roce 2017 zvýšila společnost Moody’s Investors Service svůj výhled na pobaltské banky ze stabilního na pozitivní. Očekává se, že se kvalita aktiv bank v blízké budoucnosti zlepší „… jelikož vyšší úroveň zaměstnanosti a vyšší reálné mzdy budou i nadále podporovat návratnost starších půjček,“ uvádí ratingová agentura.

Pro každého, kdo uvažuje o bankovní kariéře v Litvě, je tento seznam nejlepších bank v Litvě užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našem seznamu finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky v Litvě jsou:

Swedbank Litva

Swedbank Litva je jednou z předních bank v Litvě. Nabízí celou řadu finančních produktů a služeb se zaměřením na retailové zákazníky a malé a střední podniky. Univerzální banka je dceřinou společností švédské společnosti Swedbank AG.

Tržby: 207,84 milionu EUR (2017)

Čistý příjem: 101,66 milionu EUR (2017)

Celková aktiva: 7,81 miliardy eur (2017)

Luminor AB

Společnost Luminor AB byla vytvořena v roce 2017 poté, co banky Nordea Bank a DNB Bank sloučily své pobaltské podniky do společně vlastněné banky. Banka nabízí celou řadu finančních produktů a služeb všem skupinám klientů se zvláštním zaměřením na malé a střední podniky a jednotlivce s vysokým čistým jměním. Společnost má centrálu ve Vilniusu a zaměstnává 1294 zaměstnanců a spravuje 45 poboček.

Tržby: 84,89 milionu EUR (2017)

Čistý zisk (ztráta): (13,01 milionu EUR) (2017)

Celková aktiva: 6,87 miliardy eur (2017)

SEB Banka

Společnost SEB Banka, založená v roce 1856, působí jako dceřiná společnost švédského finančního konglomerátu SEB Group. Banka poskytuje služby jednotlivcům, podnikatelským subjektům, korporacím a institucím a poskytuje služby retailového, soukromého a podnikového bankovnictví. Se sídlem ve Vilniusu zaměstnává 1 588 osob a dohlíží na síť tří poboček (zahrnujících 34 jednotek zákaznických služeb), 528 bankomatů a 1 200 POS terminálů.

Tržby: 119,64 milionu EUR (2017)

Čistý příjem: 93,67 milionu EUR (2017)

Celková aktiva: 7,72 miliardy eur (2017)

AB Siauliu Banka

Společnost AB Siauliu Banka, založená v roce 1992, poskytuje produkty a služby podnikového a privátního bankovnictví společnostem a jednotlivcům po celé Litvě. Mezi hlavní činnosti banky patří poskytování úvěrů malým a středním podnikům v rámci úvěrového rámce pro sdílení rizik. Sídlí v Siauliai, zaměstnává 809 zaměstnanců a provozuje 43 poboček po celé zemi, což z hlediska poboček činí jednu z největších bank v Litvě.

Tržby: 58,13 milionu EUR (2017)

Čistý příjem: 30,89 milionu EUR (2017)

Celková aktiva: 1,99 miliardy eur (2017)

Citadele Bankas AB

Citadele Bankas AB, která byla založena v roce 1996, působí jako dceřiná společnost lotyšské Citadele Banky. Nabízí bankovní, finanční a kapitálové služby jednotlivcům i podnikům v zemi. Dříve známá jako Parex Bankas AB, banka přijala své současné jméno v roce 2010. Se sídlem ve Vilniusu spravuje po celé zemi šest poboček a tři jednotky zákaznických služeb.

Tržby: 14,64 milionu EUR (2017)

Čistý příjem: 2,68 milionu EUR (2017)

Celková aktiva: 541,92 milionu EUR (2017)

UAB Medicinos Banka

Společnost UAB Medicinos Banka, která byla založena v roce 1992, zajišťuje individuální a obchodní zákazníky v Litvě se zvláštním zaměřením na mikropodniky a malé a střední podniky. Banka se sídlem ve Vilniusu dohlíží na síť sedmi poboček, šesti směnáren a 58 divizí a útvarů zákaznických služeb po celé zemi.

Tržby: 8,16 milionu EUR (2017)

Čistý příjem: 1,65 milionu EUR (2017)

Celková aktiva: 286,17 milionu EUR (2017)

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl průvodce po nejlepších bankách v Litvě. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky ve Švédsku Nejlepší banky ve Švédsku Ve Švédsku je více než 100 bank. Čtyři největší banky ve Švédsku tvoří více než 80% celkových aktiv odvětví. Švédský bankovní systém zahrnuje čtyři kategorie. Jsou to: komerční banky, zahraniční banky, spořitelny, družstevní banky. Podle agentury Moody's je výhled švédského bankovnictví
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found